Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΕ ΑΜΠΕΛΩΝΑ- ΤΥΡΝΑΒΟ

Αισιοδοξία στο πρώτο κουδούνι

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2017 23:05

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») Του Κώστα Τσόλα
Πρώτο κουδούνι χθες και στον Τύρναβο για τα σχολεία όλων των βαθμίδων.


Από νωρίς το πρωί οι μαθητές μικρότεροι και μεγαλύτεροι ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης για να περάσουν την είσοδο του σχολείου τους.
Το κουδούνι χτύπησε και οι ιερείς έκαναν τους καθιερωμένους αγιασμούς στα προαύλια των σχολείων. Στην τελετή κάθε σχολείου ο Δήμος Τυρνάβου εκπροσωπήθηκε από μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Σαρχώσης παρευρέθηκε στον αγιασμό του ΕΠΑΛ Τυρνάβου όπου απηύθυνε χαιρετισμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι και στα σχολεία του Δήμου Τυρνάβου διαβάστηκε από τους ιερείς εγκύκλιος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.
Πριν την έναρξη του αγιασμού τους μαθητές καλωσόρισε η νέα διευθύντρια του σχολείου κ. Ελένη Νούλα η οποία μίλησε με θερμά λόγια προς τους μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ
 Ευχές και από τον δήμαρχο Τυρνάβου κ. Π. Σαρχώση, ο οποίος και εκείνος με τη σειρά του ευχήθηκε στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς καλή σχολική χρονιά. Ο κ. Σαρχώσης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι παρά τη μείωση των πιστώσεων ο Δήμος Τυρνάβου κατάφερε και εξασφάλισε ένα σημαντικό ποσό για διάφορες παρεμβάσεις στα σχολεία. Ειδικά για το ΕΠΑΛ Τυρνάβου αναφέρθηκε σημειώνοντας ότι δαπανήθηκαν για τη στεγανοποίηση της στέγης του ΕΠΑΛ Τυρνάβου περί τα 90.000 ευρώ. Επίσης ο κ. Σαρχώσης συγχάρηκε τους επιτυχόντες του ΕΠΑΛ Τυρνάβου στα ΑΕΙ και ΤΕΙ σημειώνοντας με έμφαση ότι είναι αναγκαίο να στηριχθεί η τεχνική εκπαίδευση στην Ελλάδα όπως συμβαίνει σε άλλες χώρες. Ακόμα δεσμεύθηκε και φέτος για στενή και αρμονική συνεργασία με όλους τους διευθυντές των σχολείων ώστε στη δύσκολη αυτή συγκυρία να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα που θα παρουσιαστούν, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των υπηρεσιών του Δήμου στις τεράστιες απαιτήσεις που υπήρχαν ώστε τα σχολεία να παραδοθούν έτοιμα να δεχθούν τους μαθητές και το διδακτικό προσωπικό αύριο.
Στο Γενικό Λύκειο Τυρνάβου παρευρέθηκε ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μάκης Κατσικαβέλας τον οποίο υποδέχτηκε η διευθύντρια κ. Κωνσταντινιά Πατσή.
* Ο καθιερωμένος αγιασμός έγινε επίσης και στα σχολεία όλων των βαθμίδων του Αμπελώνα.

Σχετικά Άρθρα