Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αδιαφορία που καθίσταται επικίνδυνη...

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2017 22:10

Ήταν Τετάρτη 18 Ιανουαρίου του περασμένου χειμώνα όταν μια πολύωρη και σφοδρή καταιγίδα, σε συνδυασμό με ισχυρούς ανατολικούς ανέμους και τεράστια κύματα, άλλαξε εντελώς την όψη της παραλίας μπροστά από την κεντρική μεγάλη γέφυρα του Αγιοκάμπου ως τις αρχές της ανάπλασης.

Η άμμος αποτραβήχτηκε μέσα στη θάλασσα αφήνοντας το τοιχίο της ανάπλασης για περίπου εκατό μέτρα «γυμνό» και δημιουργώντας έτσι ένα κενό ύψους περίπου δύο μέτρων που εγκυμονεί τον κίνδυνο, κυρίως τις βραδινές ώρες που ο φωτισμός είναι λίγος, κάποιος να πέσει και, στην καλύτερη περίπτωση, να χτυπήσει ελαφρά ή σοβαρά. Άλλωστε, κανείς στην Αγιά δεν ξεχνά το περιστατικό θανάτου ηλικιωμένου προ διμήνου που προήλθε από πτώση του σε ρέμα μέσα στην κωμόπολη που δεν προστατευόταν από κάγκελα.

Έξι ακριβώς μήνες μετά, δυστυχώς η εικόνα δεν διορθώθηκε. Το πρόβλημα δεν αντιμετωπίστηκε καν. Ούτε άμμος ρίχτηκε ώστε να καλυφθεί το χαμένο ύψος ούτε φυσικά μπήκαν κάγκελα. Αντ’ αυτού, κατασκευάστηκε (από ποιον άραγε και με ποιανού την έγκριση) μια ξύλινη σκάλα για να κατεβαίνει ο κόσμος στην παραλία, ετοιμόρροπη, επικίνδυνη και αισθητικά τραγική, όταν μάλιστα βρίσκεται δίπλα σε μια γέφυρα που κόστισε πολλές χιλιάδες ευρώ, δίπλα στην ανάπλαση για την οποία επίσης δαπανήθηκαν πολύ μεγάλα ποσά και εν πάση περιπτώσει στο κέντρο της πιο γνωστής και πολυσύχναστης παραλίας του νομού.

Και η απορία πολλών η ίδια και δικαιολογημένη. Έξι μήνες δεν ήταν αρκετοί ώστε να διορθωθεί αυτό που η μανία της φύσης προκάλεσε; Το πρόβλημα το βλέπουν όλοι. Αυτοί που θα έπρεπε να δώσουν μια λύση, τόσο καιρό τώρα, δεν το είδαν; Γιατί αν το είδαν, τότε σημαίνει ότι αδιαφορούν. Και αν πράγματι αδιαφορούν, τότε μπορεί να πει εύκολα κάποιος πως εγκληματικά αδιαφορούν. Και το «εγκληματικά» δεν συνεπάγεται κατ’ ανάγκη επειδή πιθανώς να απειλούνται ανθρώπινες ζωές, αλλά και επειδή «σκοτώνεται» έτσι η εικόνα μιας περιοχής που μπορεί και κρατά τα επίπεδα τουριστικής κίνησης του Δήμου Αγιάς και του νομού Λάρισας σε κάπως ικανοποιητικά επίπεδα.   

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Gallery άρθρου

Σχετικά Άρθρα