ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΗ

Ομολογία αδράνειας Τόσκα για μίσθωση ελικοπτέρων

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2017 15:22

«Η, ακόμη μία, οργίλη απάντηση του κ. Τόσκα, καταδεικνύει την αδυναμία του να κατανοήσει πως είναι υποχρεωμένος να απαντά με σαφήνεια και υπευθυνότητα σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στις αρμοδιότητές του.

Είναι φανερό ότι ο συνεχής έλεγχος που ασκούμε στα πεπραγμένα του υπουργείου του, του προκαλεί εκνευρισμό. Τον πληροφορούμε, όμως, ότι εμείς θα συνεχίσουμε να ζητούμε απαντήσεις εκεί που προκύπτουν ευθύνες και ότι ο ίδιος είναι υποχρεωμένος απέναντι στην ελληνική κοινωνία να απαντά συγκεκριμένα». Τα παραπάνω δήλωσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την απάντηση που έλαβε από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκο Τόσκα σε ερώτηση για τις ελλείψεις στα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης, και ιδιαίτερα για την καθυστερημένη μίσθωση και παραλαβή των πυροσβεστικών ελικοπτέρων.

Σχετικά με τα όσα υποστηρίζει ο αρμόδιος υπουργός, το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογράμμισε ότι:

1. Ομολογεί την αδράνειά του, μιας και χρειάστηκαν 2,5 χρόνια να πάρει την απόφαση προσφυγής στην NSPA-NATO για τη μίσθωση ελικοπτέρων, φθάνοντας στο σημείο να κατηγορεί για υπηρεσιακή αδράνεια το Πυροσβεστικό Σώμα που ο ίδιος εποπτεύει.

2. Δηλώνει ότι ο Υπαρχηγός της ΕΛΑΣ, στον οποίο υπάγεται η νέα υπηρεσία εναερίων μέσων Σωμάτων Ασφαλείας, που νομοθετήθηκε με τον ν. 4443/2016 είναι “φυσικό” να χρησιμοποιεί προϋφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, αγνοώντας ηθελημένα ότι πριν ο κάθε φορέας είχε την αυτονομία του, με χωριστές οικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες εναερίων μέσων.

3. Η αναφορά σε υπερβάσεις ωρών χρήσης των μισθωμένων μέσων για 17 έτη, γεννά νέα ερωτήματα μιας και δεν είχε γίνει σχετική ερώτηση.

4. Επιλεκτικά χορηγεί μόνο ένα (1) πρακτικό της επιτροπής, ενώ ζητούντο όλα τα πρακτικά και ειδικότερα αυτό που ανέφερε ότι η προσφορά είναι “μη συμφέρουσα για το Ελληνικό Δημόσιο”.

Αντί αυτοκριτικής απαξίωση ΠΣ…

Τέλος, τον καλούμε να κατονομάσει ευθέως “ποια άτομα” ήταν αυτά που είναι “φίλα προσκείμενα” του Πυροσβεστικού Σώματος, και “τα οποία έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μείνει η χώρα απροστάτευτη κατά την αντιπυρική περίοδο”. Όπως επίσης και ποιοι είναι αυτοί που “ενοχλούνται από τη μη ανάμειξή τους στην ανάθεση των σχετικών συμβάσεων και διασπείρουν τεχνηέντως κρίσεις περί καθυστερήσεων και διαδικασιών που δεν έχουν εχέγγυα αμεροληψίας”. Ο κ. Τόσκας οφείλει να γνωρίζει ότι οι απαντήσεις των υπουργών στις κοινοβουλευτικές ερωτήσεις πρέπει να είναι συγκεκριμένες και όχι αόριστες και γενικόλογες».

Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλήγει υπογραμμίζοντας ότι «ο κ. Τόσκας αντί να κάνει την αυτοκριτική του για την πλήρη απαξίωση του υπουργείου που ηγείται, λόγω ανεπάρκειας και ιδεοληψιών, αποδίδει παντού αλλού τις ευθύνες που του αναλογούν. Όπως έπραξε άλλωστε πρόσφατα, κατηγορώντας το Πυροσβεστικό Σώμα ως “τον πιο στρεβλό μηχανισμό του ελληνικού δημοσίου”, τη στιγμή που χάριν στην αυτοθυσία των Ελλήνων πυροσβεστών αποφύγαμε τα χειρότερα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass