ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ ΙΤΑΛΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Αρχαιολογικό πρόγραμμα Σκοτούσσας

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2017 22:03

Το αρχαιολογικό ερευνητικό πρόγραμμα της Αρχαίας Σκοτούσσας, το οποίο αποτελεί προϊόν της συνεργασίας της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας και του Πανεπιστημίου της Messina της Ιταλίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Φαρσάλων υλοποιείται για τέταρτη συνεχή χρονιά από τις 18/9/2017 έως τις 22/10/2017.

Η ιταλική αποστολή έφθασε στη Σκοτούσσα την περασμένη Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 και ήδη άρχισε το ερευνητικό της έργο.

Ο Δήμος Φαρσάλων, για να στεγάσει τα μέλη της ιταλικής αποστολής και να δημιουργήσει μία βάση εργασίας και μελέτης, έχει ανακαινίσει τα κτίρια των παλαιών Δημοτικών Σχολείων Σκοτούσσας και Αγίου Κων/νου τις προηγούμενες χρονιές, ενώ από την περσινή χρονιά όχι μόνο φιλοξένησε την ιταλική αποστολή αλλά και κάλυψε τα έξοδα σίτισής της.

Τη φετινή χρονιά ο Δήμος Φαρσάλων κατασκεύασε στέγαστρο κατά μήκος της πρόσοψης του σχολείου της Σκοτούσσας, για να δώσει λύσεις σε λειτουργικές ανάγκες του χώρου και να κάνει την εργασία των αρχαιολόγων πιο εύκολη και παραγωγική. Επιπλέον, θα συνεχίσει να προσφέρει στέγη και σίτιση στα μέλη της ιταλικής αποστολής, καθώς είναι ο μόνος τρόπος συνέχισης του πολύτιμου αυτού επιστημονικού προγράμματος, την υλοποίηση του οποίου στηρίζει πολλαπλά: οικονομικά, με την παροχή επιστημονικού, αλλά και εργατικού δυναμικού καθώς και μηχανημάτων.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass