ΣΥΓΧΥΣΗ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΚΡΕΑΤΟΣ ΣΕ ΑΠΟΡΟΥΣ

Νόμιζαν ότι τους έδιναν… ληγμένα

* Κινήθηκε άμεσα μηχανισμός ελέγχου από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2017 22:40

Συναγερμός σήμανε χθες το πρωί στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Λαρισαίων μετά από πληροφορία που έλαβε πως στον χώρο διανομής τροφίμων στους Λαρισαίους δικαιούχους προμηθειών του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) στη Νεάπολη τους πρόσφεραν ληγμένα κρέατα!

Η διαδικασία διανομής είχε μόλις αρχίσει, όταν η πληροφορία υποχρέωσε τους υπεύθυνους να κινήσουν άμεσα ένα μηχανισμό ελέγχου προκειμένου να διαπιστωθεί το αληθές της καταγγελίας!

Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Δεληγιάννης ζήτησε από τα άτομα που πραγματοποιούσαν τη διανομή του κρέατος στους δικαιούχους να σταματήσουν και να ελέγξουν τις προμήθειες προσεκτικά μήπως και υπήρχαν συσκευασίες με ληγμένα τρόφιμα, ενώ παράλληλα κατευθυνόταν και ο ίδιος προς τον χώρο αυτό για τον ίδιο λόγο.

Μάλιστα δήλωσε έκπληκτος για την καταγγελία δικαιούχου, καθώς όπως είπε «πριν την έναρξη της διανομής διενεργήθηκε νωρίς το πρωί δειγματολογικός έλεγχος».

Με τη διανομή να έχει σταματήσει… και ενώ βρισκόταν καθ’ οδόν ο αντιδήμαρχος δέχεται ένα τηλεφώνημα, ακούγοντας απ’ την άλλη πλευρά της γραμμής: «Συγνώμη λάθος…».

Ο δικαιούχος που διαμαρτυρήθηκε για τα ληγμένα κρέατα, έκανε λάθος

καθώς διαβάζοντας την ετικέτα της συσκευασίας του ενός κιλού μοσχαριού, είχε μπερδέψει την ημερομηνία λήξης με την ημερομηνία σφαγής του ζώου.

Συγκεκριμένα θεώρησε πως η ημερομηνία 5/5/2017 ήταν η λήξη του προϊόντος, ενώ ήταν αυτή της σφαγής του ζώου.

Πιθανόν λόγω κεκτημένης ταχύτητας ή απροσεξίας, ή ακόμη και ψυχολογικής φόρτισης που βιώνουν στην καθημερινότητά τους σε συνθήκες φτώχειας, συμπολίτες μας, να έχουν γίνει δύσπιστοι και να

…υποψιάζονται ακόμη και αυτό που τους προσφέρουν!

Άλλωστε για πολλούς από αυτούς σήμερα, που άλλοτε είχαν τις δουλειές τους, τις ικανοποιητικές συντάξεις τους, το νοικοκυριό τους και ήταν σε καλύτερη οικονομική κατάσταση να μην τους είναι τόσο εύκολο να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες που βιώνουν και αναγκάζονται να ζουν με προσφορές, γεγονός που αποτελεί πλήγμα στην περηφάνια τους και στην αξιοπρέπειά τους.

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 11.000 ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο κ. Δεληγιάννη, οι δικαιούχοι του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ), στον Δήμο Λάρισας είναι 2.500 οικογένειες, περίπου 11.000 άτομα, και άλλες 2.000 οικογένειες στον υπόλοιπο νομό Λάρισας.

Χθες διανεμήθηκε στους δικαιούχους στη Λάρισα, ένα κιλό μοσχάρι και ένα κιλό χοιρινό κρέας κατά άτομο. Τα προϊόντα ήταν συσκευασμένα, περιλάμβαναν ειδική αυτοκόλλητη ετικέτα όπου αναγραφόταν ο τόπος προέλευσης των κρεάτων, η εταιρία που τα διέθετε και οι ημερομηνίες σφαγής και λήξης.

Να σημειωθεί ότι το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (ΤΕΒΑ) υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, και συνδυάζεται με συνοδευτικά μέτρα τα οποία συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων και υλοποιείται στο σύνολο της χώρας. Συντονιστής του προγράμματος στη Λάρισα είναι ο Δήμος Λαρισαίων.

Το πεδίο εφαρμογής του ΤΕΒΑ εξειδικεύεται στην Ελλάδα μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ I). Η εφαρμογή του Προγράμματος ολοκληρώνεται την 31η Δεκεμβρίου 2020.

Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω Κοινωνικών Συμπράξεων και οι ωφελούμενοι επιλέγονται σύμφωνα με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Η διανομή τροφίμων που έγινε χθες στη Λάρισα αφορούσε στο υπόλοιπο των Κεντρικών Προμηθειών του 2015 και όχι από νέες προμήθειες μέσω του Ανοιχτού Διεθνή Διαγωνισμού για προμήθειες του ΤΕΒΑ για το έτος 2016 που διενεργήθηκε από τον Δήμο Λαρισαίων και βρίσκεται αυτές τις μέρες σε διαδικασία υπογραφής των συμβάσεων με τους προμηθευτές.

Η διανομή θα διαρκέσει μέχρι και σήμερα και γίνεται με αλφαβητική προτεραιότητα.

Για την παραλαβή των προϊόντων απαραίτητη είναι η προσκόμιση επίσημου έγγραφου στο όποιο αναφέρεται ο ΑΜΚΑ είτε του αιτούντα είτε οποιουδήποτε άλλου μέλους της εγκεκριμένης οικογένειας.

Τηλέφωνο για πρόσθετες πληροφορίες: Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής- Διεύθυνση Πρόνοιας : 2410- 680242. Φεγγίτη Αλεξία, Παπανικολάου Γιώργος.

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass