ΑΠΗΥΘΥΝΕ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ

Πρόσκληση για πολιτικό και εκλογικό μέτωπο της Αριστεράς

* «Το ψέμα δεύτερη φύση του Τσίπρα, ενώ ο Μητσοτάκης εμφανίσθηκε ως νέος Μαυρογιαλούρος»

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2017 22:18

«Ενωτική πρόσκληση σε όλες τις αριστερές και πατριωτικές δυνάμεις με σκοπό τη συγκρότηση ενός πολιτικού και εκλογικού μετώπου που θα γκρεμίσει το μνημονιακό τείχος» απηύθυνε ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο κ. Λαφαζάνης βρέθηκε χθες στη Λάρισα στο πλαίσιο των πολιτικών εξορμήσεων στελεχών της ΛΑΕ στην περιφέρεια και των συναντήσεων με τοπικούς φορείς και πολίτες. Έτσι επισκέφθηκε τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου, όπου συναντήθηκε με τη διοίκηση του Συνεταιρισμού ενώ συνομίλησε με αγρότες της περιοχής, περιόδευσε με κλιμάκιο της ΛΑΕ στην κεντρική αγορά της Λάρισας, συναντήθηκε με εργαζόμενους της ΔΕΗ Λάρισας και του ΔΕΔΔΗΕ ενώ η περιοδεία ολοκληρώθηκε, χθες βράδυ, με ανοιχτή συζήτηση φίλων και μελών του κόμματος για τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας, στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ».

Νωρίτερα και σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Λαφαζάνης, πλαισιωμένος από στελέχη της ΛΑΕ, σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις, επέκρινε τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και του προέδρου της ΝΔ Κυρ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ «που αντιπροσωπεύουν το μνημονιακό μπλοκ» κάνοντας λόγο για «δικομματική καρικατούρα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ».

Για να αναρωτηθεί «ποιο είναι το success story του κ. Τσίπρα που λέει χοντρά ψέματα στον ελληνικό λαό ενώ το ψέμα έγινε δεύτερη φύση του κ. Τσίπρα. Μπορούμε να μιλάμε για success story όταν την 1η Ιανουαρίου 2019 θα μειωθούν 30% επιπλέον οι συντάξεις, όταν την 1η Ιανουαρίου 2020 θα μειωθεί κατά 50% το αφορολόγητο, όταν το 2019 θα περικοπεί το ΕΚΑΣ για πάμφτωχους συνταξιούχους.

Την ίδια ώρα ο κ. Μητσοτάκης εμφανίσθηκε ως νέος Μαυρογιαλούρος καθώς είναι πιο μνημονιακός από το μνημόνιο. Εντελώς λαϊκιστής υπόσχεται μείωση της φορολογίας χωρίς να την κοστολογήσει. Ο Μητσοτάκης ως άλλος Τσίπρας λέει ότι εγώ είμαι πιο δεινός διαπραγματευτής. Τσίπρας και Μητσοτάκης συναγωνίζονται σε λαϊκισμό και ψεύδη».

ΜΕΤΩΠΟ

Ο κ. Λαφαζάνης πρόσθεσε δε ότι «υπάρχει εναλλακτική λύση για τη χώρα που μπορεί να ξεφύγει από τα μνημόνια, να αποκτήσει ανεξαρτησία και να βγει στην ανάπτυξη, με έξοδο από την ευρωζώνη και μετάβαση σε εθνικό νόμισμα. Απευθύνουμε ενωτική πρόσκληση σε αριστερές και πατριωτικές δυνάμεις για κοινό πολιτικό και εκλογικό μέτωπο».

Για να αποσαφηνίσει πως η πρόσκληση αφορά «σε όλες ανεξαιρέτως τις κομμουνιστικές, ριζοσπαστικές, δημοκρατικές, αντιμνημονιακές δυνάμεις με στόχο να γκρεμίσουμε το μνημονιακό τείχος. Σε όλους, απευθύνεται η πρόσκληση, από το ΚΚΕ έως την Πλεύση Ελευθερίας. Όλοι έχουν συμφέρον να συνδράμουν, υπάρχουν διαφορές αλλά πρέπει να προταχθούν τα κοινά.

Με το Σχέδιο Β’ του Αλ. Αλαβάνου έχουμε μια προωθημένη συνεργασία, με την Πλεύση Ελευθερίας βρισκόμαστε σε ανοικτή συζήτηση. Η στάση του ΚΚΕ δυστυχώς είναι άκρως αντιενωτική. Απευθυνόμαστε και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε σε πορεία σύγκλισης αλλά θα επιμείνουμε μέχρι τέλους, θα αναλάβουμε όλες τις πρωτοβουλίες».

Στο πλαίσιο της συνέντευξης ο κ. Λαφαζάνης, μεταξύ άλλων τόνισε την κατηγορηματική αντίθεση της ΛΑΕ «στον τεμαχισμό, τη διάλυση και το λουκέτο της ΔΕΗ», χαρακτήρισε πρότυπο τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου και αντιαναπτυξιακό τον φόρο στο κρασί. Με αφορμή τέλος το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών κάλεσε τον λαό να αφυπνισθεί.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass