ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δύο νέες συγκεντρώσεις

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2017 16:15

Με δύο νέες συγκεντρώσεις στην Κεντρική πλατεία και μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο, στις 7 το απόγευμα, αντιδρούν οι Λαρισαίοι στη σημερινή ψήφιση των νέων μέτρων, μετά την ολοκλήρωση της σχετικής συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Τις συγκεντρώσεις πραγματοποιούν, στην Κεντρική πλατεία το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και μπροστά από το Δικαστικό, η Λαϊκή Ενότητα Λάρισας.

Στη σχετική της ανακοίνωση, η διοίκηση του ΕΚΛ τονίζει τα εξής:

«Το Δ.Σ. του ΕΚΝΛ χαιρετίζει τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, που συμμετείχαν και διαδήλωσαν μαζικά στην 24ωρη πανεργατική απεργία και τη συγκέντρωση του ΕΚΝΛ, στην Κ. πλατεία της Λάρισας, καθώς επίσης και τους μικρούς αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους επιστήμονες που πήραν μέρος πλάι μας στη συγκέντρωση, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση και το κεφάλαιο: Πάρτε πίσω τα βάρβαρα μέτρα, αγωνιζόμαστε για την ικανοποίηση των δικών μας σύγχρονων αναγκών.

Η αντεργατική επίθεση δεν έχει τέλος! Σήμερα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει με τους βουλευτές της, τα νέα βάρβαρα μέτρα, προς όφελος του μεγάλου κεφαλαίου.

Γι’ αυτό το ΕΚΝΛ, καλεί σε νέα συγκέντρωση στις 7 μ. μ. στην Κεντρική πλατεία, για να διατρανώσουμε την απαίτησή μας να μην ψηφιστούν τα μέτρα που θα μας εξαθλιώσουν ακόμα περισσότερο, και να διεκδικήσουμε την επιστροφή όσων μας έκλεψαν στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης».

Στη σημερινή συγκέντρωση ανακοίνωσε ότι θα λάβει μέρος το Τομεακό Συμβούλιο ΤΕΙ – ΑΕΙ Λάρισας της ΚΝΕ.

Από την πλευρά της, η Λαϊκή Ενότητα Λάρισας καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ανυπακοής την ώρα που ψηφίζεται το μνημόνιο στη Βουλή, στις 7 σήμερα το απόγευμα, στο Δικαστικό.

Όπως αναφέρεται, «η δυναμική συμμετοχή όλων μας, αποκτά σήμερα μια άλλη σημασία που αφορά την επιβίωση του τόπου και του λαού μας.

Με τα μνημόνια της αποικιοποίησης, της δούλωσης και της λιτότητας δεν πάει άλλο.

Η Ελλάδα έχει εναλλακτική λύση χωρίς την τρόικα και τους δανειστές, χωρίς αποικιακά δεσμά και χωρίς κλεπτοκρατικές οικονομικές και πολιτικές ολιγαρχίες.

Η Ελλάδα μπορεί να γίνει μια κυρίαρχη, ανεξάρτητη και δημοκρατική χώρα με ισχυρή οικονομία και δικαιοσύνη, με ασφάλεια και πρόοδο.

Καλούμε σε παλλαϊκή ενωτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ανυπακοής και αντίστασης ενάντια στο 4ο Μνημόνιο που πάει να ψηφισθεί το βράδυ της Πέμπτης από άθλιους εθελόδουλους βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και συνενόχους της μνημονιακής αντιπολίτευσης, που ανεξαρτήτως ψήφου, θα νομιμοποιήσουν μια διάτρητη πραξικοπηματική διαδικασία».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass