Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«ΜΠΕΡΔΕΜΕΝΟΣ» ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΥ ΑΛΛΟΤΕ ΚΙΝΟΥΝΤΑΝ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΤΕ ΕΚΑΝΕ ΑΝΑΣΤΡΟΦΕΣ

Στην εθνική «έχασε» τον… σωστό δρόμο

* Διακόπηκε τα ξημερώματα η κυκλοφορία στα διόδια Μακρυχωρίου αφού ο 58χρονος οδηγός ανεβοκατέβαινε στην ΠΑΘΕ αναζητώντας διέξοδο για να… επιστρέψει στο σπίτι του

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2017 22:09
Από το μποτιλιάρισμα, στις 5.30 χθες τα ξημερώματα, στα διόδια Μακρυχωρίου με διερχόμενους οδηγούς να περιμένουν να λήξει η περιπέτεια του 58χρονου Λαρισαίου Από το μποτιλιάρισμα, στις 5.30 χθες τα ξημερώματα, στα διόδια Μακρυχωρίου με διερχόμενους οδηγούς να περιμένουν να λήξει η περιπέτεια του 58χρονου Λαρισαίου

Για περίπου μια ώρα χρειάσθηκε να διακοπεί η κυκλοφορία στην ΠΑΘΕ, στο ρεύμα προς Αθήνα, χθες τα ξημερώματα. Αφορμή το πάθημα ενός μάλλον μπερδεμένου 58χρονου Λαρισαίου, που σχεδόν επί μία ώρα κινούνταν άλλοτε στο αντίθετο ρεύμα της εθνικής και άλλοτε κανονικά, κάνοντας συνέχεια αναστροφές ψάχνοντας τον… σωστό δρόμο.

Αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων και η διαχειρίστρια εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» χρειάσθηκε να διακόψουν όπως ήταν αυτονόητο - για λόγους ασφαλείας - την κυκλοφορία στα διόδια του Μακρυχωρίου όπου προκλήθηκε μποτιλιάρισμα από το πρωτόγνωρο μπέρδεμα του οδηγού.

Οι αστυνομικοί μάταια έστηναν μπλόκα «αναμένοντας» τον 58χρονο αφού τη μια κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα και την άλλη κινούνταν κανονικά, λόγω των συνεχών αναστροφών, μέχρι να αποφασίσει ποια είναι τελικά η σωστή κατεύθυνση για να εξέλθει από την ΠΑΘΕ και να «επιστρέψει στο σπίτι του» όπως φέρεται ειπών στους αστυνομικούς, κατά τις 6 χθες τα ξημερώματα όταν εντοπίσθηκε και οδηγήθηκε στο Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Λάρισας.

Λίγο μετά τις 5 χθες τα ξημερώματα, ο 58χρονος κάτοικος του Δήμου Κιλελέρ, εισήλθε κανονικά στην ΠΑΘΕ από τον κόμβο του Πλατυκάμπου για να φθάσει στον Σταθμό Εξυπηρέτησης Αυτοκινήτων Νίκαιας. Από εκεί, έχοντας την εντύπωση ότι κινείται στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη για να επιστρέψει στο σπίτι του, μπήκε στο ρεύμα προς Αθήνα και κινούνταν ανάποδα.

Διερχόμενοι οδηγοί έκπληκτοι διαπίστωσαν πως ένα επιβατικό αυτοκίνητο κινείται αντίθετα στο ρεύμα. Έτσι ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ. και στη συνέχεια η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» για να διακοπεί η κυκλοφορία στην εθνική οδό, στο ρεύμα προς Αθήνα, στο τμήμα μεταξύ των διοδίων Μακρυχωρίου και Μοσχοχωρίου.

Ο 58χρονος φαίνεται πως και ο ίδιος αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και στο ενδιάμεσο έκανε την πρώτη αναστροφή, οπότε βρέθηκε – αυτή τη φορά - να κινείται σύμφωνα με την κατεύθυνση του ρεύματος.

Έτσι μάταια τον ανέμεναν αστυνομικοί να καταλήξει στα διόδια Μακρυχωρίου όπου ήδη είχε διακοπεί η κυκλοφορία. Ο 58χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», κινούμενος κανονικά πλέον, φθάνοντας στα διόδια Μοσχοχωρίου, διαπίστωσε πως και αυτή τη φορά… δεν έχει πάρει το σωστό δρόμο για το σπίτι του, έκανε νέα αναστροφή.

Άρχισε λοιπόν ξανά να κινείται αντίθετα στην εθνική όπου – εκτιμάται – πως αναζητούσε έξοδο. Όταν, μάλλον απογοητευμένος, διαπίστωσε πως δεν μπορεί να τα καταφέρει έκανε μια τελευταία αναστροφή. Για να καταλήξει, κινούμενος κανονικά αυτή τη φορά, στα διόδια Μοσχοχωρίου όπου, αστυνομικοί, τον οδήγησαν στο Τμήμα.

Την εξέλιξη υποδέχθηκαν με ανακούφιση και οι δεκάδες εγκλωβισμένοι οδηγοί στα διόδια Μακρυχωρίου που ανέμεναν να επιτραπεί η κυκλοφορία. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», μετά τον προβλεπόμενο έλεγχο της ΕΛ.ΑΣ. για την κατάσταση του 58χρονου, το χθεσινό περιστατικό αποδόθηκε τελικά σε «απλό μπέρδεμα» και όχι σε άλλους λόγους.

Χθες επίσης το πρωί, ηλικιωμένος οδηγός αγροτικού αυτοκινήτου, εισήλθε στην ΠΑΘΕ από τον κόμβο του Βελεστίνου με προορισμό τη Λάρισα, δεν είχε κατάλαβε ότι κινούνταν αντίθετα στο ρεύμα προς Αθήνα. Ο ηλικιωμένος εντοπίσθηκε από αστυνομικούς της Μαγνησίας και ακινητοποιήθηκε στο ύψος του Μεγ. Μοναστηρίου.

* Να σημειωθεί πως σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις της εταιρίας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», σχεδόν καθημερινά, ένα αυτοκίνητο εισέρχεται στην εθνική οδό κινούμενο στο αντίθετο ρεύμα, μάλλον από απροσεξία του οδηγού. Επιβεβαιώνοντας ωστόσο την ανάγκη πρόσθετης λήψης προληπτικών μέτρων για την αποφυγή τυχόν ατυχημάτων.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ