ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

«Ηλεκτρονικά μάτια» για τους κάδους απορριμμάτων

* Στα μέσα Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται το πρόγραμμα καταγραφής τους –Δρομολογήθηκε η προμήθεια 350 νέων κάδων

Δημοσίευση: 19 Αυγ 2017 22:03
Ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Πρασίνου και Καθαριότητας, του Δήμου Κιλελέρ κ. Σωτήρης Σωτηρίου Ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Πρασίνου και Καθαριότητας, του Δήμου Κιλελέρ κ. Σωτήρης Σωτηρίου

Στην αξιοποίηση καινοτόμων εφαρμογών και σύγχρονων τεχνολογιών, για την αποτελεσματικότερη και πλήρη οργάνωση των υπηρεσιών καθαριότητας, προχώρησε ο Δήμος Κιλελέρ.

Ειδικότερα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών του στη διαχείριση αποκομιδής των απορριμμάτων τους και παράλληλα για την κάλυψη των αναγκών τους σε κάθε γωνιά του δήμου, η υπηρεσία καθαριότητας υλοποιεί πρόγραμμα ηλεκτρονικής καταγραφής κάδων, το οποίο ολοκληρώνεται στα μέσα Σεπτεμβρίου.

Κάθε κάδος θα έχει τον δικό του κωδικό αριθμό και συγκεκριμένη θέση που θα εντοπίζεται βάση συντεταγμένων, ενώ θα παρακολουθείται τακτικά μέσω ειδικού προγράμματος από το διαδίκτυο, ώστε να εντοπίζεται άμεσα η κατάστασή του και ειδικότερα, αν γέμισε απορρίμματα, αν μετακινήθηκε από τη θέση του, αν καταστράφηκε, ώστε ανάλογα να επεμβαίνει η υπηρεσία καθαριότητας.

Αναλυτικότερα για το πρόγραμμα, μιλά στην «Ε», ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Πρασίνου και Καθαριότητας, του Δήμου Κιλελέρ κ. Σωτήρης Σωτηρίου, ο οποίος αναφέρει ότι: «Πριν δύο μήνες ξεκίνησε η καταγραφή των κάδων απορριμμάτων (οργανικών και ανακυκλώσιμων σκουπιδιών), σε κάθε χωριό, κάθε δημοτικής ενότητας του Δήμου Κιλελέρ και προβλέπεται να ολοκληρωθεί περίπου στις 15 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα μπει σε λειτουργία η ηλεκτρονική παρακολούθησή τους.

Σήμερα, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος, ειδικά συνεργεία πραγματοποιούν καταγραφή κάδων στη Δημοτική Ενότητα Πλατυκάμπου και ακολουθεί η καταγραφή κάδων στη Δημοτική Ενότητα Αρμενίου, όπου και ολοκληρώνεται.

Σε μια πρώτη εκτίμηση, καταγράφουμε ότι ο Δήμος Κιλελέρ, διαθέτει περί τους 4.700 πράσινους κάδους, 470 μπλε ανακυκλώσιμων υλικών καθώς και 23 σιδερένιους μεγάλους κάδους δέκα κυβικών για ογκώδη σκουπίδια και συγκεκριμένα για μπάζα, χόρτα κ.α.».

Για τον σκοπό της ηλεκτρονικής παρακολούθησης των κάδων στον Δήμο Κιλελέρ, ο κ. Σωτηρίου τονίζει: «Ο σκοπός αυτής της προσπάθειας είναι να διαχειριστούμε καλύτερα την αποκομιδή σκουπιδιών, να μπορούμε να ανταποκριθούμε άμεσα στις ανάγκες που προκύπτουν, να δημιουργήσουμε ένα πιο οργανωμένο πρόγραμμα καθαριότητας στο Δήμο, που θα εξυπηρετεί τους πολίτες του και την ταχύτερη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας.

Αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες, μέσω γεωγραφικών συστημάτων, μας προσφέρεται η δυνατότητα να αναβαθμίσουμε την υπηρεσία καθαριότητας του δήμου και να κατακτήσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην ποιότητα ζωής τους. Για παράδειγμα, μπορούμε να εντοπίσουμε τις ανάγκες που υπάρχουν σε κάθε περιοχή κι, αν αυτές είναι αυξημένες, τότε θα προχωρήσουμε στην αντικατάσταση μικρών κάδων με μεγαλύτερους».

Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα ηλεκτρονικής καταγραφής κάδων περιλαμβάνει τη σήμανση των κάδων απορριμμάτων με κωδικό αριθμό, έτσι ώστε να αναγνωρίζονται και να καταχωρούνται αυτόματα τα στοιχεία θέσης και περιεχομένου τους σε βάση δεδομένων.

Μάλιστα, αρμόδιοι υπάλληλοι του δήμου, θα μπορούν μέσω διαδικτύου να βλέπουν σε πραγματικό χρόνο, την εικόνα του κάθε κάδου και να παρακολουθούν συλλέγοντας στοιχεία για τις ανάγκες κάθε περιοχής, στην αποκομιδή σκουπιδιών, στην αντικατάσταση μικρών κάδων με μεγαλύτερους κ.α.

«Η δυνατότητα αυτή θα βοηθήσει στην καλύτερη οργάνωση της διαδικασίας αποκομιδής των απορριμμάτων και θα επιδράσει θετικά βελτιώνοντας το επίπεδο καθαριότητας στον δήμο, για ένα καθαρότερο περιβάλλον» επισημαίνει ο κ. Σωτηρίου,

Ο αντιδήμαρχος αναφέρει πως σύμφωνα με το υπάρχον σύστημα αποκομιδής σκουπιδιών, απορριμματοφόρα συλλέγουν τα σκουπίδια από τους κάδους απορριμμάτων, δύο φορές την εβδομάδα σε κάθε δημοτική ενότητα (Νίκαιας, Κραννώνα, Αρμενίου, Κιλελέρ και Πλατυκάμπου).

* Βάσει των αναγκών που προέκυψαν στον Δήμο Κιλελέρ, η υπηρεσία καθαριότητας δρομολόγησε την προμήθεια 350 νέων κάδων, εκ των οποίων κάποιοι θα αντικαταστήσουν παλιούς κατεστραμμένους, ενώ άλλοι θα τοποθετηθούν σε νέες θέσεις.

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass