Εκλεψαν ιατρικά μηχανήματα και από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2017 11:42 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Μαϊ 2017 13:56

Σύμφωνα με πληροφορίες της "Ε" κλοπή ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού σημειώθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο και στη Γαστρεντερολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, όπως έγινε σήμερα αντιληπτό.

Σημειώνεται ότι αντίστοιχη κλοπή, σημειώθηκε την Κυριακή και στο Γαστρεντερολογικό τμήμα του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου του Βόλου, όταν άγνωστοι δράστες εισέβαλαν στο νοσοκομείο αφαιρώντας ιατρικό εξοπλισμό αξίας 30.000 ευρώ.
Η κλοπή στο νοσοκομείο του Βόλου, έγινε αντιληπτή όταν εργαζόμενος του ακτινολογικού τμήματος μπήκε στο γαστρεντερολογικό τμήμα και είδε ένα άτομο να σπάει το τζάμι και να φεύγει τρέχοντας. Το ιατρείο βρίσκεται ακριβώς πίσω από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στο ισόγειο του νοσηλευτικού ιδρύματος. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δράστες τοποθέτησαν τον ιατρικό εξοπλισμό σε σάκο που είχαν μαζί τους και εξαφανίστηκαν από την οδό Αθανασάκη παραπλεύρως του Νοσοκομείου.
Ανάλογο περιστατικό είχε σημειωθεί πριν από λίγες ημέρες και στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο της Αθήνας «Ο Αγιος Σάββας», όπου άγνωστοι διέρρηξαν δύο κλινικές και έκλεψαν ιατρικά μηχανήματα τεράστιας αξίας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ 

Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Π. Νάνος αναφέρονται τα εξής: 

"Κλοπή ιατρικού εξοπλισμού σημειώθηκε από το Γαστρεντερολογικό Εξωτερικό Ιατρείο της Πανεπιστημιακής κλινικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και συγκεκριμένα κλάπηκαν δύο γαστροσκόπια και δύο κολονοσκόπια, τα δύο ήταν λειτουργικά και τα άλλα ήταν σε διαδικασία να επισκευαστούν.
Η αξία των κλεμμένων ανέρχεται περίπου στις 15.000 ευρώ και αυτό λόγω παλαιότητας, ενώ για να τα αντικαταστήσει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο με καινούρια θα απαιτηθούν περίπου 80.000 ευρώ..
Πέραν της οικονομικής ζημιάς, πρόβλημα εντοπίζεται και στα προγραμματισμένα ραντεβού των ασθενών που ακυρώθηκαν για σήμερα και αύριο, ενώ από την διοίκηση εξετάζονται τρόποι για την επίλυση του προβλήματος.
Από την διοίκηση του Νοσοκομείου κλήθηκε το Τμήμα Ασφάλειας Λάρισας για να επιληφθεί της υπόθεσης και είναι σε εξέλιξη η προανάκριση που διενεργείται.
Ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Παναγιώτης Νάνος κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστων και αποφάσισε την διεξαγωγή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης".

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass