Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΗ ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΟΣΙΟΥ ΔΑΜΙΑΝΟΥ

Στην Ανατολή Αγιάς οι καρδιοπαθείς

Δημοσίευση: 22 Ιουλ 2017 21:56

Με τη λήξη της σεζόν οι καρδιοπαθείς και οι φίλοι του Συνδέσμου ο «Άγιος Αχίλλιος» επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου και Οσίου Δαμιανού στην Ανατολή Αγιάς.

Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το χωριό, σε ένα πανέμορφο καταπράσινο τοπίο. Σώζεται σε καλή κατάσταση ο παλιός ναός (1797) και στον ίδιο χώρο κτίστηκε πρόσφατα και νέος ναός αφιερωμένος στον πρώτο κτήτορα Όσιο Δαμιανό.
Συγχαρητήρια στην αδελφότητα που ήρθε το 2000 και έκανε τον χώρο ένα κόσμημα της περιοχής, έναν παράδεισο.
Η ηγουμένη, αδελφή Θεοδέκτη, μετά το πέρας του εσπερινού μάς μίλησε για το ιστορικό της μονής και τους μεγάλους αγώνες τους για ανακαίνιση και συντήρηση του ιερού αυτού χώρου, καθώς και το ιστορικό του Οσίου Δαμιανού, αλλά και σε μία εμπεριστατωμένη εφ’ όλης της ύλης ομιλία στο θέμα της θρησκείας, της εργασίας, της προσφοράς και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο και τον τόπο μας.
Εκτός των θρησκευτικών καθηκόντων του ασχολούνται και με τη δεντροκαλλιέργεια και μικρή κτηνοτροφία, παράγοντας οικολογικά προϊόντα.
Στο χωριό Ανατολή, Κεφαλοχώρι, παλαιότερα, ύστερα από την ένωση του το 1828 με το χωριό Βαθύρεμα, όπου κυριαρχεί η πέτρα, μια πινακίδα στη βρύση με τρεχούμενο νερό μας καλωσορίζει. «Καλώς ήρθατε στη Σελίτσιανη». Ο γερο-πλάτανος δεσπόζει στο κέντρο της γραφικής πλατείας του χωριού με τα παραδοσιακά καφενεία - ταβέρνες, όπου απολαύσαμε τον καφέ μας.
Σε κοντινή απόσταση από την Αγιά στο κέντρο «Νεφέλη» απολαύσαμε ένα ωραίο δείπνο και διασκεδάσαμε, αποχαιρετώντας με ευχές για ένα ευχάριστο καλοκαίρι.

Σχετικά Άρθρα