ΑΠΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΡΣΕΝΙΟΥ

Γλίτωσε τα χειρότερα η Ελασσόνα

* Εσβησε… ελάχιστα μέτρα πριν περάσει μέσα στο περιαστικό δάσος!

Δημοσίευση: 23 Αυγ 2017 22:10

Έκδηλη αναστάτωση και ανησυχία χθες, λίγο μετά τη 1.30 το μεσημέρι, στην Ελασσόνα από επικίνδυνη φωτιά που ξέσπασε λίγο πιο ψηλά από την περιοχή του ιερού ναού Αγίου Αρσενίου, σε χορτολιβαδική έκταση με δένδρα, θάμνους και ξερά χόρτα, κοντά σε σπίτια και «προβάτα», που βρίσκονται στη συγκεκριμένη τοποθεσία, αλλά και πολύ κοντά στο παρακείμενο περιαστικό δάσος της Ελασσόνας.

Μαύροι καπνοί απλώθηκαν στην περιοχή και σήμανε συναγερμός για την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελασσόνας, το Α.Τ. Ελασσόνας, τον Δήμο Ελασσόνας και το Δασαρχείο.

Στο χώρο της πυρκαγιάς έσπευσαν αμέσως 4 οχήματα της Πυροσβεστικής με δύναμη 10 πυροσβεστών υπό τον διοικητή τους Λευθέρη Μουλτσιά, που μετά από μάχη με τις φλόγες με συντονισμένες και συνεχείς προσπάθειες που κράτησαν 2 και πλέον ώρες, κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά… που απειλούσε σοβαρά και το περιαστικό δάσος της Ελασσόνας!

Στο σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά έτρεξαν να βοηθήσουν τους πυροσβέστες και δεκάδες πολίτες, που δεν έκρυψαν την ανησυχία τους.

Χαρακτηριστικό είναι πως οι ασταμάτητες και ηρωικές προσπάθειες των πυροσβεστών έφεραν αποτέλεσμα, αφού οι φλόγες σταμάτησαν μόλις δύο μέτρα από την αρχή του περιαστικού δάσους της Ελασσόνας και μόλις 250 μέτρα από την περίφραξη της Προκεχωρημένης Αποθήκης Πυρομαχικών(Π.Α.Π.)!

Ήδη, για τη χθεσινή φωτιά, διενεργεί προανάκριση το ανακριτικό της Πυροσβεστικής, εξετάζοντας με προσοχή όλα τα ενδεχόμενα.

Η φωτιά, φυσικό ήταν να «ξυπνήσει» άσχημες μνήμες από τη μεγάλη φωτιά της 8ης Ιουλίου του 2013, πριν 4 και πλέον χρόνια, τότε που η πόλη της Ελασσόνας είχε ζήσει τον δικό της πύρινο «εφιάλτη», με τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στο στρατόπεδο της 361 Προκεχωρημένης Αποθήκης Πυρομαχικών (694 Π.Α.Π.). της Π.Α.Π., που λίγο έλειψε να την ξαναθυμηθούμε και χθες.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

φωτ.: Βασίλης Κατσάρας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass