ΚΑΙ ΣΕ ΚΤΗΜΑΤΟΜΕΣΙΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΤΖΑΒΕΛΑ

Διαμαρτυρία στο Γηροκομείο από την κατάληψη «Ντουγρού»

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2017 15:46

Παρεμβάσεις από τους συμμετέχοντες στην κατάληψη «Ντουγρού» πραγματοποιήθηκαν χθες το πρωί στο Δημοτικό Γηροκομείο Λάρισας και στα γραφεία κτηματομεσιτικής εταιρίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των συμμετεχόντων που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα «το Γηροκομείο έχει μπει στη διαδικασία αξιολόγησης των ακινήτων του, λόγω οικονομικών θεμάτων μέσω της συγκεκριμένης εταιρίας. Από μεριά μας ξεκαθαρίσαμε τη στάση μας και τις προθέσεις μας». Στο κείμενο που μοιράστηκε απέκλειαν το ενδεχόμενο αξιοποίησης των καταλήψεων και ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι «πριν λίγες μέρες μάς επισκέφτηκε στην κατάληψη Ντουγρού, μια υπάλληλος μεσιτικού γραφείου με σκοπό να ελέγξει την κατάσταση του κτιρίου και το κατά πόσο είναι αξιοποιήσιμο. Μας έκανε ξεκάθαρο ότι ήταν εντολή του Γηροκομείου Λάρισας στο οποίο ανήκει το επί χρόνια εγκαταλελειμμένο κτίριο στην οδό Τζαβέλα 52. Ξεχνάνε όμως ότι το κτίριο ήδη αξιοποιείται. Η Ντουγρού είναι ένας πολιτικός και κοινωνικός χώρος όπου εδώ και ενάμισι χρόνο καταλάβαμε φτωχοί, άνεργοι και εργαζόμενοι, άστεγοι, ντόπιοι και φοιτητές. Στεγάζει τις ανάγκες μας, τις επιθυμίες μας, τις αρνήσεις μας. Μοιραζόμαστε την ίδια στέγη, διαχειριζόμαστε τις ανησυχίες και οργανώνουμε τις ζωές μας στον προσωπικό μας χρόνο και στις πολιτικές μας δράσεις συλλογικά και αντιιεραρχικά πέρα από την υπάρχουσα λογική του πατώ επί πτωμάτων. Προτάσσουμε την αλληλεγγύη και την ισότητα, σπάμε την ανάθεση χτίζοντας συντροφικές σχέσεις και αποφασίζοντας όλες και όλοι μαζί. Στον χώρο λειτουργεί αυτοδιαχειριζόμενο μπαρ, γυμναστήριο, βιβλιοθήκη και καθημερινές συλλογικές κουζίνες χωρίς κανένα οικονομικό όφελος. Έχουμε καλέσει σε πορείες και συμμετείχαμε σε απεργίες και κοινωνικούς αγώνες. Πραγματοποιήσαμε παρεμβάσεις σε ΔΕΗ και ΔΕΥΑΛ, στις εταιρίες δηλαδή που αποφασίζουν ποιος θα ζει με τα βασικά αγαθά και ποιος όχι, κόβοντας νερό και ρεύμα. Συμμετείχαμε σε αποκλεισμούς μαγαζιών για τις κυριακάτικες αργίες, ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα. Διοργανώσαμε εκδηλώσεις και πολιτικά καφενεία με διάφορα θέματα. Είμαστε ενάντια σε κάθε είδους εγκλεισμού, σε κάθε φυλακή, απέναντι στην ίδια την κοινωνία φυλακή και στεκόμαστε εμπόδιο σε λογικές ρατσιστικού μίσους και κοινωνικού κανιβαλισμού. Όλα αυτά είναι ξεκάθαρα απειλητικά για την εκάστοτε εξουσία και αυτή από τη μεριά της απαντάει με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της. Συνεπείς σε κάθε ραντεβού που δώσαμε, είμαστε εδώ και θα μείνουμε εδώ, κάνοντας πράξη όλα τα προτάγματα και τους λόγους που στεγαζόμαστε στην κατάληψη Ντουγρού. Σε κάθε απειλή του αγώνα μας θα μας βρίσκετε απέναντι σας και η υπεράσπισή τους είναι μονόδρομος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass