ΟΙ ΤΑΡΑΤΣΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΜΟΔΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Απολαμβάνοντας τη Λάρισα από ψηλά

Δημοσίευση: 20 Αυγ 2017 19:38

Η Λάρισα είναι μια πόλη επίπεδη, με μοναδική εξαίρεση τον λόφο του Φρουρίου, που και πάλι δεν είναι αρκετά ψηλός ώστε να προσφέρει κάποιου είδους ιδιαίτερη θέα. Άρα λοιπόν η ανάγκη για κάποιο ύψωμα, που θα αλλάξει τις παραστάσεις του ματιού, είναι αναγκαία.

Αυτό σκέφτηκαν αρκετοί επιχειρηματίες και αποφάσισαν να επενδύσουν σε μια εναλλακτική πρόταση εξόδου. Μετά, λοιπόν, τις δροσερές αυλές ήρθαν οι ταράτσες με θέα.
Από εστιατόρια και μπαρ μέχρι καφέ και πιτσαρίες, οι ταράτσες είναι η νέα μόδα της πόλης. Ειδικά φέτος το καλοκαίρι που ο υδράργυρος έφτασε στα ύψη αρκετοί Λαρισαίοι αποφάσισαν να εγκαταλείψουν για λίγο τους πολύβουους πεζόδρομους και ανέβηκαν μερικούς ορόφους πάνω αναζητώντας λίγη δροσιά. Και όχι μόνο. Τα μαγαζιά που βρίσκονται στον τελευταίο όροφο διαφόρων κτιρίων της Λάρισας εκτός από μερικές δροσερές στιγμές «ανάπαυλας» από τον καύσωνα που έκανε τα πεζοδρόμια να βράζουν, προσφέρουν στους θαμώνες τους και ένα μια διαφορετική οπτική της πόλης, ένα αλλιώτικο τοπίο. Η πόλη όταν την κοιτάς από ψηλά έχει σίγουρα άλλη γοητεία, ενώ οι ταράτσες δίνουν τη δυνατότητα στον επισκέπτη τους να θαυμάσει τον υπέροχο θεσσαλικό ουρανό, τη θέα του επιβλητικού Όλυμπου ακόμα και να απολαύσει ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα σε σχέση με αυτό που βλέπουμε συνήθως σε παραλιακά μέρη.
ΓΑΜΟΙ ΚΑΙ ΣΙΝΕΜΑ
Εκτός από μια εναλλακτική στη διασκέδαση τα μαγαζιά – ταράτσες, που ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο στην πόλη, αποτελούν και μια ιδιαίτερη πρόταση για κοινωνικές εκδηλώσεις, επαγγελματικές συναντήσεις και άλλου είδους δραστηριότητες. Αντί για κτήματα και κλασικά κέντρα δεξιώσεων κάποιοι προτιμούν να κάνουν βαφτίσεις και γάμους, για λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους, σε χώρους μέσα στο κέντρο της πόλης, αλλά μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των περαστικών. Επίσης, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είδαμε στις ταράτσες της πόλης από συναυλίες μικρών σχημάτων μέχρι και προβολές ταινιών, σε πρωτότυπους ειδικά διαμορφωμένους για την περίσταση θερινούς κινηματογράφους.
Είτε για ένα ποτό κάτω από το φως του φεγγαριού και απολαμβάνοντας το δροσερό αεράκι, είτε για μια ιδιαίτερη στιγμή της ζωής σας οι ταράτσες είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση, ενώ προσφέρονται και για αναρίθμητες σέλφι με φόντο το ηλιοβασίλεμα. Η Λάρισα έχει ήδη αρκετές …ανακαλύψτε τες.

Π.Φ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass