ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΟΘΟΝΕΣ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Εκσυγχρονίζεται το Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας

* Άμεση διασύνδεση των δικηγόρων με την Εισαγγελία Πρωτοδικών

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2017 22:29

Δύο ευχάριστες ειδήσεις για τον τρόπο διεξαγωγής και ενημέρωσης των δικαστικών υποθέσεων στη Λάρισα περιελάμβανε η χθεσινή πρώτη ημέρα του νέου δικαστικού έτους και τις οποίες αποκάλυψε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της περιοχής κ. Δημήτρης Κατσαρός κατά τη διάρκεια του αγιασμού που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας.

Και οι δύο αφορούν στον εκσυγχρονισμό και σχετίζονται τόσο με την ενημέρωση των εμπλεκομένων (μαρτύρων, διαδίκων, δικηγόρων) στις υποθέσεις όσο και στην ταχύτερη συνεργασία των δικηγόρων με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας.

Μέσα στο έτος θα τοποθετηθούν οθόνες μεγάλου μεγέθους για να μπορούν όλοι να βλέπουν με ποια υπόθεση ασχολείται το δικαστήριο κάθε ώρα. «Το ηλεκτρονικό σύστημα ζωντανής παρακολούθησης ποινικού εκθέματος που αναπτύχθηκε και εγκαταστάθηκε με δαπάνες του ΔΣΛ και με δικό μας εξαρχής νέο σχεδιασμό που ελαχιστοποιεί την επιβάρυνση του γραμματέα, λειτουργεί αισίως δύο χρόνια με την αμέριστη συνεργασία των αρμοδίων δικαστών και δικαστικών γραμματέων» είπε συγκεκριμένα ο κ. Κατσαρός και πρόσθεσε «πλέον έφτασε η ώρα της ολοκλήρωσής του με την εγκατάσταση επτά μεγάλου μεγέθους οθονών σε επιλεγμένα σημεία του Δικαστικού Μεγάρου και μιας οθόνης στο Μέγαρο Δικηγόρων, στις οποίες πέραν της εξέλιξης του ποινικού εκθέματος θα απεικονίζονται επίκαιρες ανακοινώσεις, ειδήσεις και άλλα ενημερωτικά στοιχεία».

Ήδη μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο "προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός προμήθειας και εγκατάστασης και φιλοδοξούμε να έχει τεθεί σε λειτουργία πριν το τέλος του 2017".

Κατά τη διάρκεια του λόγου του απέφυγε να αναφερθεί εκ νέου στα μεγάλα προβλήματα της δικαιοσύνης, τα οποία όπως ανέφερε «είναι γνωστά», ωστόσο στάθηκε στο γεγονός πως όλοι οι εργαζόμενοι σ’ αυτό τον χώρο «είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας όλων, χάριν μιας αποδοτικότερης διαδικασίας απονομής της Δικαιοσύνης, τελικά προς όφελος των πολιτών».

Με αυτήν την εισαγωγή αποκάλυψε την υλοποίηση της παρακολούθησης της πορείας ποινικής υπόθεσης μέσω διασύνδεσης της Εισαγγελίας με τον κλειστό τομέα του ιστοτόπου του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας «που προχωράει μετά από πολυετή προσπάθεια, χάρη στην επιμονή του ΔΣΛ και το γνήσιο ενδιαφέρον και το πνεύμα συνεργασίας του Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Μαγκούτα» είπε συγκεκριμένα, τονίζοντας ως αυτονόητο πως θα τηρηθούν αυστηρότατες προδιαγραφές ασφαλείας και διαφύλαξης προσωπικών δεδομένων, αφού η αναζήτηση θα γίνεται μόνο με ΑΒΜ και αρ. πρωτοκόλλου και η εμφάνιση των στοιχείων μόνον με τα αρχικά των εμπλεκομένων προσώπων.

Τον αγιασμό που τέλεσε ο πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Αχίλλιος (μεταφέροντας και τις ειλικρινείς ευχές του μητροπολίτη κ. Ιγνατίου) τίμησαν με την παρουσία τους: η προϊσταμένη του Εφετείου Λάρισας κ. Χρυσούλα Χαλιαμούρδα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας κ. Αποστολάκη, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ιωάννης Μαγκούτας, η διευθύνουσα το Πρωτοδικείο κ. Στυλιανή Σωτηροπούλου, ο διοικητής του τμήματος Μεταγωγών Λάρισας κ. Αρίσταρχος Κουλουκτσής, ο πρόεδρος των δικαστικών υπαλλήλων Λάρισας κ. Παύλος Τζαφάλιας, δικαστές, εισαγγελείς, δικαστικοί υπάλληλοι, αστυνομικοί και πλήθος δικηγόρων.

Κ.ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass