ΚΡΙΤΙΚΗ ΡΟΝΤΟΥΛΗ ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Στο πλευρό των συμβασιούχων ο δήμαρχος Τυρνάβου

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2017 22:15

Στο πλευρό των συμβασιούχων εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας τάσσεται ξεκάθαρα με δήλωσή του ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης με αφορμή και την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου τέθηκε το θέμα. Μάλιστα σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους το Δημαρχείο Τυρνάβου σήμερα Δευτέρα θα παραμείνει κλειστό.

Σε δήλωσή του ο κ. Σαρχώσης σημειώνει ότι «ως Δημοτική Αρχή Τυρνάβου έχουμε εκφραστεί στο παρελθόν πως είμαστε υπέρ του μόνιμου και τακτικού προσωπικού που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες στους τομείς καθαριότητας, κοιμητηρίων και γενικά ανταποδοτικών υπηρεσιών.

Στη λογική αυτή έχουμε κάνει εγκαίρως προγραμματισμό προσλήψεων μόνιμου τακτικού προσωπικού που πήρε έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας στις 14-02-2017 και έχει προωθηθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Δήμος Τυρνάβου σ’ αυτήν τη συγκυρία για λόγους που έχουν αιτία στο παρελθόν καλύπτει τις ανάγκες του στον τομέα των ανταποδοτικών υπηρεσιών εξ ολοκλήρου με ΙΔΟΧ (συμβασιούχων ορισμένου χρόνου). Η απόλυση αυτών των εργαζομένων σημαίνει κατάρρευση αυτών των υπηρεσιών μας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία και την εικόνα του δήμου.

Σε αυτό το σημείο δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι είμαστε αντίθετοι σε κάθε αντίληψη εκχώρησης αρμοδιοτήτων του τομέα καθαριότητας σε ιδιώτες.

Ο Δήμος έχει στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων και είναι στο πλευρό τους για τη δικαίωση του αγώνα τους στο πλαίσιο των υποχρεώσεών του.

Προσωπικά ως δήμαρχος κατά τη διάρκεια της εργασιακής σχέσης των συγκεκριμένων ΙΔΟΧ από 01-04-2015 ως σήμερα έχω υπογράψει τρεις φορές «εντέλλεσθαι», δύο φορές για το σύνολο των εργαζομένων και μία φορά προσφάτως για μερικούς από αυτούς.

Και αυτό είναι πολιτική πράξη και επιλογή που δένει με τη σταθερή αντίληψή μας περί μόνιμου τακτικού προσωπικού στον τομέα των ανταποδοτικών υπηρεσιών.

Ζητώ από το Δημοτικό Συμβούλιο να στηρίξει το δίκαιο αγώνα για μόνιμη και σταθερή εργασία.

-Να δηλώσει την αντίθεσή του στην απόλυση των εργαζομένων που υπηρετούν σε νευραλγικούς τομείς με 8μηνες συμβάσεις οι οποίες έχουν ανανεωθεί. Η πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για ακύρωση της ανανέωσης των συμβάσεών τους ουσιαστικά τους απολύει.

-Να καλέσει την Κυβέρνηση να αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία ώστε:

* Να διασφαλιστεί η καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου στην Υπηρεσία Καθαριότητας.

* Να παραταθούν με νόμιμο τρόπο και ως τη λήξη τους όλες οι συμβάσεις, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων.

* Να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, έτσι ώστε να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της υποστελέχωσης στις ανταποδοτικές υπηρεσίες του Δήμου.

-Να δεσμευτεί ότι δεν θα εναντιωθεί σε τυχόν ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων.

Και τέλος να αποφασίσει τη μη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών τη Δευτέρα 26-06-2017 εκφράζοντας τη συμπαράσταση στο αγώνα των εργαζομένων.

ΔΗΛΩΣΗ ΡΟΝΤΟΥΛΗ

Επίσης με δήλωσή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δράση Πολιτών» κ. Στέλιος Ροντούλης δήλωσε: «Καταρχήν θα πρέπει κάποιος να στηλιτεύσει την πολιτική ανικανότητα του κ. Σκουρλέτη, ο οποίος είναι διπλά εκτεθειμένος. Είναι εκτεθειμένος έναντι των εργαζομένων, γιατί τους άφησε νομικά ανυπεράσπιστους και κυριολεκτικά ξεκρέμαστους, και είναι εκτεθειμένος έναντι των πολιτών, γιατί αυτοί τώρα υφίστανται τους σωρούς των σκουπιδιών που εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία, καθώς ομοιάζουν με υγειονομικές βόμβες που είναι έτοιμες να εκραγούν, παράγοντας πλήθος μολυσματικών ασθενειών. Έτσι, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΝΕΛ είναι υπόλογη, καθώς προσπάθησε να σπείρει την πολιτική εκμετάλλευση των συμβασιούχων και τώρα θερίζει θύελλες.

Δυστυχώς, όμως και η δημοτική αρχή του Τυρνάβου δεν μπόρεσε να αρθεί στο ύψος της κρισιμότητας των στιγμών, καθιστάμενη απλώς το μακρύ χέρι και το φερέφωνο των κυβερνώντων. Όπως έπραξε στο παρελθόν με τους αγωνιζόμενους αγρότες, έτσι και τώρα απέρριψε το σχέδιο ψηφίσματος των αγωνιζόμενων στην καθαριότητα εργαζομένων, για να μην κακοκαρδίσει τους κομματικούς της πάτρωνες, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά τις μικροκομματικές της παρωπίδες και εξαρτήσεις.

Η δημοτική παράταξη «Δράση Πολιτών» υπερψήφισε το σχέδιο ψηφίσματος των εργαζομένων και σε ένδειξη συμπαράστασης αποχώρησε από το Δημοτικό Συμβούλιο, καταγγέλλοντας τις άθλιες μεθοδεύσεις μιας δημοτικής αρχής που έχει εθισθεί στο να εκτελεί απλώς τις εντολές του ΣΥΡΙΖΑ».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass