Εξέτασαν κρατούμενους – εκπαιδευόμενους

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2017 19:40

Δεύτερη φορά επισκέφθηκαν το 2ο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) Λάρισας, στις φυλακές, οι εθελοντές οδοντίατροι, μέλη του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Στοματικής Υγείας που υλοποιείται από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λάρισας δύο εθελοντές πραγματοποίησαν τις εξής παρουσιάσεις: η συντονίστρια του προγράμματος κ. Βιολέτα Μπέη - Φουντή παρουσίασε με τις έννοιες, οδοντίατρος και δόντι, καθώς και τις συχνές παθήσεις που παρουσιάζονται και τις προληπτικές ενέργειες που απαιτούνται. Ο κ. Μιχάλης Κατσουράκης έδωσε έμφαση στη σχέση της χρήσης ουσιών και των παθήσεων του στόματος, ενώ αναφέρθηκε και στον καρκίνο του στόματος. Οι ερωτήσεις των εκπαιδευόμενων έδειξαν το ενδιαφέρον που προκλήθηκε από τις εισηγήσεις των οδοντιάτρων. Ακολούθησαν διαγνωστικές εξετάσεις και καταγραφή της στοματικής υγείας των εκπαιδευόμενων (δημιουργία ατομικής καρτέλας), τις οποίες διενήργησε εξαμελής ομάδα εθελοντών οδοντιάτρων.
Παράλληλα, η γραμματέας του Οδοντιατρικού Συλλόγου της Λάρισας κ. Φωτεινή Καραχάλιου κράτησε λεπτομερείς σημειώσεις για τη δράση. Εκτός των παραπάνω συμμετείχαν και οι εθελοντές οδοντίατροι Τσολάκης Ιωάννης, Νούλα Ελένη και Αβραδέ Ασημίνα.
Να προστεθεί ότι το πρωτοπόρο αυτό πρόγραμμα έχει διάρκεια για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού συμπεριλαμβάνει σύνταξη ερωτηματολογίων και δελτίου συμμετεχόντων, σειρά ενημερωτικών συναντήσεων και παρακολούθηση των συμμετεχόντων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass