ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ

Τα παράπονα στον Δήμο με… sms!

* Μια πρωτοπόρα εφαρμογή, που θα λειτουργεί όλο το 24ωρο, με σκοπό την άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2017 22:07
Ο αντιδήμαρχος Αγιάς, κ. Βασίλης Λέτσιος Ο αντιδήμαρχος Αγιάς, κ. Βασίλης Λέτσιος

Παράπονα για την καθαριότητα του Δήμου Αγιάς; Λακούβες στους δρόμους του; Κατεστραμμένοι κάδοι απορριμμάτων; Προβλήματα δημόσιου ηλεκτροφωτισμού; Αιτήματα και προβλήματα που αφορούν δημόσιους χώρους του; Γράψτε τα στο κινητό σας τηλέφωνο και στείλτε τα με μήνυμα στον Δήμο να τα διευθετήσει!

Μια νέα εποχή άμεσης ηλεκτρονικής επικοινωνίας ανοίγει με τους πολίτες του ο Δήμος Αγιάς, ο οποίος ήδη προχώρησε στην εγκατάσταση ενός κεντρικού ηλεκτρονικού καταγραφικού συστήματος αιτημάτων των πολιτών του, τα οποία θα διοχετεύονται, ανάλογα με το αντικείμενο που αφορούν, στην αρμόδια υπηρεσία του, προς επίλυσή τους.

Εκμεταλλευόμενος τη σύγχρονη τεχνολογία, προς όφελος της εξυπηρέτησης των δημοτών του, ευελπιστεί με την ανταπόκρισή τους, το νέο αυτό εγχείρημα, να αποδώσει πολλαπλά οφέλη στη λειτουργία του.

Συγκεκριμένα δηλώνει στην «Ε», ο αντιδήμαρχος κ. Βασίλης Λέτσιος: «Στόχος μας είναι η γρήγορη εξυπηρέτηση του πολίτη στα αιτήματά του. Επειδή δεν είναι εφικτό να παρακολουθούμε καθημερινά το τι γίνεται σε κάθε μέρος του δήμου μας και σε κάθε απομακρυσμένη περιοχή του, καλούμε τους πολίτες να μας ενημερώνουν όταν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα, ή όταν πρέπει να επέμβει ο δήμος για θέματα αρμοδιότητάς του. Με ένα μήνυμά τους στον Δήμο, από το κινητό τους τηλέφωνο, ακόμη και συνοδευόμενο με αποστολή φωτογραφίας, θα έχουμε τη δυνατότητα να ενημερωνόμαστε άμεσα και το ίδιο άμεσα να το διαχειριζόμαστε.

Με αυτόν τον τρόπο, θεωρώ ότι κάνουμε τους πολίτες, κοινωνούς στα προβλήματα που καλείται να λύσει ο δήμος».

Παράλληλα ο κ. Λέτσιος υποστηρίζει ότι η ηλεκτρονική επικοινωνία, θα μένει καταγεγραμμένη σε έναν κεντρικό υπολογιστή, όπου θα διατηρείται το ιστορικό εξέλιξης των αιτημάτων των πολιτών του και αυτό θα βοηθήσει τον δήμο να εποπτεύει καλύτερα τη λειτουργία των υπηρεσιών του και την ανταπόκρισή τους στα αιτήματα των πολιτών.

Τέλος, ο αντιδήμαρχος δηλώνει ότι, «θα είναι χρήσιμη ακόμη και για τον προγραμματισμό μελλοντικών δράσεων του δήμου, καθώς με μια ανάλυση των αιτημάτων που καταγράφηκαν, θα διαπιστώνεται που έχει τις μεγαλύτερες ανάγκες, ώστε σε αυτές να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα, στον επόμενο σχεδιασμό του».

Η υπηρεσία αυτή, που αναμένεται να μπει σε λειτουργία μέχρι και τέλη του έτους, τιτλοφορείται: «Ηλεκτρονικό διαδικτυακό σύστημα καταγραφής και παρακολούθησης συστημάτων δημοσίου ενδιαφέροντος και αιτημάτων πολιτών του Δήμου».

Για το σκεπτικό υλοποίησής της ο Δήμος Αγιάς παραθέτει το εξής: «Η αποτελεσματική διαχείριση ζητημάτων καθημερινότητας του Δημότη και εν γένει ζητημάτων του Δήμου αποτελεί διαρκές ζητούμενο για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η εξέλιξη της τεχνολογίας και η διάχυσή της σε όλες τις πτυχές της ζωής μας σε συνδυασμό με την ευρεία διάδοση των έξυπνων φορητών συσκευών (smartphones/tablets) και της διαρκούς σύνδεσης στο διαδίκτυο, αποτελούν όχι μόνο τα σύγχρονα εργαλεία επικοινωνίας αλλά και δυνητικά μέσα εντοπισμού, αναφοράς και επίλυσης δεκάδων ζητημάτων που συμβαίνουν καθημερινά στις πόλεις μας.

Στο πλαίσιο αυτό, ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα καταγραφής, διαχείρισης και επικοινωνίας αυτών των ζητημάτων μεταξύ Δήμου - Δημοτών θα αποτελέσει το μέσο για την αποτελεσματική διαχείριση και ταυτόχρονα ευαισθητοποίηση των Δημοτών για τα θέματα του Δημοσίου χώρου εν γένει.

Το προτεινόμενο πληροφοριακό σύστημα θα δώσει τη δυνατότητα στους Δημότες να αναφέρουν μέσω των κινητών τους τηλεφώνων προβλήματα και ζητήματα που συναντούν στην καθημερινότητά τους και ταυτόχρονα στις υπηρεσίες του Δήμου ένα σύγχρονο διαδικτυακό εργαλείο διαχείρισης, δρομολόγησης και ενημέρωσης των Δημοτών για την επίλυση των ζητημάτων αυτών.

Παραδείγματα τέτοιων αιτημάτων/ζητημάτων είναι ο δημόσιος φωτισμός, οι λακκούβες, η αποκομιδή σκουπιδιών/ογκωδών αντικειμένων και δεκάδες άλλα που απαντώνται καθημερινά στον Δήμο».

Το απευθείας «κανάλι» επικοινωνίας πολιτών–δήμου, θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση και η αποστολή των μηνυμάτων θα είναι δωρεάν.

ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ

Σύμφωνα με τη λειτουργική του περιγραφή: «Το πληροφοριακό σύστημα / ολοκληρωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα καταγραφής και διαχείρισης ζητημάτων δημοσίου ενδιαφέροντος και αιτημάτων πολιτών, θα φιλοξενείται στο cloud και θα αποτελείται από τρία διακριτά υποσυστήματα:

Υποσύστημα 1: Native εφαρμογές έξυπνων κινητών τηλεφώνων (mobile apps).

Για λειτουργικά συστήματα Apple iOS και Google Android με στόχο οι πολίτες να μπορούν να τη χρησιμοποιούν δωρεάν, για να δηλώνουν σε πραγματικό χρόνο ζητήματα που συναντούν στην καθημερινότητά τους μέσα από το κινητό τους τηλέφωνο (λακκούβες, δημόσιο φωτισμό, κάδους σκουπιδιών κ.ά.)».

Παράλληλα στην εφαρμογή θα παρουσιάζονται σημαντικά νέα και ανακοινώσεις του Δήμου καθώς και χρήσιμα τηλέφωνα τα οποία θα μπορεί να καλέσει άμεσα ο πολίτης.

Η βασική λειτουργικότητα της εφαρμογής αφορά στην αποστολή των αιτημάτων μέσω ειδικής ηλεκτρονικής φόρμας. Η φόρμα αναφοράς θα πρέπει κατ' ελάχιστον να έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

Α) Δυνατότητα απόκτησης μοναδικού αριθμού αναφοράς.

Β) Δυνατότητα λήψης χωρογεωγραφικού στίγματος στον χάρτη με χρήση ενσωματωμένου GPS.

Γ) Δυνατότητα εισαγωγής περιγραφικού κειμένου.

Δ) Δυνατότητα επιλογής τύπου ζητήματος/προβλήματος από πρότυπη, δυναμική λίστα.

Ε) Δυνατότητα επισύναψης φωτογραφίας.

Υποσύστημα 2: Διαδικτυακό (web based) διαχειριστικό σύστημα αιτημάτων.

Ειδικό υποσύστημα στο διαδίκτυο θα δίνει τη δυνατότητα σε ταυτοποιημένους χρήστες του Δήμου να διαχειρίζονται τα αιτήματα των πολιτών που καταφτάνουν στον Δήμο. Η πρόσβαση στο σύστημα θα πρέπει να πραγματοποιείται με οποιεσδήποτε από τις τελευταίες εκδόσεις των κύριων φυλλομετρητών (Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer) και από οποιαδήποτε συσκευή (laptop, PC, tablet) είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο».

Της Λένας Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass