ΣΕ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ – ΤΥΡΝΑΒΟ – ΠΥΡΓΕΤΟ – ΓΟΝΝΟΥΣ - ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ

Πανηγυρίζει ο Αγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος

Δημοσίευση: 22 Απρ 2017 10:40

Με πλούσιες θρησκευτικές και άλλες εκδηλώσεις τιμάται σήμερα κι αύριο στην ευρύτερη περιοχή ο Αγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος.

Στη Γιάννουλη όπου, ο Αγιος Γεώργιος είναι ο πολιούχος της κωμόπολης σήμερα Σάββατο 22 Απριλίου στις 7.30 το απόγευμα θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα.

Αύριο Κυριακή 23 Απριλίου, ανήμερα της γιορτής από 7.30 έως 10.30 το πρωί θα τελεστεί ο όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα. Αμέσως μετά θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από το παιδικό τμήμα του Μορφωτικού Συλλόγου Γιάννουλης στον αύλειο χώρο του ναού.

Στις 7.30 το απόγευμα της Κυριακής θα τελεστεί η παράκληση του Αγίου και εν συνεχεία η λιτάνευση της ιεράς εικόνας και του λειψάνου του Αγίου με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαρισαίων και τιμητική συνοδεία των γυναικών του Μορφωτικού Συλλόγου Γιάννουλης με παραδοσιακές στολές.

Στο τέλος θα διαβαστεί αρτοκλασία.

Σε όλες τις λατρευτικές εκδηλώσεις θα εκτεθεί προς προσκύνημα τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται μόνιμα στον ιερό ναό.

ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΝΟΥΣ

Τον πολιούχο τους Αγιο Γεώργιο τιμούν και οι Γόννοι με θρησκευτικές και άλλες εκδηλώσεις. Σήμερα Σάββατο στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα.

Αύριο Κυριακή θα τελεστεί όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία, ενώ στη συνέχεια θα γίνει περιφορά της εικόνας του Αγίου με την συνοδεία καβαλάρηδων με τα άλογά τους από τον Ιππικό Σύλλογο Αραβανίτικων Αλόγων Γόννων «Ο Αγιος Γεώργιος».

Μετά την περιφορά της εικόνας και την ολοκλήρωση των θρησκευτικών εκδηλώσεων στην πλατεία των Γόννων θα παρουσιαστούν τα χορευτικά συγκροτήματα του Μορφωτικού Συλλόγου Γόννων και στη συνέχεια θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με την ορχήστρα του Βαγγέλη Πέγιου.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει ο δραστήριος Ιππικός Σύλλογος Αραβανίτικων Αλόγων Γόννων « Ο Άγιος Γεώργιος».

ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Την μνήμη του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρο τιμά ο Τύρναβος και ο ενοριακός ιερός ναός του Αγίου Γεωργίου .

Σύμφωνα με το πρόγραμμα σήμερα Σάββατο 22 Απριλίου στις 7.30 το απόγευμα θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα.

Ανήμερα της γιορτής αύριο Κυριακή 23 Απριλίου το πρωί θα τελεστεί ο όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία με αρτοκλασία και θείο κήρυγμα. Στο τέλος θα γίνει η λιτάνευση της ιεράς εικόνας και του λειψάνου του Αγίου πέριξ του ιερού ναού.

Αμέσως μετά στο προαύλιο του ιερού ναού θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από τον Σύλλογο Ποντίων Τυρνάβου.

Το απόγευμα της Κυριακής στις 5 θα τελεστεί ο μεθεόρτιος εσπερινός.

Σε όλες τις λατρευτικές εκδηλώσεις θα εκτεθεί σε προσκύνημα τεμάχιο ιερού λειψάνου του Αγίου Γεωργίου προς ευλογία των πιστών.

ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΕΤΟ

Τον πολιούχο του Αγιο Γεώργιο τιμά ο Πυργετός με πλούσιες θρησκευτικές εκδηλώσεις.

Σήμερα Σάββατο, στις 6 το απόγευμα στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Πυργετού θα τελεστεί πανηγυρικός εσπερινός και στη συνέχεια περιφορά της εικόνας του αγίου με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Τεμπών, αρτοκλασία και θείο κήρυγμα, στην πλατεία της κωμόπολης.

Αύριο Κυριακή ανήμερα της γιορτής θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία με αρτοκλασία στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό.

ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ

Οι φετινές εκδηλώσεις για τον Αγιο Γεώργιο, λόγω της γιορτής του πολιούχου του Μακρυχωρίου Αγίου Θωμά αύριο Κυριακή, θα πραγματοποιηθούν σήμερα Σάββατο 22 Απριλίου, μετά από συνεννόηση του Ιππικού Ομίλου Μακρυχωρίου με την τοπική εκκλησία.

Αναλυτικότερα σήμερα Σάββατο στις 7.30 το πρωί στο εξωκλήσι του Αγίου θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία. Στη συνέχεια πομπή από καβαλάρηδες με τα άλογά τους θα μεταφέρει την εικόνα του Αγίου Γεωργίου στην κεντρική πλατεία του Μακρυχωρίου όπου θα γίνει η λιτάνευσή της στους κεντρικούς δρόμους του χωριού.

* Πανηγυρίζουν επίσης ο Αγιος Γεώργιος Λυγαριάς και το παρεκλήσι του Αγίου Γεωργίου Αμπελώνα που βρίσκεται στο ομώνυμο άλσος, όπου διοργανώνεται η Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass