ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Μ. ΜΕΛΑ

Ευχές από ένα… έργο

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2017 23:07

Την προσωπογραφία του Κωνσταντίνου Μ. Μελά, ένα από τα πιο σημαντικά έργα της Δημοτικής Πινακοθήκης της Λάρισας επέλεξε το Μουσείο για να ευχηθεί σε όλα τα παιδιά «καλή και δημιουργική σχολική χρονιά».


Το μικρό αγόρι που εικονίζεται προερχόταν από γνωστή αθηναϊκή οικογένεια, η οποία είχε παίξει σημαντικό ρόλο στα καλλιτεχνικά δρώμενα της πρωτεύουσας. Παρατηρείται μία διαφοροποίηση από προσωπογραφίες άλλων γνωστών προσώπων που πραγματοποίησε ο Λύτρας. Το μικρό παιδί είναι καθισμένο σε μία κόκκινη πολυθρόνα. Η έκφραση του προσώπου του αποπνέει σοβαρότητα, στοιχείο που έρχεται σε αντίθεση με το νεαρό της ηλικίας του. Στο χέρι του κρατάει ένα ξύλινο παιχνίδι και πάνω στο χαλί του δαπέδου είναι πεσμένα ένα καπέλο και ένα ανοιχτό βιβλίο. Το βαθύ και ζεστό κόκκινο χρώμα της πολυθρόνας αποτελεί ένα είδος πλαισίου, που τονίζει τη μορφή του παιδιού. Αξίζει ακόμα να αναφερθεί ο ρόλος του φωτεινού άσπρου του γιακά των ρούχων του που φωτίζει το πρόσωπό του. Στην προσωπογραφία αυτή ο Λύτρας συνδυάζει στοιχεία από ηθογραφικές παραστάσεις, όπως τα πεσμένα αντικείμενα με στοιχεία από προσωπογραφίες, όπως είναι η χρωματική λιτότητα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass