ΔΕΣΜΕΥΣΗ «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ» ΣΤΟ «ΔΩΤΙΟΝ ΠΕΔΙΟΝ»

Πινακίδες για έξοδο προς τα παράλια

* Συνάντηση με περιφερειάρχη για ΠΑΘΕ και σύνδεση με το Πήλιο

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2017 22:46

Το «Δώτιον Πεδίον», η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγιάς, καταβάλλοντας τις δικές της προσπάθειες ώστε να υπάρξει εμφανής και λειτουργική διέξοδος από τον αυτοκινητόδρομο των Τεμπών προς τα παράλια του Δήμου Αγιάς και γενικότερα του νομού Λάρισας, έκανε επαφές, κατά χρονική σειρά με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό και εκπροσώπους της εταιρίας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», όπου ασφαλώς συζητήθηκαν κι άλλα σημαντικά θέματα.

Σε σχετική της δε ανακοίνωση αναφέρει: «Εκφράσαμε για ακόμη μια φορά το παράπονο και την αγανάκτηση των τοπικών φορέων του Δήμου Αγιάς για τον αποκλεισμό μας από τον κύριο οδικό άξονα και ζητήσαμε από όλους να γίνει καθετί ανθρωπίνως δυνατό, τόσο για την επίλυση του προβλήματος, όσο και για τη λήψη μέτρων ώστε να μειωθούν άμεσα, όσο γίνεται, οι αρνητικές συνέπειες για όλο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου. Από τον κ. περιφερειάρχη εισπράξαμε τη θετική πρόθεση για την επίλυση του προβλήματος. Ο κ. Αγοραστός μάς κατέθεσε πως το θέμα των διοδίων στα Τέμπη είναι Casus Belli για τον ίδιο και ότι θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να το σταματήσει, θέση η οποία μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε ομαδικά. Επίσης, ζητήσαμε και ενημερωθήκαμε για την πορεία του έργου της οδικής σύνδεσης των παραλίων Αγιάς με το Πήλιο (δρόμος Σκλήθρο - Κεραμίδι). Έχει ολοκληρωθεί η αρχική μελέτη και αναμένεται η ολοκλήρωση της περιβαλλοντολογικής μελέτης. Πρόκειται για ένα έργο που θα δώσει πνοή, όχι μόνο στα παράλια του Δήμου, αλλά και στους νομούς Λάρισας και Μαγνησίας, και θα συντελέσει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του τουρισμού στην κεντρική Ελλάδα. Η “Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.” μας διαβεβαίωσε ότι θα προστεθούν πινακίδες πάνω στον αυτοκινητόδρομο, ενώ θα τυπωθούν φυλλάδια που θα δίνουν οδηγίες για τον τρόπο που μπορεί κάποιος να φτάσει στους παραλιακούς προορισμούς. Προθυμοποιήθηκαν, μάλιστα, να συμβάλλουν στην τουριστική προβολή του τόπου. Μας ενημέρωσαν πως για τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Ευρυμενών δεν υπάρχει πρόβλεψη για δωρεάν διέλευση από τα διόδια των Τεμπών, όπως αυτό ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό στα εγκαίνια των σηράγγων των Τεμπών. Αντιθέτως, θα υπάρχει για τους κατοίκους του Δήμου Τεμπών για μια τριετία. Αυτό σαφώς προκαλεί μια αρνητική εντύπωση, γιατί προφανώς κάποιοι που έπρεπε να το διεκδικήσουν έγκαιρα δεν το έπραξαν. Επίσης, θέλουμε να τονίσουμε ότι για την “Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.” το θέμα των διοδίων και η μετατροπή του κόμβου Ραψάνης σε πλήρη κόμβο είναι δύο πράγματα αλληλένδετα μεταξύ τους. Δεν προτίθενται, δηλαδή, να συμφωνήσουν σε διάνοιξη εξόδου στον κόμβο αν πρώτα δεν λειτουργήσουν τα διόδια στα Τέμπη. Αυτό προκύπτει από τα είδη συμφωνηθέντα και υπογεγραμμένα με το Ελληνικό Δημόσιο. Κάθε άλλη ενέργεια, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρείας, θα οδηγούσε σε οικονομική αποτυχία το έργο των δίδυμων σηράγγων. Όλοι αναγνωρίζουν το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην περιοχή μας, αλλά δύσκολα θα υπάρξει λύση στο άμεσο χρονικό διάστημα. Υπήρξε μια γόνιμη συνεργασία με τον κ. Αγοραστό για μια σειρά θεμάτων που απασχολούν τη περιοχή μας και θα συνεχίσουμε να κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση για την επίλυσή τους. Εκ μέρους του “Δώτιου Πεδίου” παρευρέθηκαν ο επικεφαλής κ. Γρηγόρης Καλαγιάς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ιωάννης Αναστασίου και Αθανάσιος Ι. Ολύμπιος, ενώ από την “Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.” η κ. Ζαβρίδου Ειρ. και ο κ. Πουλίτσης».

Του Νίκου Γουργιώτη (Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass