ΖΗΤΗΣΕ Ο ΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Γ. ΛΑΔΟΠΟΥΛΟ

Eνίσχυση του Κτηνιατρείου στον Τύρναβο

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2017 22:27
 Στιγμιότυπο από την επίσκεψη στον αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Λαδόπουλο Στιγμιότυπο από την επίσκεψη στον αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Λαδόπουλο

O επικεφαλής της « Δράσης Πολιτών» στο Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου κ. Στέλιος Ροντούλης, συνοδευόμενος από το στέλεχος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων και πρόεδρο του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αμπελώνα κ. Ζήση Παρλίτση, του μεγαλύτερου συλλόγου στη χώρα,

και τον κ. Ρεβήσιο Νικόλαο, πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Αργυροπουλίου, συναντήθηκαν με τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, κ. Γιώργο Λαδόπουλο για να συζητηθούν κάποια ουσιαστικά προβλήματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες του Δήμου Τυρνάβου.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», οι Τυρναβίτες έθιξαν τέσσερα ζητήματα, ζητώντας την έμπρακτη παρέμβαση του κ. Λαδόπουλου και των υποστηρικτικών υπηρεσιών της Περιφέρειας.
Συγκεκριμένα ζήτησαν την επιτάχυνση των εργασιών επισκευής της γέφυρας που συνδέει το Αργυροπούλι με τη Λυγαριά. Ο κ. αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε ότι θα επισκεφθεί τον χώρο και τόνισε το ενδιαφέρον του κ. Αγοραστού για τη γρήγορη αποπεράτωση των απαιτούμενων εργασιών.
Επίσης την εμπλοκή της Περιφέρειας στην αντιμετώπιση των επιθέσεων που δέχονται οι καλλιέργειες και οι παραγωγοί από έναν ανεξέλεγκτο πληθυσμό αγριογούρουνων.
Ο κ. Λαδόπουλος δεσμεύτηκε ότι θα προτείνει μέτρα άμβλυνσης της οξύτητας του φαινομένου στις αρμόδιες υπηρεσίες θήρας του νομού.
-Την ενίσχυση του Κτηνιατρείου στον Τύρναβο με επιπλέον προσωπικό. Ο κ. Λαδόπουλος δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα εισηγηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο την πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού, που θα χρησιμοποιηθεί και για την ενίσχυση του Κτηνιατρείου στον Τύρναβο.
-Την υποστήριξη της Περιφέρειας στο δίκαιο αίτημα που διατυπώνεται από τους κτηνοτρόφους για αποζημιώσεις λόγω του καταρροΐκού πυρετού από το 2014. Όπως επισημάνθηκε, μόνο οι κτηνοτρόφοι της Λάρισας δεν έχουν πάρει τις αποζημιώσεις που δικαιούνται με υπαιτιότητα του ίδιου του ΥΠΑΑΤ, το οποίο διεμήνυσε λανθασμένα στους παραγωγούς να κάψουν τα κεφάλια των ζώων που κρατούσαν στα ψυγεία.
Ο αντιπεριφερειάρχης υποσχέθηκε να επικοινωνήσει εγγράφως με τις υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ για την άρση του αδιεξόδου και τόνισε τη συμπαράσταση της Περιφέρειας στο δικαιο αίτημα των κτηνοτρόφων.
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Ροντούλης μιλώντας στην «Ε» έκανε την ακόλουθη δήλωση: « Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας δεν βρήκαμε μόνο ευήκοα ώτα. Βρήκαμε και έναν αντιπεριφερειάρχη που μιλάει τη γλώσσα των ανθρώπων της υπαίθρου και δείχνει αποφασισμένος να αντιμετωπίσει, με έργα και όχι με λόγια, τα προβλήματα του αγροτικού πληθυσμού. Θα σταθούμε αρωγοί στις ειλικρινείς προσπάθειες του κ. Λαδόπουλου και συγχαίρουμε τον κ. Αγοραστό για τις επιλογές των συνεργατών του, ευελπιστώντας και στη δική του προσωπική συμβολή στην επίλυση των προβλημάτων που αναδείξαμε με την επίσκεψή μας».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass