Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΣΤ. ΣΑΪΤΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

«Τα έργα μας στο Μακρυχώρι»

Δημοσίευση: 22 Ιουλ 2017 22:23
Ο αντιδήμαρχος Τεμπών κ. Αστ. Σαΐτης Ο αντιδήμαρχος Τεμπών κ. Αστ. Σαΐτης

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση και μάλιστα με σκληρές εκφράσεις μεταξύ της προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Μακρυχωρίου κ. Άννας Καραπάνου – Μαγαλιού και του αντιδημάρχου Μακρυχωρίου του Δήμου Τεμπών κ. Αστερίου Σαΐτη. Μια αντιπαράθεση η οποία ξεκίνησε από το πρόβλημα που παρατηρείται τους καλοκαιρινούς μήνες με την έλλειψη νερού ύδρευσης τις ώρες αιχμής στο Μακρυχώρι.

Μετά την απάντηση της κ. Καραπάνου στον κ. Σαΐτη ο αντιδήμαρχος Μακρυχωρίου επανέρχεται ανεβάζοντας κι εκείνος τους τόνους σημειώνοντας τα εξής απευθυνόμενος προς την πρόεδρο Τοπικής Κοινότητας Μακρυχωρίου κ. Άννα Καραπάνου – Μαγαλιού:

«Πίστευα ότι η απάντησή μου στην πρώτη σας επιστολή θα σας είχε καλύψει αλλά φαίνεται ότι τόσο εσείς όσο και οι συγγραφείς της νέας σας επιστολής έχουν ζαλιστεί από τα φώτα της δημοσιότητας. Δεν είχα σκοπό να απαντήσω στο νέο πόνημά σας, αν δεν εμπεριέχονταν σε αυτό ανακρίβειες. Επίσης αποδεικνύετε με τα λεγόμενά σας ότι και άγεσθε και φέρεσθε.

Σχετικά με τη λειτουργία των δομών που όπως λέτε είστε υπερήφανη να σας υπενθυμίσουμε τα εξής:

-Η επέκταση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» στη Δημοτική Ενότητα Μακρυχωρίου, η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, η δημιουργία της δημοτικής βιβλιοθήκης, η διανομή της Επισιτιστικής βοήθειας – ΤΕΒΑ καθώς και η κοινωνική πολιτική είναι έργα της νυν δημοτικής αρχής στα οποία απλώς αναγκαστήκατε να συμμετάσχετε.

-Σε ό,τι αφορά στη στέγαση του γραφείου σας συνεχίζετε να παραπλανάτε την κοινή γνώμη καθώς σας έχει παραχωρηθεί χώρος στο πρώην Κοινοτικό κατάστημα Μακρυχωρίου εκεί όπου στεγάζεται το γραφείο των ΚΕΠ. Μάλιστα στο γραφείο σας έχετε τοποθετήσει και την απαραίτητη πινακίδα με την ιδιότητά σας. Το γιατί δεν συνεδριάζετε ως Τοπικό Συμβούλιο στον συγκεκριμένο χώρο και τις αποφάσεις όπως λέτε τις παίρνετε στο σπίτι σας ή σε άλλους χώρους είναι θέμα προς διερεύνηση. Όσον αφορά στη φράση σας «για οχτώ χρόνια τίποτα στο Μακρυχώρι» οφείλω να σας υπενθυμίσω τι έχει συντελεστεί κατά τη διάρκεια της θητείας μας κυρίως για την αποκατάσταση της αλήθειας που τόσο πολύ κόπτεστε ότι υπηρετείτε».

Και ο κ. Σαΐτης συνεχίζει στην ανταπάντησή του:

«-Προχωρήσαμε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας στην υπογείωση αρδευτικού αγωγού του ΤΟΕΒ Μακρυχωρίου καθώς και στην κατασκευή συνδετήριας οδού Μακρυχωρίου – Κυψελοχωρίου.

-Εγκαταστήσαμε φωτεινούς σηματοδότες στην είσοδο του οικισμού έτσι ώστε να γίνει ασφαλής η είσοδος και η έξοδος των οχημάτων.

-Πετύχαμε την ανακατασκευή και αξιοποίηση του χώρου του πρώην αντλιοστασίου σε χώρο πολλαπλών χρήσεων.

-Ολοκληρώσαμε τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Αγίου Γεωργίου σε χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων.

-Βελτιώσαμε τις αθλητικές υποδομές (κατασκευή στεγάστρου και εκσυγχρονισμός των αποδυτηρίων).

-Εκσυγχρονίστηκαν οι εγκαταστάσεις του αμαξοστασίου και βελτιώθηκαν οι εγκαταστάσεις του νυν δημαρχείου.

-Ολοκληρώσαμε τις πλατείες Μακρυχωρίου και Ελάτειας.

-Έχουν εκπονηθεί νέες μελέτες για την επέκταση – προσθήκη του Δημοτικού Σχολείου Μακρυχωρίου και έχουν δρομολογηθεί ενέργειες και δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε δημοτικά κτίρια.

- Επικαιροποιήσαμε μελέτες για την κατασκευή και απογείωση νέου αρδευτικού αγωγού αρμοδιότητας ΤΟΕΒ Μακρυχωρίου.

-έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκπόνησης προμελέτης για την αποχέτευση και το βιολογικό καθαρισμό της Τ.Κ. Μακρυχωρίου».

Και ο αντιδήμαρχος Μακρυχωρίου καταλήγει απευθυνόμενος πάντα στην πρόεδρος της Τ.Κ. Μακρυχωρίου:

«Αν όλα αυτά για εσάς περιγράφονται με τη φράση "Ένα τίποτα για το Μακρυχώρι", ας αφήσουμε τον κόσμο να κρίνει όταν έρθει η ώρα.

Αντί να μας κουνάτε το δάκτυλο και να μας επιπλήττετε, σας καλώ για μια ακόμη φορά να ασχοληθείτε σοβαρά με τον θεσμικό σας ρόλο και τα προβλήματα της καθημερινότητας. Δείξτε μεγαλύτερη υπευθυνότητα και κάνετε προτάσεις που να είναι εφικτές και υλοποιήσιμες μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας. Συνεργαστείτε μαζί μας και περιοριστείτε στα καθήκοντά σας έτσι ώστε να κυκλοφορείτε στο μέλλον στο χωριό μας άνετα και με ψηλά το κεφάλι».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass