ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο Δήμος, η Αστυνομία και οι Ρομά…

* Απ. Καλογιάννης: «Περιμένουμε τα αποτελέσματα της ΕΛ.ΑΣ για τη Ν. Σμύρνη»

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2017 22:55

Τα προβλήματα, οι εντάσεις και οι παρεμβάσεις που γίνονται στη συνοικία της Νέας Σμύρνης με αφορμή και τα τελευταία επεισόδια συζητήθηκαν και κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων, καλώντας την Αστυνομία να αντιμετωπίσει την παραβατικότητα με επιχειρησιακό σχέδιο.

Αν και τα προβλήματα που δημιουργούνται κατά καιρούς στη συνοικία της Νέας Σμύρνης θα συζητηθούν αναλυτικά σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, χθες σε ερώτηση της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένας Καραλαριώτου σχετικά με τις κινήσεις που έχει κάνει η δημοτική αρχή αλλά και τον σχεδιασμό της για τις επόμενες, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, έκανε ενημέρωση για τις δράσεις που έχουν λάβει χώρα στην περιοχή. Τονίζοντας συγχρόνως τις τέσσερις συναντήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί με τους κατοίκους, με την Αστυνομία αλλά και με εκπροσώπους των Ρομά.

«Το ζήτημα της Νέας Σμύρνης χρειάζεται ολιστική αντιμετώπιση», είπε ο κ. Καλογιάννης για να προσθέσει ότι «κάνουν λάθος όσοι συνδέουν τον υπερπληθυσμό με την παραβατικότητα. Το ζήτημα της παραβατικότητας έχει σχέση με μια κουλτούρα κόντρα στο νόμο. Το επιχειρησιακό σχέδιο που έχει σχέση με την παραβατικότητα αφορά την Αστυνομία. Εμείς πρέπει να εστιάσουμε στη μόρφωση αυτών των ανθρώπων, στη δουλειά, να σταματήσει η λογική ότι στα μέσα της χρονιάς σταματάω το παιδί από το σχολείο φορτώνω την οικογένεια σε ένα αυτοκίνητο και πάω να κάνω κάπου αλλού μια άλλη δουλειά».

Σχετικά με τις παρεμβάσεις που έχει πραγματοποιήσει ο Δήμος στην περιοχή ο δήμαρχος τόνισε ότι «κάναμε σοβαρή δουλειά. Στη Ν. Σμύρνη υπάρχουν δύο ΚΔΑΠ παιδιών στα οποία συμμετέχουν και παιδιά Ρομά. Πέρυσι είχαν ξεκινήσει με έξι παιδιά και φέτος είναι ογδόντα. Λειτουργούμε δύο κέντρα Κατασκήνωσης στην Πόλη στα οποία συμμετέχουν και παιδιά Ρομά, ενώ έχουμε ζητήσει και τη δημιουργία σχολείου δεύτερης ευκαιρίας μέσα στον οικισμό. Επίσης, στη συνοικία θα είναι και το Κέντρο Κοινότητας και εκεί αναμένεται να λειτουργήσει και το Πολιτιστικό Κέντρο των Ρομά». Ο κ. Καλογιάννης ανέφερε επίσης ότι το Κοινωνικό Παντοπωλείο δέχεται οικογένειες Ρομά για την ενίσχυσή τους και υποστήριξε ότι ο Δήμος Λαρισαίων είναι ενταγμένος σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα προκειμένου να γίνουν ακόμα περισσότερες παρεμβάσεις στην περιοχή. Δομές που στόχο έχουν τα παιδιά. «Δεν αλλάζουν τα πράγματα από τη μια στιγμή στην άλλη. Χρειάζεται δουλειά. Η παραβατικότητα πρέπει να αντιμετωπιστεί με επιχειρησιακό σχέδιο και αρμόδια για αυτό είναι η Αστυνομία και όχι εμείς. Το παρακολουθούμε και περιμένουμε αποτελέσματα».

* Το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης και στα μέλη του συλλόγου ΑΞ.ΙΑ. που ζητούν τη μη κατάργηση σύνταξης χηρείας κάτω των 55 ετών.

Επίσης, κατά πλειοψηφία πέρασε και το θέμα της πολεοδομικής κατάστασης για τις δεσμευμένες ιδιοκτησίες για τη δημιουργία κοινόχρηστων και κοινωφελών χώρων, που βρίσκονται στην 3η Δημοτική Κοινότητα.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass