ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Στην τελική ευθεία το λίφτινγκ του παράδρομου στα Τέμπη

•Υπολειτουργούν τα διόδια στον Πυργετό-τα φορτηγά επιμένουν στον παράδρομο

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2017 22:14

Συνεχίζονται πυρετωδώς οι εργασίες ανακατασκευής και συντήρησης στην παλαιά Εθνική Οδό, του παράδρομου ουσιαστικά στον κεντρικό αυτοκινητόδρομο, μήκους 13 χιλιομέτρων η συντήρηση του οποίου έχει ανατεθεί στην «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», καθώς η Εταιρία υποχρεούται

να ολοκληρώσει την εργολαβία μέχρι τέλος Αυγούστου. Όσο διάστημα διαρκούν οι εργασίες, υπάρχουν σε εξέλιξη κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, γι’ αυτό και οι διερχόμενοι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διέλευσή τους.  Εν τω μεταξύ σιγή ιχθύος τηρεί το Υπουργείο Υποδομών για το μέλλον του Σταθμού Διοδίων του Πυργετού και την περίφημη μετακίνησή του μέσα στην Κοιλάδα των Τεμπών, καθώς δεν έχουν εγκριθεί ακόμη οι περιβαλλοντικοί όροι του συγκεκριμένου έργου. Υπενθυμίζεται ότι στη μετακίνηση των διοδίων αντιδρούν οι τοπικοί φορείς (Περιφέρεια, Δήμος, κ.λπ.). Ωστόσο την παρούσα κατάσταση, φαίνεται ότι εκμεταλλεύονται κυρίως οι οδηγοί φορτηγών, οι οποίοι συνεχίζουν να διέρχονται από τον παράδρομο κατά εκατοντάδες, αποφεύγοντας την καταβολή του αντίτιμου των διοδίων.
ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
Ουσιαστικά ο δρόμος που ανακατασκευάζεται ξεκινά από το ύψος του Πυργετού και φθάνει ως τη Λεπτοκαρυά. Υπενθυμίζεται ότι συνολικά ο παράδρομος που ανήκει στην εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» ξεκινά από τον Ευαγγελισμό και φθάνει ως τη Λεπτοκαρυά. Ωστόσο το συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου, μήκους 13 χιλιομέτρων κρίθηκε σκόπιμο ότι έχρηζε -στην παρούσα φάση- βελτίωσης των υποδομών.
Αναλυτικότερα οι εργασίες που εκτελούνται περιλαμβάνουν τα εξής:
1. Αναβάθμιση του τμήματος Πυργετός – Λεπτοκαρυά, που περιλαμβάνει ασφαλτικές εργασίες, διαγράμμιση, πινακίδες σήμανσης, στηθαία ασφαλείας.
2. Φωτεινή σηματοδότηση ισόπεδων κόμβων Ομολίου, Ραψάνης, Αιγάνης και Ν. Παντελεήμονα.
3. Αναβάθμιση των ισόπεδων κόμβων Π. Παντελεήμονα, Ν. Παντελεήμονα και Σκοτίνας, ήτοι: Round about (Π. Παντελεήμονας και Σκοτίνα), νησίδες στον Ν. Παντελεήμονα, αποχέτευση, στηθαία ασφαλείας, πινακίδες σήμανσης και φυσικά ασφαλτικά με διαγράμμιση.  Επίσης στο ύψος της Αιγάνης, επί της νέας εθνικής οδού, οι εργασίες που γίνονται είναι για την τοποθέτηση ηχοπετασμάτων.
ΔΙΟΔΙΑ ΠΥΡΓΕΤΟΥ
Να σημειωθεί ότι όλο αυτό το διάστημα ο σταθμός διοδίων του Πυργετού λειτουργεί κανονικά. Από τον σταθμό όμως διέρχονται μόνο όσοι δεν παρακάμπτουν τον σταθμό και αυτοί είναι ελάχιστοι. Σύμφωνα με στοιχεία της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου «αυτοί που πληρώνουν στον Σταθμό διοδίων του Πυργετού είναι κάτω από το 10% της ημερήσιας κυκλοφορίας της Π.Ε.Ο. Σήμερα υπολογίζεται ότι από την Π.Ε.Ο. διέρχονται περίπου 8.000 οχήματα ημερησίως, με τα βαρέα οχήματα (που απαγορεύεται να κυκλοφορούν εντός της Κοιλάδας) να αριθμούν σε πάνω από 2.000 εβδομαδιαίως!
Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία ζητά τη μετακίνηση του συγκεκριμένου Σταθμού από τον Πυργετό στην κοιλάδα των Τεμπών για δύο λόγους: Για να μην διέρχονται δωρεάν τα φορτηγά, αλλά και γιατί τα έσοδα του συγκεκριμένου Σταθμού προορίζονται για τη συντήρηση του παράδρομου. Όσο λοιπόν τα έσοδα θα παραμένουν μειωμένα, πιθανότατα αντίστοιχο θα είναι και το ενδιαφέρον της για την κατάσταση του παρακαμπτήριου άξονα.
Επίσης από την εταιρία διευκρινίζεται ότι «όταν και εάν κατασκευασθεί πλήρης κόμβος στη Ραψάνη, διευκολύνοντας έτσι την έξοδο από τον αυτοκινητόδρομο, των οδηγών που έρχονται από τη Βόρεια Ελλάδα προς τα παράλια του Δήμου Τεμπών, απαλλάσσοντάς τους ταυτόχρονα από διόδια ή επιπλέον χιλιόμετρα, δεν θα τοποθετηθούν πλευρικά διόδια».
Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass