ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟ ΦΑΡΣΑΛΑ:

Ταυτισμένος με την Ορθοδοξία ο Ελληνισμός

Δημοσίευση: 16 Αυγ 2017 15:40

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, παρακολούθησε τη θεία λειτουργία για τη μεγάλη Θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Φάρσαλα, όπου χοροστάτησε ο μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος.

Μετά τη λειτουργία ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο απελευθέρωσης της πόλης από τον Οθωμανικό ζυγό στις 15 Αυγούστου 1881.

Ο Θεσσαλός πολιτικός μετά την κατάθεση στεφάνου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Η εορτή της Παναγίας είναι διαχρονικά συνυφασμένη με την προσδοκία των πιστών για υπέρβαση των δυσχερειών και αντιξοοτήτων της ζωής με την παρέμβαση της Θεομήτορος. Απ’ άκρο σε άκρο του ελληνικού χώρου η μέρα αυτή, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, είναι ημέρα ελπίδας και αισιοδοξίας. Ό,τι ακριβώς χρειαζόμαστε αυτήν την εποχή της κρίσης των αξιών, που είναι κι η σοβαρότερη απ’ όλες όσες αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια.

Τούτες τις ώρες, που αναζητούμε εναγωνίως νέες δυνάμεις για να σταθούμε και πάλι στα πόδια μας ως έθνος, οφείλουμε, όπως κάναμε κάθε φορά στο παρελθόν, να στραφούμε προς τις ρίζες και τις παραδόσεις μας, στην ανεξάντλητη πηγή της Ορθοδοξίας, που είναι ταυτισμένη με την ιστορία των Ελλήνων.

Και τούτο αναδεικνύεται ολοφάνερα σήμερα εδώ στα Φάρσαλα, που εορτάζουμε την απελευθέρωση της πόλης από τον μακραίωνο οθωμανικό ζυγό. Ο ελληνισμός επέζησε και βγήκε αλώβητος και αναγεννημένος από τη ζοφερή σκλαβιά γιατί διατήρησε ακέραια τα στοιχεία της ταυτότητάς του. Αν είχε υποκύψει στο όνομα του ρεαλισμού και είχε απεμπολήσει την πολύτιμη κληρονομιά του, θα είχε οδηγηθεί και στην εξαφάνιση.

Για τον λόγο αυτό, όσοι αυτόν τον καιρό, φορώντας τις ιδεοληπτικές τους παρωπίδες, επιδιώκουν να πλήξουν αυτήν τη σφυρηλατημένη από τον χρόνο ελληνορθόδοξη ταυτότητά μας, κυρίως στη νέα γενιά, ματαιοπονούν. Η αλήθεια στο τέλος θα νικήσει».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass