ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Μάθε παιδί μου… συναυλία!

*Θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο του Νουςfest

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2017 22:13

Όλα ξεκίνησαν από μια ιδέα των φιλολόγων στο επάγγελμα και λατρών της μουσικής, Άρη Ζιώζια και Βαγγέλη Σταυριανού.

Η αγάπη τους για την «απολλώνεια τέχνη» αλλά και η καθημερινή τους επαφή με μαθητές οδήγησε στη δημιουργία ενός φεστιβάλ, στο πλαίσιο του οποίου τα μαθητικά συγκροτήματα θα μπορούσαν να δείξουν τις δυνατότητές τους στο ευρύ κοινό. Και κάπως έτσι δημιουργήθηκε το Νουςfest, που μετά την πετυχημένη περσινή διοργάνωση, πραγματοποιείται φέτος για δεύτερη χρονιά μεθαύριο Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στη Λάρισα.

Στο περσινό πρώτο Νουςfest είχαν πάρει μέρος επτά συγκροτήματα από τη Λάρισα, ενώ φέτος ο ορίζοντάς του διευρύνεται και αποκτά πανθεσσαλικό χαρακτήρα, αφού ανάμεσα στα οκτώ συγκροτήματα που θα συμμετάσχουν βρίσκονται και δύο από τον Αλμυρό και τα Τρίκαλα. «Η περσινή διοργάνωση ήταν ιδιαιτέρως πετυχημένη και έτυχε μεγάλης αποδοχής από τη μαθητική νεολαία της Λάρισας. Πρόκειται για ένα μουσικό γεγονός που δημιουργήσαμε καθαρά από την αγάπη μας για τη μουσική και για να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά να δείξουν τη δουλειά τους, η οποία μάλιστα είναι αξιόλογη» εξηγεί ο Βαγγέλης Σταυριανός. Βέβαια, το φεστιβάλ έχει και διαγωνιστικό τμήμα, στο πλαίσιο του οποίου αναδεικνύεται η καλύτερη μπάντα από αυτές που συμμετέχουν. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την πρώτη μέρα του φεστιβάλ, με τη συμμετοχή οκτώ συγκροτημάτων, ενώ τον νικητή θα αναδείξει εξαμελής κριτική επιτροπή αλλά και το χειροκρότημα του κοινού, με τη βοήθεια ντεσιμπελόμετρου. Το συγκρότημα που θα αποσπάσει το πιο ένθερμο και δυνατό χειροκρότημα, αλλά και τη μεγαλύτερη βαθμολογία από την επιτροπή θα είναι εκείνο που θα κερδίσει. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από τους Απόστολο Κουφοδήμο – αρθρογράφο σε ιντερνετικό μουσικό περιοδικό, Πάνο Καραΐσκο – ραδιοφωνικό παραγωγό, Πάνο Λιακάκο – μουσικό, Δημήτρη Μπουρνάκα – καθηγητή μουσικής, Κώστα Λαμπρούλη - ιδρυτή του ΣΜουΘ και Φίλιππο Μπουρντένα – διοργανωτή συναυλιών και μάνατζερ καλλιτεχνών.

Στο φεστιβάλ, που διοργανώνεται από το Φροντιστήριο Σύγχρονο 1975 -Νους στο κλαμπ Stage, θα εμφανιστούν και οι Jamming Farmers, νικητές του περσινού διαγωνισμού. «Είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο να βλέπεις παιδιά να ασχολούνται με τη μουσική και να τολμούν να ανέβουν στη σκηνή» σημειώνει ο κ. Σταυριανός. «Μάλιστα, έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι τα συγκροτήματα προέρχονται από διάφορους μουσικούς χώρους, όπως τζαζ, χιπ χοπ και ροκ. Άλλωστε και οι περσινοί νικητές είχαν παρουσιάσει ένα ενδιαφέρον «μείγμα» παραδοσιακής μουσικής με ροκ στοιχεία, που ενθουσίασε κοινό και κριτική επιτροπή, χαρίζοντάς τους την πρώτη θέση».

 Με τη λήξη του διαγωνισμού στη σκηνή θα ανέβουν οι Hidden in the basement, ενώ τη δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης, το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου θα εμφανιστούν οι τρεις καλύτερες μπάντες της προηγούμενης ημέρας, αλλά και οι Sol&Friends, Black Summer καθώς και οι Jamming Farmers.

Π. Φούντα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass