ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Αποχαιρέτησαν τον Αχιλλέα Γκουντόπουλο

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2017 22:17

Τα Φάρσαλα αποχαιρέτησαν χθες τον πρώην δήμαρχό τους, Αχιλλέα Γκουντόπουλο, που για περισσότερα από 10 χρόνια υπηρέτησε την πόλη, αφήνοντας παρακαταθήκη σπουδαίο έργο και καλό όνομα ως συμπολίτης και οικογενειάρχης.

Ήταν όλοι εκεί στην εξόδιο ακολουθία που έγινε χθες στις 11 π.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής. Παρέστησαν άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, πρώην και νυν από όλους τους πολιτικούς χώρους και απλοί πολίτες που τον εκτιμούσαν και τον αγαπούσαν.

Στο τέλος της ακολουθίας μέσα σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, όλοι αποχαιρέτησαν τον πρώην δήμαρχό τους, τον δικό τους άνθρωπο, για το μεγάλο ταξίδι.

Επικήδειους εκφώνησαν ο κ. Δημήτρης Βασιλός συνεργάτης του πρώην δημάρχου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου την τελευταία διετία της θητείας του και ο στενός του φίλος, γείτονας και διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φαρσάλων κ. Τάσος Λιαπής.

Ο κ. Δημ. Βασιλός μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: "Ποτέ δεν πέρασε από το νου μου, ότι θα έφτανε μια μέρα που θα στεκόμουν απέναντί σου με το βαρύ φορτίο να σε αποχαιρετήσω για το μεγάλο ταξίδι, στο όνομα μιας φιλίας και συνεργασίας την όμορφη και δημιουργική τετραετία 2002-2006, όπου μια σειρά αποφάσεων και έργων έβαλαν τα θεμέλια μιας σύγχρονης πόλης, τα Φάρσαλα. Αφησες περίοπτο το αποτύπωμα τόσο στην πόλη που ανδρώθηκες και έζησες ως ενεργός δημότης, πολίτης, όσο και στην κοινωνία ως οικογενειάρχης.

Στην πόλη, την οποία υπηρέτησες για πάνω από 10 χρόνια ως δήμαρχος, με μεθοδοτικότητα, δημιουργικότητα, και ανιδιοτέλεια μια σειρά από αποφάσεις και έργα υποδομής φέρουν τη σφραγίδα σου. Ως οικογενειάρχης αφήνεις στο πόδι σου και στα χνάρια σου τρία παιδιά και τα εγγόνια σου και τη σύζυγό σου. Από μικρό παιδί στη φωτιά του αγώνα για επιβίωση, ορφανός από πατέρα, τα κατάφερες, έφτιαξες καλή οικογένεια, έστησες επιχειρήσεις, άλλαξες τη ζωή της οικογένειάς σου.

Κατόπιν αναδείχθηκες στο ανώτατο αξίωμα της πόλης. Αυτό του δημάρχου. Το υπηρέτησες με αφοσίωση. Εργατικός, μεθοδικός και άνθρωπος των πράξεων και όχι των λόγων, δεν εξαργύρωσες τις γνωριμίες σου εκ της θέσης σου για να βολέψεις τα παιδιά σου σε κρατικοδίαιτες θέσεις. Σπούδασες τα παιδιά σου και τα ενέπνευσες τη δημιουργία με δουλειά και κόπο.

Αγαπητή Σούλα να είσαι υπερήφανη για τον Αχιλλέα. Γιώργο, Θωμαΐς και Γρηγόρη να είστε υπερήφανοι για τον πατέρα σας. Να είναι ελαφρύ το χώμα της γενέθλιας γης που θα σε σκεπάσει. Με εξίσου συγκινητικό τρόπο αποχαιρέτησε τον πρώην δήμαρχο, φίλο και γείτονά του ο κ. Τάσος Λιαπής ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι "Ο εκλιπών πέρασε χρόνια δύσκολα, να πασχίζει για το μεροκάματο, έχοντας δίπλα του τη γυναίκα του Σούλα που με υπομονή μεγάλωνε τα τρία παιδιά του. Αναφέρθηκε στην περίοδο της δημαρχίας του (1996 - 2006) λέγοντας ότι η πόλη μεταμορφώθηκε, μπήκε σε τροχιά ανάπτυξης, νοικοκυρεύτηκε, άφησε έργο και 1,6 εκατ. ευρώ ταμείο για την επόμενη Δημοτική Αρχή. Ο εκλιπών άφησε μια ιδιαίτερα δεμένη οικογένεια και τώρα πορεύεται σε συνάντηση των καλών φίλων του στον ουρανό του Κώστα Κοντέ, του Κων/νου Μπούτη, του Ηλία Δοντά και του Λάκη Βαϊρακλιώτη. Καλό ταξίδι".

Η νεκρώσιμος πομπή μέσω της κεντρικής οδού Λαμίας (αφού έγινε μια στάση στην πλατεία Λαού όπου είναι το κατάστημα του πρώην Δημάρχου) κατευθύνθηκε στο Κοιμητήριο του Ιερού Ναού του Αγίου Λαζάρου όπου έγινε και ο ενταφιασμός του.

Για τον εκλιπόντα πρώην δήμαρχο Φαρσάλων εκδόθηκε συλλυπητήριο ψήφισμα από τον Δήμο Φαρσάλων που αναφέρει τα εξής:

- Η κηδεία του θα γίνει με δαπάνη του Δήμου.

- Να παραστεί αντιπροσωπεία του Δήμου στην εξόδιο ακολουθία στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής.

- Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του.

- Να αποσταλεί το ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος και να δημοσιευτεί στον Τύπο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία ημέρα των τριήμερων εκδηλώσεων για τη 12η Γιορτή Χαλβά που ήταν αφιερωμένη στο 16ο Χορωδιακό Φεστιβάλ με απόφαση του Δήμου Φαρσάλων αφιερώθηκε στη μνήμη του Αχιλλέα Γκουντόπουλου, ο οποίος ήταν ο εμπνευστής της Γιορτής Χαλβά Φαρσάλων που άρχισε το 2005 επί δημαρχίας του.

Στην κηδεία του πρώην δημάρχου παρευρέθηκε σύσσωμο το Δ.Σ. Φαρσάλων με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Αρη Καραχάλιο, τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Βάιο Νικολάου, τους αντιδημάρχους, τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης, δημοτικούς συμβούλους και τοπικούς συμβούλους από όλη την επαρχία Φαρσάλων. Ακόμη, παρευρέθηκε η πρώην βουλευτής κ. Βάσω Αλεξανδρίδου, ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κων/νος Τύμπας, ο γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Λάρισας κ. Γιαννούλας, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Χρ. Καπετάνος, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων και πλήθος κόσμου.

ΠΕΔ

Τα μέλη του Δ.Σ. και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Γ. Κωτσός με συλλυπητήριο μήνυμά τους, εκφράζουν τη θλίψη τους «για την απώλεια του διακεκριμένου στελέχους της Αυτοδιοίκησης που με το ήθος του και τις δημοκρατικές του αρχές προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στον θεσμό της Αυτοδιοίκησης. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος».

ΠΑΣΟΚ

Η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ν. Λάρισας και η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Φαρσάλων σε κοινή ανακοίνωσή τους τονίζουν:

«Με οδύνη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του Αχιλλέα Γκουντόπουλου, πρώην δημάρχου Φαρσάλων επί δεκαετίας και στελέχους του ΠΑΣΟΚ στον Νομό Λάρισας. Ο Αχιλλέας Γκουντόπουλος υπηρέτησε με σύνεση, ταπεινότητα και ιδιαίτερο ζήλο τον χώρο και τους θεσμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass