Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟΒΡΥΣΟ ΑΓΙΑΣ

Εντυπωσίασε εκδήλωση για τη μέλισσα

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2017 15:35

Μια εξαιρετική από κάθε άποψη εκδήλωση, με θέμα τη μέλισσα, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι επέλεξαν το πρωί της Κυριακής να βρεθούν στον όμορφο Πολυχώρο Δημιουργίας της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Όσσα» στο Μεγαλόβρυσο της Αγιάς.


Κεντρικός ομιλητής ήταν ο μελισσοκόμος Ευάγγελος Λυρόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στη σημασία της μέλισσας για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, στις θρεπτικές και θεραπευτικές ιδιότητες των προϊόντων της και στη θαυμαστή κοινωνία του μικρού, αλλά τόσο σημαντικού, αυτού εντόμου, που, δυστυχώς, κι αυτό απειλείται με εξαφάνιση από τον άνθρωπο και τις δραστηριότητές του.
Στον εξωτερικό χώρο εντυπωσίασε η έκθεση φωτογραφίας, με θέμα «Η μέλισσα στον κόσμο», του διάσημου φωτογράφου Eric Tourneret, που σήμερα θεωρείται διεθνώς ως «ο φωτογράφος των μελισσών».
Κατά την εκδήλωση προβλήθηκε, επίσης, το ντοκιμαντέρ «More than honey», ενώ όλοι γεύτηκαν νόστιμα γλυκά με μέλι από το εργαστήριο γεύσεων «yiam».
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τα μέλη της «Όσσας» και εντάσσεται σε μια σειρά δράσεων που αφορούν σε περιβαλλοντικά και οικολογικά θέματα με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων της περιοχής.ΑΓΙΑ (Γραφεό «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα