ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Αλλάζει σελίδα ο Τύρναβος

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2017 22:10

Με τον τίτλο «Αλλάζει σελίδα ο Δήμος Τυρνάβου», εκδόθηκε από τον Δήμο ανακοίνωση αναφορικά με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου το βράδυ της περασμένης Τρίτης.

 Στην ανακοίνωση σημειώνονται επίσης τα εξής: Φαίνεται πως ο προγραμματικός λόγος του κ. Σαρχώση γίνεται καθημερινή δράση που ικανοποιεί τις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες των πολιτών.

Με το πρώτο θέμα εγκρίθηκε η παραλαβή των μελετών της παράκαμψης της πόλης του Τυρνάβου. Τι σημαίνει αυτό με απλά λόγια; Αποσυμφόρηση του κέντρου του Τυρνάβου από τη διέλευση οχημάτων που κινούνται στην παλαιά εθνική οδό Λάρισας – Κοζάνης. Αποχαρακτηρισμός των κεντρικών οδών της πόλης Καραολή-Δημητρίου και Πολυτεχνείου. Έτσι ο Δήμος θα έχει πλέον τη δυνατότητα να σχεδιάσει τις παρεμβάσεις του και να αλλάξει όλο το κέντρο της πόλης.

Το δεύτερο θέμα ήταν η παραχώρηση δημοτικής έκτασης όπου θα στεγαστούν οι εγκαταστάσεις της εταιρίας Διανομής Αερίου. Μπαίνει το νερό στ’ αυλάκι για ένα πολύ σημαντικό θέμα που θα αλλάξει εντελώς τη χρήση ενέργειας από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις με πολλά οφέλη για όλους.

Στη συνέχεια στο Δημοτικό Συμβούλιο παρουσιάστηκε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Τυρνάβου 2015-2019 ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάρτισής του. Ένα πρόγραμμα που αποτελεί το όραμα για τον Δήμο της σημερινής Δημοτικής Αρχής αλλά και αποτελεί εργαλείο δουλειάς και στόχευσης για τις επόμενες δημοτικές αρχές καθώς είναι ένα σχέδιο προσομοίωσης στις μελλοντικές ανάγκες της περιοχής.

Σε επόμενο θέμα καθορίστηκε η θέση του κεντρικού Πράσινου Σημείου του Δήμου Τυρνάβου.Με αυτόν τον τρόπο ο Δήμος ξεκινά τις ενέργειες για την υλοποίηση του νέου τρόπου διαχείρισης των απορριμμάτων βασιζόμενος στη διαλογή στην πηγή.

Το Δημοτικό Συμβούλιο επίσης ενέκρινε δύο μελέτες, μία για έργα συντήρησης σχολείων και μία για αποκατάσταση αγροτικών οδών, με στόχο να βελτιωθούν οι υποδομές των σχολείων αλλά και η πρόσβαση των αγροτών στους αγρούς τους.

Ενέκρινε τέλος δύο νέους κανονισμούς του Δήμου. Πρώτον, τον Κανονισμό Άρδευσης που αφορά τις αρδευόμενες περιοχές Αργυροπουλίου, Δελερίων και Ροδιάς που καλύπτονται από γεωτρήσεις και δίκτυα του Δήμου. Δεύτερον τον Κανονισμό Χρήσης Πεζοδρομίων, Οδών, Πλατειών κ.λπ. Κοινόχρηστων Χώρων – Περιπτέρων με τον οποίο ρυθμίζονται τρόποι χρήσης κοινόχρηστων χώρων σε ενιαία βάση για όλο τον Δήμο και δεν υπήρχε έως σήμερα στους χώρους της Δ.Ε. Αμπελώνα.

Χωρίς να σημαίνει πως και τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης δεν ήταν σημαντικά, φαίνεται πως ήρθε ο καιρός η Δημοτική Αρχή να αφήσει το αποτύπωμά της στη νέα πραγματικότητα που δημιουργείται μετά από επίμονους σχεδιασμούς και στοχευμένες κινήσεις».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass