ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ 8 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ 174 ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΗΛΙΚΙΩΝ

Πέντε χρόνια σε Λαρισαίο για παιδική πορνογραφία

•«Eχασα δουλειά, φίλους και πλέον είμαι δαχτυλοδεικτούμενος» η απολογία του

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2017 22:32

Ένα παρακλάδι της υπόθεσης «Τσάρλι», που σχετίζεται με την παιδική πορνογραφία, ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λάρισας όπου ένας Λαρισαίος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών και χρηματικό πρόστιμο 50 χιλιάδων ευρώ

καθώς κρίθηκε ένοχος για την πράξη της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας κατά συνήθεια.
Ο νεαρός άντρας βρέθηκε να έχει καταχωρισμένα σε έναν σκληρό δίσκο του ηλεκτρονικού του υπολογιστή, CD και DVD, περίπου 8 χιλιάδες φωτογραφίες αλλά και 174 βίντεο με παιδιά γυμνά σε διάφορες στάσεις και η απόφαση για την ενοχή του ήταν ομόφωνη.
Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα απεικονίζονταν πολύ μικρά παιδιά από 3 έως 10 ετών.
«Η πρόσβασή μου στο υλικό αυτό ήταν μια επιπόλαιη, και απερίσκεπτη ενέργεια, για την οποία έχω μετανιώσει» είχε τοποθετηθεί από το πρώτο κιόλας δικαστήριο συνεχίζοντας «Η επισκεψιμότητά μου στη σελίδα για την οποία αρχικά ξεκίνησε όλη αυτή η επιχείρηση πανευρωπαϊκά δεν προέκυψε. Φέρεται να εισήλθα σε χώρους με τέτοιο υλικό δύο φορές. Όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις με οδήγησε η περιέργειά μου και τίποτα περισσότερο. Το υλικό αυτού του τύπου που φέρεται να βρέθηκε στον υπολογιστή μου και στα 3 cd και 1 dvd, στο σύνολό του ήταν διαγεγραμμένο. Ενεργώντας εντελώς αμελώς δεν διέγραψα το σύνολο αυτού του υλικού από τον δίσκο του υπολογιστή. Πιθανότατα να μου διέφυγε, διότι το μεγαλύτερο μέρος το είχα διαγράψει. Η επισκεψιμότητά μου σε χώρους τέτοιου υλικού δεν έγινε επί τούτου αλλά παρεπιμπτόντως, όπως γίνεται στις περιπτώσεις αυτές. Την ώρα που παρακολουθείς κάτι που αφορά σε ενηλίκους, εμφανίζονται διάφορα αρχεία τέτοιου είδους, αν ξεγελαστείς και μπεις σε κάτι τέτοιο, δεν ξέρεις πού μπορεί να οδηγηθείς και τι μπορεί να συμβεί. Αυτό όμως που πρέπει να εκτιμηθεί από το δικαστήριό σας είναι το γεγονός ότι από την πλευρά μου προσπάθησα και διέγραψα σχεδόν το σύνολο των αρχείων αυτού του περιεχομένου, διότι μου ήταν απεχθή και αδιάφορα. Το γεγονός ότι με τον έλεγχο που έγινε πολλά από αυτά ανακτήθηκαν, αυτό είναι αποτέλεσμα του ελέγχου. Εγώ από την πλευρά μου τα είχα διαγραμμένα και δεν είχα καμία πρόσβαση σ’ αυτά» για να καταλήξει «Μετά τη σύλληψή μου η εταιρία με απέλυσε. Έχασα τη δουλειά μου, τους φίλους μου, στην κοινωνία έγινα δακτυλοδεικτούμενος. Έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου από μια ανοησία και απερισκεψία».
Η επιχείρηση «Τσάρλι», σύμφωνα με τα προ ετών ρεπορτάζ των αθηναϊκών ΜΜΕ, ήταν μια διεθνής επιχείρηση που ξεκίνησε από τη «Σκότλαντ Γιαρντ», η οποία στη συνέχεια ενημέρωσε τις αστυνομίες των υπόλοιπων χωρών, όπου είχαν εντοπιστεί ηλεκτρονικά ίχνη χρηστών του Ιντερνετ. Στην Ελλάδα στάλθηκαν οι κωδικοί τουλάχιστον 158 ηλεκτρονικών ιχνών, χρηστών της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, οι οποίοι αντάλλασσαν τις εικόνες και τα βίντεο με το σκληρό παιδικό πορνό, ακόμα και παιδιών ηλικίας δύο ετών. Αμέσως μετά την αποστολή των κωδικών άρχισε η μεγάλη αυτή επιχείρηση του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Τσάρλι», αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος επί πολλούς μήνες «όργωσαν» την Ελλάδα. Το χθεσινό δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.
ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass