Κ. ΜΠΑΡΓΙΩΤΑΣ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ

Σύγχρονο, ευρωπαϊκό κόμμα μόνο από τον κεντρώο χώρο

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2017 15:24

«Τα κόμματα που συμμετέχουν στην ίδρυση του νέου φορέα δεν μπορούν ούτε να καταργηθούν ούτε να εξαφανιστούν. Μπορούν να μεταρρυθμιστούν και να αλλάξουν σε μια πορεία ανοιχτή και δημοκρατική.

Το καινούργιο θα προκύψει από σύνθεση αυτών των δυνάμεων. Δεν θα πέσει ούτε από τον ουρανό με αλεξίπτωτο ούτε θα ανακαλυφθεί σε κάποιο γραφείο σε σύσκεψη στελεχών. Υπάρχει κόσμος που αυτοπροσδιορίζεται ως κεντροαριστερός και δεν μπορεί να εγκλωβιστεί σε έναν διπολισμό μεταξύ της δεξιάς της ΝΔ και μιας αριστεράς καθυστερημένης ιδεολογικά και πολιτικά με αναφορές στον σταλινισμό και σε έναν κρατισμό που έχει εξαλειφθεί, ακόμα και από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ. Αυτός ο κόσμος θέλει ένα σύγχρονο, ευρωπαϊκό κόμμα που μόνο ο κεντρώος χώρος μπορεί να δώσει», τόνισε ο κ. Μπαργιώτας, βουλευτής Λάρισας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αποτυχημένη τακτική της κυβέρνησης με τις αξιολογήσεις των θεσμών, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση μέχρι σήμερα έχει κλείσει όλες τις αξιολογήσεις, καταργώντας και όλες τις κόκκινες γραμμές της στην πορεία. Έχει δεχθεί και ενσωματώσει μέτρα αδιανόητα για οποιαδήποτε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Η κυβέρνηση θα κλείσει και αυτή την αξιολόγηση αφού κάνει έναν ακόμα κύκλο περήφανης διαπραγμάτευσης και «κοκορομαχίας» με τους δανειστές, στέλνοντας τον λογαριασμό στον ελληνικό λαό. Προσπαθεί την ίδια στιγμή να φτιάξει ένα σενάριο, με το οποίο το 2018 θα βγούμε από το μνημόνιο και θα μπορέσει να αποκαταστήσει τις αδικίες. Όμως, χωρίς πρόγραμμα, μετά το 2018 θα είμαστε αναγκασμένοι να δανειζόμαστε από τις αγορές χωρίς τα προστατευμένα επιτόκια που έχουμε τώρα, αλλά με τέτοια που θα καθορίζονται από τις επιδόσεις της οικονομίας. Αν η κυβέρνηση αυτή ή οι επόμενες νομίσουν ότι τέλειωσε η κρίση χρέους και αρχίσουν να διαχειρίζονται την οικονομική κατάσταση της χωράς όπως το έκαναν μέχρι το 2009, πολύ σύντομα θα βρεθούμε σε κρίση μεγαλύτερη από τη σημερινή».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass