ΜΠΑΙΝΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Εντατικά στη μάχη κατά των κουνουπιών

* Σε ποιες περιοχές θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2017 16:30

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται το πρόγραμμα Καταπολέμησης Κουνουπιών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας , ενόψει και της θερινής περιόδου. Για το ζήτημα αυτό ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Υδροοικονομίας, Χωρικού Σχεδιασμού, Πολιτικής Γης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Θεσσαλίας, κ. Κωστής Νούσιος, είχε σύσκεψη με το διευθυντή της Γενικής Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας κ. Γιώργο Ζήγρα και άλλα υπηρεσιακά στελέχη, με αντικείμενο την πρόοδο του προγράμματος καταπολέμησης των κουνουπιών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κ. Νούσιος τόνισε ότι: «Τα κουνούπια είναι φορείς μετάδοσης ασθενειών και η έγκυρη καταπολέμηση συνιστά προληπτική κάλυψη του συνόλου του πληθυσμού της Περιφέρειας. Η Περιφέρεια εκτελεί έγκαιρα, με επίγεια αλλά και µε εναέρια μέσα την καταπολέμηση των προνυμφών ώστε να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία όλων των ευαίσθητων χώρων, τουριστικών προορισμών, καταυλισµών Ροµά, σχολείων, Κέντρων Φιλοξενίας Προσφύγων κ.λπ. ενώ για τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα του προγράμματος θα πρέπει και οι υπηρεσίες των Δήμων να προβούν στην εξυγίανση όλων των φρεατίων, στον έλεγχο ύπαρξης στάσιμων νερών, στην αποψίλωση χόρτων, στο πλύσιμο των κάδων αποκομιδής απορριμμάτων και στην καταγραφή κάθε πιθανής εστίας, προκειμένου να εξουδετερωθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι είμαστε η μόνη Περιφέρεια στην Ελλάδα που έχουμε συνεχή ροή καταπολέμησης κουνουπιών µε εστιασμένες παρεμβάσεις σε δύο άξονες:

1) της όχλησης και

2) της προστασίας της δημόσιας υγείας. Η υγεία των πολιτών ήταν και παραμένει βασική μας προτεραιότητα».

Το έργο καταπολέμησης των κουνουπιών με τη μέθοδο της προνυμφοκτονίας με επίγειους και από αέρος ψεκασμούς εκτελείται σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ενώ στην Π.Ε. Λάρισας το πρόγραμμα θα εκτελεσθεί:

Στην ευρύτερη περιοχή του Δέλτα του Πηνειού ποταμού ( Δήμοι Τεμπών και Αγιάς) και κατά μήκος αυτού στα χωρικά όρια του Δήμου Τεμπών, καθώς και στην παρακάρλια περιοχή του Δήμου Κιλελέρ. Επίσης σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ εκτελείται διευρυμένο πρόγραμμα καταπολέμησης στον χώρο φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων στο Κουτσόχερο Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass