ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ

Τιμάται ο Γιάννης Πράπας

Δημοσίευση: 24 Μαϊ 2017 22:08

Μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση διοργανώνει η Δημοτική Κοινότητα Συκουρίου και ο Δήμος Τεμπών το ερχόμενο Σάββατο 27 Μαΐου 2017, στις 8 το βράδυ στον προαύλειο χώρο του Λαογραφικού Μουσείου Συκουρίου αφιερωμένη στη μνήμη του ιδρυτή του Γιάννη Πράπα.

Ο Γιάννης Πράπας ήταν ένας από τους κορυφαίους λαογράφους του τόπου μας, θεματοφύλακας της τοπικής λαϊκής παράδοσης, άτομο ανήσυχο και ερευνητικό, γεννήθηκε στο Συκούριο και για χρόνια ασχολήθηκε με την έρευνα, καταγραφή και παρουσίαση λαογραφικών στοιχείων της ευρύτερης περιοχής του Συκουρίου. Η πλούσια προσφορά του στον κοινωνικό, πολιτιστικό, πνευματικό τομέα του χωριού είναι πολύτιμη. Αγαπούσε ιδιαίτερα την πατρίδα του και συγκεντρώνοντας σπάνια αντικείμενα που διέσωσε από την πολυκαιρία και τη φθορά του χρόνου, ίδρυσε το Λαογραφικό Μουσείο Συκουρίου. Με το σπάνιο συγγραφικό του έργο κατάφερε να μην χαθούν οι μαρτυρίες της ζωής των κατοίκων και της ιστορίας του τόπου, ξοδεύοντας τρεις δεκαετίες στη διάσωση και περισυλλογή στοιχείων του πολιτισμού και της παράδοσης, εκδίδοντας 13 βιβλία, ενώ δύο ακόμη ολοκληρωμένα έργα, που αφορούν στους άντρες του Συκουρίου και στο Λαογραφικό Μουσείο Συκουρίου, δεν ευτύχησε να τα εκδώσει.

Την πολύπλευρη προσωπικότητα του Γιάννη Πράπα και το έργο θα σκιαγραφήσουν με τις ομιλίες τους η Κατερίνα Δρογκούλα μέλος του Δ.Ο.Π.Α.ΠΕ. Τεμπών, η Dr Τζένη Μωραΐτη, ο Κ. Γατσουνιάς συντάκτης της εφημερίδας «ΦΩΝΗ ΣΥΚΟΥΡΙΟΥ» και ο γιος του Θανάσης Πράπας.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, πραγματοποιώντας και την ονοματοδοσία του Μουσείου.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει η φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Τεμπών με ενορχήστρωση – διεύθυνση του Κ. Ζωιτός.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass