Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΟ ΟΜΩΝΥΜΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Ιερός Ναός έτοιμος απ’ το 1960, εγκαινιάστηκε χθες

Δημοσίευση: 24 Ιουλ 2017 22:26

Με θρησκευτική κατάνυξη, ιεροπρέπεια και τη συμμετοχή επισήμων, του Ιερού Κλήρου και λαού, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου στον Άγιο Γεώργιο Φαρσάλων.

Την Παρασκευή 21 Ιουλίου έγινε υποδοχή των ιερών λειψάνων και στη συνέχεια, τελέστηκε μέγας αρχιερατικός εσπερινός χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεου.
Το Σάββατο 22 Ιουλίου τελέστηκε όρθρος, έγινε η τελετή των εγκαινίων και ακολούθησε η πρώτη θεία λειτουργία στον εγκαινιασμένο πλέον ιερό ναό. Ο ναός άρχισε να κατασκευάζεται το 1955, ολοκληρώθηκε το 1960 και δεν είχε εγκαινιαστεί μέχρι σήμερα. Η μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων είχε προγραμματίσει να εγκαινιάσει όλους τους ναούς που δεν είχαν εγκαινιαστεί.
Ο σεβασμιότατος στην ομιλία του ευχαρίστησε τον π. Γεράσιμο Καλλιώρα, προϊστάμενο του ιερού ναού, τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου, τους ενορίτες του Αγίου Γεωργίου, τον π. Αμφιλόχιο, και τους συνεργάτες του για την άψογη διεξαγωγή των εγκαινίων. Ακόμη, ανέφερε ότι στα παράλληλα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις της εκκλησίας, είναι ο εγκαινιασμός ναών, που δεν έχουν εγκαινιαστεί στο παρελθόν. Η τέλεση των εγκαινίων είναι επιτακτική ανάγκη, ώστε οι πιστοί να λαμβάνουν τη θεία χάρη, στον ναό που έχει εγκαινιαστεί με ειδική ακολουθία.
Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Αρης Καραχάλιος, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο αντιδήμαρχος κ. Δημ. Μπαμπανίκας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Κων/νος Γιαχνής, κ. Χριστοδ. Παπαγεωργίου, κ. Νίκος Γκατζόγιας και πλήθος κόσμου.
ΜΑΞΙΜΟΣ: ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ
Στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα εγκαίνια της εκκλησίας στον Άγιο Γεώργιο Φαρσάλων παρευρέθηκε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Ο Θεσσαλός πολιτικός είχε την ευκαιρία μαζί με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Φώτη Γρίβα να ανταλλάξει ευχές αλλά και προβληματισμούς για την πορεία της χώρας με κατοίκους του χωριού και πολίτες που έλκουν καταγωγή από τον Άγιο Γεώργιο και οι οποίοι βρέθηκαν στη γενέτειρά τους για το σημαντικό αυτό γεγονός.
Ο κ. Χαρακόπουλος έγινε αποδέκτης διαμαρτυριών για την υπερφορολόγηση που υφίσταται ο κόσμος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παρά τις, περί του αντιθέτου, προεκλογικές υποσχέσεις. Στον απόηχο των εκκαθαριστικών της εφορίας, που φέτος είναι κατά γενική ομολογία "τσουχτερά", το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «δυστυχώς, πληρώνουνε τις αυταπάτες του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του. Οι αποκαλύψεις Βαρουφάκη είναι ενδεικτικές για το πώς η χώρα κατρακύλησε στο τρίτο -και αχρείαστο έως τότε- μνημόνιο, από εγκληματικές εμμονές και φαντασιώσεις της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Το τραγικό είναι ότι ούτε και τώρα δείχνουν να αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα. Αν δεν υπάρξει μείωση των φορολογικών συντελεστών, όπως το πρόγραμμα που παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα αναζητούμε με το κιάλι την ανάπτυξη».
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συνεχάρη την πρόεδρο κ. Χρυσούλα Δημακοπούλου και τα μέλη του δραστήριου Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού για την συμβολή τους στις εορταστικές εκδηλώσεις και όλους όσοι εργάστηκαν για αυτές.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")
Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass