ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΙΝΑ:

Η σκέψη μας στους μοναχούς της Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης

Δημοσίευση: 21 Απρ 2017 9:40

Ο εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την επίθεση στη Μονή της Αγίας Αικατερίνης του Σινά από το «Ισλαμικό Κράτος», κατά την οποία σκοτώθηκε ένας αστυνομικός και τραυματίστηκαν τέσσερις, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Η Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά είναι ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία του χριστιανισμού με αδιάλειπτη παρουσία από τον 6ο αιώνα μέχρι σήμερα, που κρατά ψηλά τη σημαία της Ορθοδοξίας υπό τη σκέπη του Θεοβάδιστου Όρους. Η τρομοκρατική επίθεση στο προκεχωρημένο φυλάκιο της Ορθοδοξίας από τις δυνάμεις του φανατισμού και της μισαλλοδοξίας, οι οποίες μόλις πριν λίγες ημέρες έπνιξαν την Αίγυπτο στο αίμα με τις βομβιστικές ενέργειες σε κοπτικές εκκλησίες, προκαλεί δικαιολογημένο αποτροπιασμό. Είμαστε, όμως, βέβαιοι ότι ο Χριστιανισμός, παρά τις επιδιώξεις κάποιων ακραίων, θα συνεχίσει να είναι παρών στη Μέση Ανατολή, με την αρωγή σύμπαντος του ελληνισμού. Η σκέψη μας, αυτές τις άγιες ημέρες, είναι στους μοναχούς της Αγίας Αικατερίνης, καθώς και των άλλων δύο μονών στο Σινά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass