ΕΠΑΙΖΕ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΠΛΑΚΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΑΥΛΟΠΟΡΤΑ

Σοβαρά στην Εντατική το μικρό κορίτσι

* Ελλείψει ΜΕΘ Παίδων, το κοριτσάκι ηλικίας 2,5 ετών, μετά από επέμβαση στο ΠΠΓΝΛ διακομίσθηκε τα ξημερώματα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2017 20:35 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Αυγ 2017 20:36

Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται σε «κρίσιμη αλλά σταθερή» κατάσταση ένα κοριτσάκι, ηλικίας 2,5 ετών, που τραυματίσθηκε σοβαρά προχθές βράδυ όταν καταπλακώθηκε από μεταλλική αυλόπορτα.

Το κοριτσάκι – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - έπαιζε με την αδελφή της στο σπίτι τους στο Καστρί Λουτρό και χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι όταν έπεσε πάνω του, η συρόμενη σιδερένια αυλόπορτα.

Σοβαρά τραυματισμένο διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και, λόγω βλάβης του αξονικού τομογράφου αλλά κυρίως ελλείψει νευροχειρουργού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου μετά τη χειρουργική επέμβαση διακομίσθηκε στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης, ελλείψει – αυτή τη φορά - Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Παίδων στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας. Η μικρή νοσηλεύεται «σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση» όπως δήλωσε στην «Ε» η διοικήτρια του Νοσοκομείου, Βασιλική Παπαχριστοδούλου.

Ένα αθώο παιδικό παιχνίδι που έλαβε δυσάρεστη τροπή αναδεικνύοντας για πολλοστή φορά, μια πτυχή των επιπτώσεων απόφασης παλαιότερης διοίκησης του ΠΝΛ να απορρίψει τελικά, δωρεά του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος για την απόκτηση εξοπλισμού προκειμένου να λειτουργήσει στη Λάρισα ΜΕΘ Παίδων.

Το αποτέλεσμα εκείνης της απόφασης, βιώνουν ακόμη δεκάδες μικρά παιδιά από τη Θεσσαλία που κατά καιρούς, παρότι έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και ενώ βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, χρειάζεται να διακομισθούν σε άλλα νοσοκομεία της χώρας. Επιβεβαιώνοντας παράλληλα την έλλειψη σχεδιασμού στο ΕΣΥ.

ΠΟΡΤΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», το μικρό κοριτσάκι στις 8.30 προχθές το βράδυ βρισκόταν στο Καστρί- Λουτρό, στην αυλή παραθαλάσσιας κατοικίας που διατηρεί η οικογένειά του από τη Θεσσαλονίκη. Ενώ λοιπόν έπαιζε με την αδελφή του, άγνωστο πώς, η βαριά συρόμενη μεταλλική αυλόπορτα, καταπλάκωσε το μικρό κοριτσάκι με τους γονείς του παιδιού να μην προλάβουν να αντιδράσουν και να σπεύδουν σε βοήθεια.

Το κοριτσάκι με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, στις 9.30 προχθές το βράδυ μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Εκεί κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο προκειμένου να εξετασθεί από νευροχειρουργό (σ.σ. το ΓΝΛ δεν διαθέτει Νευροχειρουργική Κλινική) ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες ιατρών, ήταν χαλασμένος και ο αξονικός τομογράφος του Γενικού Νοσοκομείου.

Η μικρή – που συνοδευόταν από τους γονείς της - υποβλήθηκε σε επέμβαση στο Πανεπιστημιακό, προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάστασή της και στη συνέχεια, με Μονάδα του ΕΚΑΒ, συνοδεία γιατρών στις 2,30 χθες τα ξημερώματα διακομίσθηκε στη ΜΕΘ Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Όπου και νοσηλεύεται «σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση» όπως δήλωσε στην «Ε» η διοικήτρια του Νοσοκομείου, Βασιλική Παπαχριστοδούλου, με τους γιατρούς να χαρακτηρίζουν κρίσιμα τα πρώτα 24ωρα, όπως συμβαίνει στις επεμβάσεις με αφορμή κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Να σημειωθεί πως τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τραυματίσθηκε το μικρό κορίτσι, εξετάζει και η ΕΛ.ΑΣ..

ΜΕΘ ΠΑΙΔΩΝ

Τον Ιούνιο του 2010, ο διευθυντής του Τμήματος Διαχείρισης Δωρεών του Ιδρύματος Στ. Νιάρχος, Γ. Ζερβάκης, σε συνέντευξη Τύπου ανακοίνωνε νέες δωρεές, που αφορούσαν στην αναμόρφωση ΜΕΘ Παίδων. Μια εκ των δωρεών (ύψους 750.000 ευρώ) αφορούσε στη δημιουργία ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Μάλιστα στην ίδια συνέντευξη είχε παρευρεθεί και η τότε υφυπουργός Υγείας Φώφη Γεννηματά, η οποία είχε αναγνωρίσει τη σπουδαιότητα της συγκεκριμένης προσφοράς.

Ένα χρόνο αργότερα, τον Μάιο 2011 και ενώ το θέμα ήταν γνωστό στον τότε υπουργό Υγείας Α. Λοβέρδο, το Ίδρυμα Νιάρχου αποσύρει τη δωρεά, σημειώνοντας την έλλειψη ανταπόκρισης από την πλευρά της τότε διοίκησης του ΠΝΛ.

Η διοίκηση της Ιατρικής Σχολής Λάρισας είχε χαρακτηρίσει «πλήγμα» την εξέλιξη στην προσπάθεια αναβάθμισης των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή. Ενώ ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας σε ανακοίνωσή του (στις 7 Μαΐου 2011) σημείωνε μεταξύ άλλων πως «για μια ακόμα φορά το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας και οι μηχανισμοί του, έδειξαν την έλλειψη πολιτικής βούλησης και την ανικανότητά τους. Δεν κατάφεραν ούτε καν να αποδεχθούν μια δωρεά, αυτήν του ιδρύματος Νιάρχου, σχετικά με τον εξοπλισμό της ΜΕΘ Παίδων στο Π.Γ.Ν.Λ.

Μια ακόμα ευκαιρία για την ίδρυση και λειτουργία ΜΕΘ Παίδων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας και όχι μόνον, χάθηκε με το πρόσχημα των αυξημένων λειτουργικών εξόδων, λόγω των δραστικών περικοπών των δαπανών και στον τομέα της Υγείας».

Με τον ΙΣΛ να καλεί «όλους τους αρμόδιους, έστω και την τελευταία στιγμή να αλλάξουν στάση και να αναλάβουν δράση. Αλλιώς, θα είναι για πάντα υπόλογοι προς τους πολίτες της Θεσσαλίας και κυρίως απέναντι στα παιδιά που ψυχορραγούν και χάνονται από την έλλειψη μιας τέτοιας Μονάδας στον δημόσιο τομέα».

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass