ΓΙΑ «ΒΑΝΑΥΣΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ» ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Η ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗΣ ΜΕ ΠΙΘΑΝΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

Αγρια δολοφονία γριούλας στα Βούναινα

* Η 91χρονη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, δεμένη πισθάγκωνα σε καρέκλα και πεσμένη στο πάτωμα * Σοκαρισμένοι οι κάτοικοι του χωριού, θυμίζουν πως η άτυχη ηλικιωμένη «έβαλε κάγκελα στα παράθυρα γιατί είχαν διαρρήξει ξανά το σπίτι της πριν το Πάσχα»!

Δημοσίευση: 21 Ιουν 2017 23:00

Θύμα μιας άγριας δολοφονίας έπεσε η 91χρονη Σοφία Γ. Χατζηλιάδου, που χθες το μεσημέρι βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στα Βούναινα. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε δεμένη πισθάγκωνα σε καρέκλα, έχοντας δεχθεί πολλά χτυπήματα στο κεφάλι, με την ιατροδικαστή Ρουμπίνη Λεονταρή να κάνει λόγο για «βάναυσα χτυπήματα».

Το σπίτι όπου ζούσε μόνη της η ηλικιωμένη «ήταν άνω – κάτω», ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές «ακόμη και το στρώμα βρέθηκε σχισμένο», ευρήματα που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι κίνητρο των άνανδρων δραστών ήταν η ληστεία, που τελικά εξελίχθηκε σε εν ψυχρώ δολοφονία μιας γριούλας.

Τα ακριβή αίτια του θανάτου της ηλικιωμένης θα εξακριβωθούν μετά και τη νεκροτομή που θα γίνει σήμερα, ενώ από το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας της ΕΛ.ΑΣ., που ερευνά την υπόθεση, εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα καθώς - σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - στο σπίτι δεν βρέθηκαν ίχνη παραβίασης.

Η δολοφονία, όπως είναι φυσιολογικό, συγκλόνισε τους κατοίκους του χωριού που αδυνατούσαν να πιστέψουν ότι η 91χρονη έχασε τη ζωή της με αυτό τον τρόπο. «Ήταν γυναίκα που δεν λυγούσε, περπατούσε κολόνα, γερή – κατάγερη και δες πώς κατάντησε» την περιέγραφαν στην «Ε» συγχωριανοί της, υπενθυμίζοντας ότι η ηλικιωμένη είχε βάλει κάγκελα στα παράθυρα του σπιτιού της, αφού πριν το Πάσχα το είχαν διαρρήξει.

Το φονικό επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά, με τον πλέον δυσάρεστο τρόπο, ότι οι ηλικιωμένοι – κάτοικοι της περιφέρειας παραμένουν απροστάτευτοι στις εγκληματικές διαθέσεις αγνώστων που δεν διστάζουν κιόλας να ξυλοκοπήσουν ηλικιωμένους για ελάχιστα ευρώ.  

Την ώρα που το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. υλοποιεί την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας, οι κάτοικοι της περιφέρειας παραμένουν απροστάτευτοι αφού ακάλυπτη αφήνει και η ΕΛ.ΑΣ. τα χωριά, κυρίως λόγω ελλείψεων σε μέσα (περιπολικά κλπ) με την αναδιάταξη των υπηρεσιών να μένει «κενό γράμμα».

Η δολοφονία της 91χρονης έρχεται να προστεθεί στον θλιβερό κατάλογο ανάλογων γεγονότων τα προηγούμενα χρόνια σε χωριά του νομού (Αμπελάκια, Νέα Λεύκη) αλλά και της Θεσσαλίας χωρίς να υπολογισθούν τα καθημερινά φαινόμενα απάτης και κλοπών σε βάρος ηλικιωμένων.

ΦΟΥΡΝΑΡΗΣ

Η άτυχη 91χρονη ζούσε μόνη στο σπίτι της στα Βούναινα, λίγα μέτρα μακριά από την πλατεία του χωριού. Χθες ωστόσο δεν έδωσε σημάδια ζωής, με τον πλανόδιο φούρναρη που την προμήθευε ψωμί να ρωτά τους γείτονες «τι απέγινε» η ηλικιωμένη, αφού το σπίτι «είχε κλειστά παντζούρια», ενώ «ήταν απότιστος και ο κήπος» όπως τονίζει στην «Ε» η κ. Ολγα Μεσελίδου.

Γειτόνισσες, ανάμεσά τους και η κ. Θεανώ Κουργιουξίδου, ήταν αυτές που ανησύχησαν και πηγαίνοντας στο σπίτι αντίκρισαν το φρικιαστικό θέαμα, με την άτυχη γυναίκα δεμένη σε καρέκλα να κείτεται νεκρή στο πάτωμα.

Έτσι, στη 1 χθες το μεσημέρι, κάτοικοι του χωριού ενημέρωσαν το Αστυνομικό Τμήμα Παλαμά Καρδίτσας (αστυνομεύει την περιοχή, παρότι τα Βούναινα διοικητικά υπάγονται στον νομό Λάρισας) με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας να ξεκινούν τις έρευνες.

Στο έργο των οποίων συνέδραμαν και αστυνομικοί των Τμημάτων Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσσαλονίκης και Λάρισας που ερεύνησαν τον χώρο, αναζητώντας στοιχεία για τον εντοπισμό των δραστών.

Η ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή, μετά την αυτοψία στον τόπο του εγκλήματος, σημείωσε στην «Ε» πως «η υπερήλικη γυναίκα βρέθηκε ακινητοποιημένη αφού οι δράστες τής είχαν δέσει τα χέρια πίσω από την καρέκλα και, πεσμένη στο πάτωμα. Έχει δεχθεί βάναυσα χτυπήματα στο κεφάλι, φέρει πολλά κατάγματα στο κρανίο».

Με την κ. Λεονταρή να παραπέμπει στην ιατροδικαστική έκθεση, που θα γίνει σήμερα, προκειμένου να απαντηθεί το ερώτημα με τι χτύπησαν την άτυχη γυναίκα στο κεφάλι και πότε επήλθε ο θάνατός της. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τής κ. Λεονταρή, η 91χρονη «δολοφονήθηκε αργά το απόγευμα ή τις πρώτες βραδινές ώρες χθες» (σ.σ. προχθές Δευτέρα). Εκτίμηση που επιβεβαιώνουν συγχωριανοί, που τόνιζαν πάντως πως είδαν στη γειτονιά την 91χρονη Σοφία Χατζηλιάδου, προχθές το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», παρότι έξω από το σπίτι βρέθηκε μια βαριοπούλα και σπασμένη η πόρτα της τουαλέτας, το σπίτι δεν είχε σημάδια διάρρηξης. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η 91χρονη, πιθανότατα ακούγοντας τον θόρυβο να άνοιξε την πόρτα και έτσι να εισέβαλαν στο σπίτι οι δράστες, ο αριθμός των οποίων επίσης ερευνάται.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, το σπίτι βρέθηκε άνω – κάτω. Όλα τα δωμάτια βρέθηκαν να έχουν ψαχθεί, το ψυγείο ανοιγμένο, τα συρτάρια των επίπλων βγαλμένα, ακόμη και το πάπλωμα ξέσχισαν με μαχαίρι. Αυτά τα ευρήματα ενισχύουν την εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ. ότι κίνητρο των δραστών ήταν η ληστεία.

Οι δράστες έδεσαν τα χέρια της 91χρονης πισθάγκωνα σε καρέκλα με σχοινί και παράλληλα χρησιμοποίησαν και «πανιά κουζίνας» για να «σφίξουν τους κόμπους» και χωρίς κανέναν ενδοιασμό ξυλοκόπησαν την ηλικιωμένη γυναίκα ενώ αίματα, «συνεπεία του ξυλοδαρμού», βρέθηκαν σε διπλανό τοίχο. Στον λαιμό της βρέθηκε ένα μαντίλι που ίσως να χρησιμοποίησαν οι δράστες για να τη φιμώσουν.

Η γυναίκα, δεμένη όπως ήταν στην καρέκλα βρέθηκε πεσμένη στο πάτωμα του υπνοδωματίου και από την ιατροδικαστική εξέταση σήμερα, θα γίνει γνωστό πώς προήλθε ο θάνατος.

Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών θα γίνουν γνωστά και τα κίνητρά τους. Από ανάλογες υποθέσεις πάντως είναι γνωστό ότι αδίστακτοι ληστές γρονθοκοπούν μέχρι θανάτου ηλικιωμένους, προκειμένου να κλέψουν χρήματα και χρυσαφικά. Χρήματα ελάχιστα όπως αποδεικνύεται από την εξιχνίαση των υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. καθώς πρόκειται για συνταξιούχους του ΟΓΑ που συνήθως δεν έχουν άλλους πόρους.

«ΕΝ ΨΥΧΡΩ»

«Σκότωσαν εν ψυχρώ μια γριούλα» τονίζει στην «Ε» ο κάτοικος του χωριού Ηλίας Κουρουξίδης για να αναρωτηθεί «αφού την έδεσαν γιατί δεν την άφησαν; Έπρεπε να τη σκοτώσουν;».

«Έφτιαξα τα κάγκελα Θεανώ, μου έλεγε», προσθέτει συγκινημένη η κ. Θεανώ Κουργιουξίδου περιγράφοντας το πάθημα της δολοφονημένης γυναίκας, πριν το Πάσχα. «Είχε πάει στην εκκλησία την Κυριακή και όταν γύρισε στο σπίτι, βρήκε σπασμένο το τζάμι στην κουζίνα. Έψαξαν όλο το σπίτι και της έκλεψαν 20 ευρώ που είχε…».

«Ήταν γυναίκα που δεν λυγούσε, περπατούσε κολόνα, γερή – κατάγερη και δες πώς κατάντησε» τόνιζε στην «Ε», η κ. Μαγδαληνή Μιχαηλίδου απορημένη από το ειδεχθές έγκλημα. «Πέσαμε από τα σύννεφα» προσθέτει ο κ. Κουρουξίδης «ήταν μια γυναίκα νοικοκυρά, να δείτε τι κήπο είχε 91 χρονών γυναίκα. Τι έπαθε, τι της έκαναν…».

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass