ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ-ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ

Μεγαλοπρέπεια, ευλάβεια και κατάνυξη για τη Θεομήτορα στη Λάρισα

Δημοσίευση: 16 Αυγ 2017 22:35

Με μεγαλοπρέπεια και τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάστηκε η κορυφαία θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου προστάτιδας του γένους μας στον περικαλλή πανηγυρίζοντα ιερό ναό της της Παναγίας-Ζωοδόχου Πηγής στους Αμπελόκηπους στη Λάρισα.

Της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος. Ειδικότερα, στη Λάρισα οι πιστοί γιόρτασαν την Κοίμηση της Θεοτόκου με τη δέουσα κατάνυξη και ευλάβεια. Την παραμονή της μεγάλης εορτής το απόγευμα τελέστηκε μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, ενώ στη συνέχεια έγινε και η λιτάνευση του επιταφίου της Παναγίας στους δρόμους πέριξ του ιερού ναού. Ανήμερα της εορτής, χθες το πρωί εψάλη ο όρθρος και η πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία, στην οποία χοροστάτησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος. Στη Λάρισα, τον Αμπελώνα, το Αρμένιο οι πιστοί κατέκλυσαν τους ιερούς ναούς συμμετέχοντας στις θρησκευτικές εκδηλώσεις. Εξάλλου, ο Δεκαπενταύγουστος είναι το δεύτερο «Πάσχα των Ελλήνων» και η ημέρα της Κοίμησης της Θεοτόκου, εορτάζεται με μεγαλοπρέπεια σε όλη την Ελλάδα. Είναι η ημέρα-ύμνος στην Παναγία, τη μητέρα όλων των Χριστιανών. Προσευχές, δεήσεις, ικεσίες των πιστών, ακούγονται από τις πιο μεγαλοπρεπείς μητροπόλεις μέχρι τα πιο απομακρυσμένα ξωκλήσια και μοναστήρια, ενώ τα περίπου 500 «Θεοτοκωνύμια», οι ονομασίες και χαρακτηρισμοί που της απέδωσε ο λαός, δηλώνουν τη λατρεία στο Θείο πρόσωπό της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass