ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ

Προσωρινή αναστολή της κινητοποίησης

* Κανονικά η αποκομιδή των απορριμμάτων * Νέα συνέλευση των εργαζομένων την Παρασκευή

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2017 22:38

Την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων έως την ερχόμενη Παρασκευή αποφάσισε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας. Ο Σύλλογος προχώρησε χθες σε κατάληψη του Αμαξοστασίου, ενώ προηγήθηκε αποχή το Σαββατοκύριακο, με αφορμή την καθυστέρηση στην εξόφληση της μισθοδοσίας συμβασιούχων στην Υπηρεσία Καθαριότητας.

Οι εργαζόμενοι θα επαναλάβουν τη συνέλευσή τους την ερχόμενη Παρασκευή αλλά μέχρι τότε, μετά και τη χθεσινή απόφαση, η αποκομιδή των απορριμμάτων θα γίνεται κανονικά.

Από τους 350 συμβασιούχους στον νομό οι 230 εργάζονται στον Δήμο Λαρισαίων και παρά την ολοκλήρωση των διαδικασιών μέχρι χθες δεν είχαν εγκριθεί (ή απορριφθεί) από τον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Λάρισας τα εντάλματα για τη μισθοδοσία τους για τον (μισό) μήνα Ιούλιο οπότε και υπέγραψαν τις νέες συμβάσεις.

Αν και σήμερα δεν υπογραφούν τα εντάλματα, τότε οι συμβασιούχοι του Δήμου Λαρισαίων δεν θα εξοφληθούν τον μισθό του Αυγούστου νωρίτερα από τον ερχόμενο Οκτώβριο με βάση και τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Το παράδοξο ωστόσο της υπόθεσης έγκειται στο γεγονός ότι άλλοι Επίτροποι Ελεγκτικών Συνεδρίων της χώρας ενέκριναν τα εντάλματα και άλλοι συνεχίζουν να μην υπογράφουν ζητώντας περαιτέρω διευκρινίσεις από το ΑΣΕΠ παρά και την τελευταία εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ

Στο μεταξύ λόγω της καθυστέρησης στην καταβολή δεδουλευμένων μισθών, οι συμβασιούχοι αντιμετωπίζουν βιοποριστικό πρόβλημα.

Λόγο για τον οποίο ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας εξήγγειλε κινητοποιήσεις, όπως μεταξύ άλλων η κατάληψη του Δημοτικού Αμαξοστασίου που προκάλεσε την αντίδραση της δημοτικής αρχής Λάρισας που, με ανακοίνωσή της, χαρακτήρισε «επιλογή σύγκρουσης» την κατάληψη του αμαξοστασίου.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο οι εργαζόμενοι απείχαν των καθηκόντων τους με αποτέλεσμα να μην γίνει η αποκομιδή των απορριμμάτων, αποκομιδή που γίνεται κανονικά από χθες το μεσημέρι μετά και την απόφαση για την προσωρινή αναστολή. Κανονικά εργάσθηκαν χθες οι οδοκαθαριστές, ενώ με προσωπικό ασφαλείας έγινε η αποκομιδή από σχολεία και νοσοκομεία.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ

Χθες το πρωί, οι αντιδήμαρχοι Λάρισας Γ. Σούλτης, Παν. Νταής, Απ. Σουρλαντζής και Γ. Ζαούτσος, όπως και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ. Τάχος, βρέθηκαν στον χώρο του Αμαξοστασίου όπου και επανέλαβαν τις θέσεις της δημοτικής αρχής.

Ακολούθησε συνέλευση και από τον Σύλλογο Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση: «Μετά από γενική συνέλευση των εργαζομένων του Δήμου Λαρισαίων στο δημοτικό αμαξοστάσιο (τακτικών και συμβασιούχων) τη Δευτέρα 18/09/2017 και ώρα 12 το μεσημέρι, εκτιμήθηκε η συνολική κατάσταση που βρίσκονται σήμερα οι περισσότεροι εργαζόμενοι (δυόμισι μήνες απλήρωτοι).

 Επίσης εκτιμήθηκε η υπόσχεση που δόθηκε από τη Δημοτική Αρχή στον χώρο εργασίας (Δευτέρα πρωί, στον χώρο του αμαξοστασίου – από τέσσερις αντιδημάρχους και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου). Αποφασίστηκε ομόφωνα η αναστολή της κινητοποίησης των εργαζομένων έως την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου, όπως ζητήθηκε από τη Δ.Α.

Την Παρασκευή θα γίνει εκ νέου γενική συνέλευση των εργαζομένων και θα παρθεί επίσημη απόφαση. Όπως τονίστηκε από τη δημοτική αρχή θα είναι μαζί με τους εργαζόμενους, αφού και αυτή εκτιμάει ότι το δίκαιο είναι με το μέρος των εργαζομένων» καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

Να διευκρινισθεί ότι για την ερχόμενη Παρασκευή έχει προγραμματισθεί συνάντηση μεταξύ του δημάρχου Λαρισαίων που απουσιάζει στο εξωτερικό και του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου Λάρισας.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass