Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Εγκαινιάστηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Πυργετού

* Κ. Κολλάτος: Θα επιδράσει καταλυτικά στην πρόληψη πυρκαγιών

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2017 22:05

Πράξη έγινε ένα πάγιο αίτημα του Δήμου Τεμπών και προσωπικά του δημάρχου κ. Κώστα Κολλάτου η δημιουργία Πυροσβεστικού Σταθμού στην περιοχή Τεμπών και συγκεκριμένα στο ύψος του Πυργετού, με αφορμή και την παράδοση στην κυκλοφορία του τμήματος του νέου αυτοκινητόδρομου και των σηράγγων των Τεμπών.

Τα εγκαίνια του νέου Σταθμού πραγματοποιήθηκαν προχθές Τρίτη, στις 11 το πρωί. Το δυναμικό των πυροσβεστών που θα υπηρετούν στη νέα μονάδα είναι 22 πυροσβέστες με προϊστάμενο του κλιμακίου τον κ. Χάρη Μπλαντή.

Αρχικά τελέστηκε αγιασμός από τον ιερέα του Πυργετού πρωτ. Αλέξανδρο Ρούσσα.

Στον χαιρετισμό του ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας κ. Αχιλλέας Τζουβάρας μίλησε για μια πολύ καλά στελεχωμένη μονάδα με σκοπό να βοηθήσει τον αυτοκινητόδρομο σε περίπτωση ανάγκης στις σήραγγες των Τεμπών καθώς ακόμη θα βρίσκονται σε 24ωρη βάση σε ετοιμότητα σε περίπτωση που θα χρειαστεί να παρέμβουν σε περιοχές του Δήμου Τεμπών.

Μετά τα εγκαίνια του νέου Πυροσβεστικού Σταθμού ο οποίος στεγάζεται στα διόδια Πυργετού σε δήλωσή του ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος τόνισε:

«Ως Δήμος Τεμπών έχουμε και θα συνεχίσουμε να έχουμε και με το νέο σταθμό άριστη συνεργασία καθώς και με τον προϊστάμενο και τους άνδρες του νέου κλιμακίου, η αλληλοβοήθεια σ’ όλους τους τομείς είναι δεδομένη. Εξάλλου η λειτουργία του νέου Σταθμού στον κόμβο του Πυργετού θα επιδράσει καταλυτικά στην πρόληψη των πυρκαγιών και στην έγκαιρη αντιμετώπισή τους στην περιοχής μας πέρα από το οδικό δίκτυο, ακόμη δίνει ένα αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους της περιοχής μας.

Από την πλευρά μας θα είμαστε πάντα αρωγοί και συμπαραστάτες σ’ όποια ζητήματα προκύπτουν βοηθώντας στην επίλυσή τους μέσα από τη συνεργασία και την αλληλοβοήθεια των υπηρεσιών μας. Αυτό πράξαμε άλλωστε και με τον σταθμό που λειτουργεί εδώ και χρόνια στη ΒΙΠΕ Λάρισας καθώς το ίδιο θα πράξουμε και με το νέο κλιμάκιο που θα λειτουργεί από σήμερα από αυτό εδώ το σημείο», κατέληξε ο κ. Κολλάτος.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν επίσης ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας κ. Γεώργιος Αγάκος , ο διοικητής ΕΜΑΚ κ. Λάμπρος Κίτσιος, ο διοικητής του πυροσβεστικού σταθμού στην ΒΙΠΕ κ. Στέργιος Ρούμπης, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Τεμπών κ. Αστέριος Σαΐτης και Αχιλλέας Διψάνας, οι πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων Πυργετού κ . Αθανάσιος Λαΐνας και Ραψάνης κ. Νικόλαος Γαγάρας, αξιωματικοί της πυροσβεστικής υπηρεσίας κ.α.

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Σχετικά Άρθρα