Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2017 16:52

Το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας συνεδριάζει την Τρίτη 23 Μαϊου στις 7.30 το απόγευμα. Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα εξής:

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ      

1. Έγκριση Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημιακού Γ.Ν.Λ. - Γ.Ν. Λάρισας και του Δήμου Λαρισαίων.   

2. Έγκριση μετάβασης και των αντίστοιχων εξόδων μετάβασης του Δημοτικού Συμβούλου κ. Νικόλαου Καλτσά στη Στοκχόλμη.      

3. Έγκριση μετάβασης και των αντίστοιχων εξόδων μετάβασης Αντιπροσωπείας του Δήμου Λαρισαίων στην Ανάπα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.        

4. Έγκριση μετάβασης και των αντίστοιχων εξόδων μετάβασης του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων, Υποδομών και Πολιτικής Προστασίας κ. Γεώργιου Σούλτη στη Θεσ/νίκη.  

5. Έγκριση μετάβασης και των αντίστοιχων εξόδων μετάβασης του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος κ. Απόστολου Σουρλατζή στη Θεσ/νίκη.

6. Έγκριση επιχορήγησης στο Μορφωτικό & Εκπολιτιστικό Σύλλογο Αβέρωφ "Ο Θετταλός".   

7. Πρόταση λήψης απόφασης για υπογραφή ως ιδρυτικού μέλους του Δήμου Λαρισαίων του Καταστατικού, απόκτησης συνεταιριστικών μερίδων, συμμετοχή στο εταιρικό κεφάλαιο και ορισμού εκπροσώπου στον υπό σύσταση Συνεταιρισμό με την επωνυμία "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ (ΚοιΣΠΕ) ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ" με τον διακριτικό τίτλο "Μυρμιδόνες".      

Δ/ΝΣΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ          

8. Έγκριση διοργάνωσης επιμορφωτικών σεμιναρίων κλασικού και σύγχρονου χορού και έγκριση της δαπάνης και της διάθεσης πίστωσης.           

9. Έγκριση της δαπάνης και διάθεσης πίστωσης ποσού 6.579,40€ για την προμήθεια δώδεκα (12) κινηματογραφικών ταινιών για το θερινό κινηματογράφο του Δ. Λαρισαίων που λειτουργεί στο "Μύλο του Παππά".

10. Έγκριση εξόδων, Συνδιοργάνωσης της 1ης Δημοτικής Κοινότητας Λάρισας με τον ΜΕΣ Αγίου Θωμά, για την εκδήλωση "Τρέχουμε στον Άγιο Θωμά 2017" και διάθεσης πίστωσης.    

11. Έγκριση δαπάνης και διάθεσης πίστωσης για τη διαφημιστική καμπάνια του Φεστιβάλ Πηνειού 2017.       

Δ/ΝΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ    

12. Έγκριση εκτέλεσης της ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗΣ ΣΥΜΠΙΕΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΕ ΚΑΔΟΥΣ.  

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ   

13. 7η Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Λαρισαίων οικ. έτους 2017 και επικαιροποίηση ετήσιου επιχειρησιακού προγράμματος Δ. Λαρισαίων, σύμφωνα με την αρ.211/2017 απόφαση Ο.Ε.   

Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ   

14. Τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου Πόλης Λάρισας, στην ιδιοκτησία των κ.κ. Αχιλλέα Ριζούλη, Μαρίας Ριζούλη, Αικατερίνης Ριζούλη, Ανδρέα Ριζούλη, Γεωργίου Ριζούλη, Βασιλικής Ριζούλη, Απόστολου Τσιομήτα και Λάμπρου Τσιομήτα, με αποχαρακτηρισμό τμήματος του ΟΤ 824Α (Κτίριο Στάθμευσης), ενσωμάτωσης του στο οικοδομικό τετράγωνο ΟΤ 824Α, και επιβολή όρων και περιορισμών δόμησης όμοιων με αυτούς του ΟΤ 824Α, μετά από άρση απαλλοτρίωσης (απόφαση αρ. 499/2008 του Διοικητικού Πρωτοδικείου Λάρισας) καθώς και την αρ. 11/2016 γνωμοδότηση του ΣτΕ/Τμήμα Ε', σύμφωνα με το συνημμένο Τοπογραφικό Διάγραμμα, στο κέντρο της πόλης, σύμφωνα με την αρ. 133/2017 ΑΟΕ και την αρ. 27/2017 ΑΕΠΖ.

15. Τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου πόλης Λάρισας στην ιδιοκτησία των κ. Ευστρατίου Μπουκή και Γεωργίου Μπουκή, με αποχαρακτηρισμό του "P κτίριο Ο.Τ.996Α" και μετατροπή του σε "Ο. Τ. 996Α" με επιβολή όρων και περιορισμών δόμησης όμοιων με αυτούς της όμορης περιοχής στη συνοικία Κέντρο Λάρισας, μετά από άρση απαλλοτρίωσης (απόφαση αρ. 284/2015 του Διοικητικού Πρωτοδικείου Λάρισας), σύμφωνα με το συνημμένο τοπογραφικό διάγραμμα, σύμφωνα με την αρ. 132/2017 ΑΟΕ και την αρ. 28/2017 ΑΕΠΖ.          

16. Τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου πόλης Λάρισας στο Ο.Τ. 167 στις κορυφές Τ10 & Τ9 επί της οδού Διγενή στη συνοικία Χαραυγή Λάρισας, σύμφωνα με το συνημμένο τοπογραφικό διάγραμμα, σύμφωνα με την αρ. 29/2017 ΑΕΠΖ.             

Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ  

17. Λήψη κανονιστικής απόφασης για παραχώρηση θέσεων στάθμευσης : 1)Μιας θέσης για ΑΜΕΑ στην οδό Μεγαλουπόλεως, (Ο.Τ.1174 ). 2) Μιας θέσης για ΑΜΕΑ στην οδό Ήρωνος 27, (Ο.Τ.146 ) 3) Μιας θέσης για ΑΜΕΑ στην οδό Χρυσοχόου 21, (Ο.Τ.973Γ ) 4) Τροποποίηση της υπ. αριθμ. 221/2016 ΑΔΣ που αφορά θέση Αμεα στην οδό 23ης Οκτωβρίου. 5) Τροποποίηση της υπ. αριθμ. 395/2016 ΑΔΣ, που αφορά θέση για Αμεα στην οδό Όγλ, σύμφωνα με την αρ. 19 ΑΕΠΖ.

18. 2η παράταση προθεσμίας περαίωσης για το έργο "Επισκευές - συντηρήσεις σχολείων (Ά φάση).          

19. Έγκριση μελέτης και εκτέλεσης του δημοτικού έργου "Κατασκευές στον αύλειο χώρου σχολείων".  

20. Έγκριση μελέτης και εκτέλεσης του έργου "Συντήρηση σήμανσης ασφάλειας οδικού δικτύου".     

21. Έγκριση μελέτης και εκτέλεσης του έργου "Ηλεκτροφωτισμός Δ.Ε. Γιάννουλης".      

22. Έγκριση μελέτης και εκτέλεσης του έργου "Τσιμεντοστρώσεις 4ης Δημοτικής Κοινότητας".           

23. Έγκριση μελέτης και εκτέλεσης του δημοτικού έργου "Συντήρηση κοινόχρηστων χώρων".           

24. Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του δημοτικού έργου "Επισκευές - συντηρήσεις σχολείων".  

25. Σύσταση επιτροπής για την οριστική παραλαβή του έργου "Κατασκευή κτιρίου κέντρου ημέρας "Χαρά Ι" ατόμων με αυτισμό.           

26. Σύσταση επιτροπής για την οριστική παραλαβή του έργου "Κατασκευές στο 10ο και 48ο Νηπιαγωγεία".      

27. Αλλαγή ιδιοκτήτη υπόχρεου για την καταβολή οφειλής από κατασκευασθέντα κρασπεδόρειθρα από το Δήμο (χρεωμένα σε Καμηλαράκη Δημ. και Ρόζη Καμηλαράκη).         

Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ 

28. Εκμίσθωση χωρίς δημοπρασία δημοτικού χώρου για την εγκατάσταση και λειτουργία του "CIRCO ROYAL" (χωρίς ζώα).    

29. Σύσταση επιτροπής για την εκκαθάριση αρχείου του τμήματος Ρύθμισης Εμπορικών Δραστηριοτήτων για τα τριπλότυπα-διπλότυπα τελών είσπραξης λαϊκών αγορών και άλλων εγγράφων ετών 1995-2011.

30. Λήψη απόφασης περί αποδοχής ή μη της πρότασης της Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών και Αμφισβητήσεων του Δ. Λαρισαίων (Ζιώγα Αικ.).       

31. Λήψη απόφασης περί αποδοχής ή μη της πρότασης της Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών και Αμφισβητήσεων του Δ. Λαρισαίων (Μαυροπούλου Θ. & ΣΙΑ Ο.Ε).           

32. Λήψη απόφασης περί αποδοχής ή μη της πρότασης της Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών και Αμφισβητήσεων του Δ. Λαρισαίων (Αθανασιάδης Κ.).        

33. Λήψη απόφασης περί αποδοχής ή μη της πρότασης της Επιτροπής Συμβιβαστικής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών και Αμφισβητήσεων του Δ. Λαρισαίων (Σ. ΜΕΣΣΗΣ - Α. ΚΑΤΣΑΡΟΣ Ο.Ε).           

34. Χορήγηση αδειών συμμετοχής σε υπαίθριες θρησκευτικές εμποροπανηγύρεις.       

ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ      

35. Η με αρ. 2/2017 απόφαση του ΔΣ της διαδημοτικής επιχείρησης Σφαγείων περιοχής Τυρνάβου - Αμπελώνα (ΔΕΣΠΤΑ) που αφορά την έγκριση προϋπολογισμού οικ. έτους 2017. 

36. Έγκριση διάθεσης πίστωσης για έξοδα κίνησης σχολικών τροχονόμων έτους 2017 (περιόδου Απριλίου - Μαΐου - Ιουνίου 2017). 37. Έγκριση κατανομής ποσού για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών σχολείων έτους 2017 (Β' κατανομή).     

Σχετικά Άρθρα