Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Γ. ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΕΜΠΩΝ:

«Τα σκουπίδια δεν είναι… φαντάσματα»

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2017 22:10

Άμεση ήταν η αντίδραση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Τεμπών κ. Γιώργου Μανώλη, σχετικά με την τοποθέτηση του αντιδημάρχου Τεμπών αρμοδίου για την καθαριότητα κ. Θωμά Τσιαπλέ, σε ρεπορτάζ της «Ε» για την αποκομιδή απορριμμάτων στα παράλια του δήμου Τεμπών.

Ο κ. Μανώλης σημειώνει μεταξύ άλλων ότι τόσο ο ίδιος όσο και στελέχη της παράταξης τις τελευταίες μέρες σαν παράταξη είναι δέκτες δεκάδων διαμαρτυριών καθημερινά από δημότες του δήμου Τεμπών, οι οποίες διατυπώθηκαν και μέσω του τύπου, σχετικά με την αποκομιδή των απορριμμάτων στον δήμο.

« Μια ιστορία που επαναλαμβάνεται εδώ και επτά χρόνια (για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι παλιοί)» τονίζει χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και συνεχίζει στη δήλωσή του: «Σαν επιστέγασμα όλων αυτών ήρθαν οι δηλώσεις του αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Θωμά Τσιαπλέ, ο οποίος το μόνο που δεν ανέφερε είναι, ότι τα σκουπίδια είναι …φαντάσματα και εμφανίζονται μόνο στους δημότες και αυτά που ισχυρίζονται οι δημότες δεν είναι η πραγματικότητα, ας σοβαρευτούμε και ας απαντήσει ο ίδιος και η δημοτική Αρχή προς τους δημότες μας:

1ον Που διατίθενται τα έσοδα από τα αυξημένα τέλη καθαριότητας που επιβάλατε στους δημότες μας, σαν πλειοψηφούσα δημοτική Αρχή;

2ον Κάθε πότε γίνεται η πλύση των κάδων καθαριότητας; Οι οποίοι αναδύουν δυσοσμία και οι δημότες με ίδια μέσα προσπαθούν να τους καθαρίσουν (άριστα πράττουν), αλλά αυτό δεν μας τιμά καθόλου σαν δήμο.

3ον Γιατί η δημοτική Αρχή λειτουργεί παράνομες χωματερές; Οι οποίες όχι μόνο υποβαθμίζουν και επιβαρύνουν το περιβάλλον, εγκυμονείται και κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και εκδήλωση φωτιάς με ότι αυτό συνεπάγεται αν οι φλόγες ξεφύγουν τον έλεγχο.

Και για να μην κατηγορηθούμε ότι, σαν αντιπολίτευση του δήμου Τεμπών, έχουμε μόνο καταγγελτικό λόγο, για το συγκεκριμένο θέμα έχουμε αναφερθεί, τα τελευταία τρία χρόνια, πάρα πολλές φορές στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και συγκεκριμένα προτείναμε:

1ον Την καταγραφή των κατεστραμμένων κάδων, ώστε να συντηρηθούν όσοι επισκευάζονται και στη συνέχεια να προγραμματιστεί η προμήθεια νέων κάδων.

2ον Την απομάκρυνση των κάθε είδους μπαζών από κάθε τοπική κοινότητα και το κλείσιμο των παράνομων χωματερών, τις οποίες διατηρεί εδώ και χρόνια η δημοτική Αρχή.

3ον Αναθεώρηση στον τρόπο λειτουργίας της υπηρεσίας καθαριότητας με σωστό προγραμματισμό και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες κατά την περίοδο των διακοπών όχι μόνο στα παράλια, αλλά σε όλο τον δήμο.

4ον Την κοπή των χόρτων σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους του δήμου μας και σε εγκαταλειμμένα οικόπεδα.

Αντί αυτών η δημοτική Αρχή του δημάρχου κ. Κολλάτου τα επτά συνεχόμενα χρόνια της θητείας της περί άλλων τυρβάζει, και πρόσφατα τι αποφάσισε! Ενώ στον προϋπολογισμό του έτους 2017 είχε ψηφίσει την προμήθεια πλυντηρίου κάδων, με πρόσφατη απόφασή της διαγράφει την πίστωση αυτή και τη διαθέτει για εκτέλεση άλλων έργων».

Και καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Μανώλη «καλούμε τη δημοτική Αρχή του κ. Κολλάτου να αναθεωρήσει τον τρόπο αντιμετώπισης ενός τέτοιου σοβαρού θέματος, της καθαριότητας, που πλήττει την εικόνα και το περιβάλλον, του δήμου μας και να σταματήσει να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο με τα ίδια και τα ίδια».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Σχετικά Άρθρα