Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δικογραφία σε βάρος του «μοναχού Κλεομένη»

*Για παραβίαση της νομοθεσίας περί ρατσισμού

Δημοσίευση: 20 Ιουλ 2017 15:52

Δικογραφία σε βάρος του αυτοαποκαλούμενου «μοναχού Κλεομένη» και άλλων τριών ατόμων για παραβίαση της νομοθεσίας περί ρατσισμού σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Ο 38χρονος που πέταξε αυγά στο μνημείο Ολοκαυτώματος Ελλήνων Εβραίων στην πόλη, εν μέσω ύβρεων και χυδαιοτήτων, τα κατέγραψε σε βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο, ενώ νωρίτερα επικόλλησε στην είσοδο γραφείων της Ισραηλίτικης Κοινότητας Λάρισας φυλλάδια με ρατσιστικό περιεχόμενο.

Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Αξίζει να τονίσουμε πως έντονες ήταν οι αντιδράσεις από τον Δήμο Λαρισαίων, την Ισραηλίτικη Κοινότητα, το Ισραηλίτικο Συμβούλιο και την Ιερά Σύνοδο. Η τελευταία μάλιστα ξεκαθάρισε πως δεν έχει καμία σχέση ο συγκεκριμένος δράστης με την Ελληνική Εκκλησία.

Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΛΑΡΙΣΗΣ

Και η Ιερά Μητρόπολις Λαρίσης και Τυρνάβου καταδικάζει την δράση του αυτοαποκαλούμενου «πατέρα Κλεομένη», με αφορμή την βεβήλωση, εκ μέρους του, του Μνημείου των Εβραίων, στην πλατεία Εβραίων στην Λάρισα.

Αναλυτικότερα η Ιερά Μητρόπολις Λαρίσης και Τυρνάβου πληροφορηθείσα την βεβήλωση του Μνημείου των Εβραίων, στην πλατεία Εβραίων στην Λάρισα, από κάποιον αυτοαποκαλούμενο «πατήρ Κλεομένης», καταδικάζει το γεγονός και πληροφορεί το λαό ότι «ο μανιακός νεαρός, ο οποίος παρουσιάζεται με μοναχική περιβολή και εκτίθεται σε βεβηλώσεις μνημείων και άλλες εξτρεμιστικές δραστηριότητες, δεν είναι κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου και όπως ανακοίνωσε και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν είναι κληρικός της Εκκλησίας μας. Με αποτροπιασμό είδαμε εικόνες από την βεβήλωση του μνημείου στην πόλη μας, με ρίψεις αυγών και εμπτυσμούς του μνημείου από μέρους του. Λυπούμαστε που άνθρωποι καιροσκόποι εφευρίσκουν τρόπους να προβάλουν εαυτούς, χρησιμοποιούντες το ομολογιακό μοναχικό σχήμα και εκθέτοντες έτσι την Αγία του Χριστού Εκκλησία».

Ο ΣΘΕΒ

Την βεβήλωση του μνημείου Ολοκαυτώματος στην Λάρισα που ως ενέργεια προσβάλλει την ελληνική κοινωνία και τη μνήμη των δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων Εβραίων καταδικάζουν η διοίκηση και τα μέλη του ΣΘΕΒ.

«Πρόκειται για πράξη αντισημιτισμού και μίσους, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, που δεν εκφράζει τις απόψεις της συντριπτικής πλειονότητας της πόλης και δεν νοείται να συμβαίνουν σε μια χώρα που «δίδαξε» τη Δημοκρατία και τον Πολιτισμό. Ο επιχειρηματικός κόσμος αντιτίθεται στη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό και είναι πεπεισμένος ότι αποτελεί μέρος μιας κοινωνίας πάντα ανοιχτής, πάντα ανεκτικής που σεβάστηκε διαχρονικά πολιτισμούς και θρησκείες.