ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΣΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΝΔΗΜΟΤΗ:

Παρεμβαίνουμε αλλά υπάρχουν και βανδαλισμοί…

Δημοσίευση: 21 Σεπ 2017 15:30

Με αφορμή επιστολή του συνδημότη από τον Αμπελώνα κ. Θανάση Κατσάνη που δημοσιεύτηκε στην «ΕτΔ», από τον Δήμο Τυρνάβου στάλθηκε στην εφημερίδα η παρακάτω απάντηση:

Μέσα στα στενά οικονομικά πλαίσια ο Δήμος επιχειρεί την ολοκλήρωση της αναμόρφωσης του κέντρου του Αμπελώνα, λειτουργικά και αισθητικά. Θα περιορίσουμε την αναφορά μας μόνο σε όσα αφορούν στο κέντρο του Αμπελώνα με την επισήμανση πως, όταν μια πόλη είναι σε πλήρη εγκατάλειψη για να αντιμετωπίσει η όποια Δημοτική Αρχή την κατάσταση βάζει προτεραιότητες και ιεραρχεί τις ανάγκες.

Έτσι όπως είναι φυσικό προηγούνται στον προγραμματισμό της, τα ιατρεία, οι βιβλιοθήκες, τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί αλλά και οι εκκλησίες. Επιτρέψτε μας μόνο μια μικρή αναφορά στα σχολεία της πόλης, όπου, οι μόνιμες και ουσιαστικού χαρακτήρα παρεμβάσεις που έγιναν στα σχολεία, είναι γενικά παραδεκτές από δασκάλους και γονείς. Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελώνα οι δάσκαλοι ξέρουν πως όσα ζητούσαν από το 1992 έγιναν, μέσα σ’ αυτά τα 2,5 χρόνια. Το 2ο Δημοτικό έγινε φέτος πραγματικό στολίδι. Στο 3ο Δημοτικό έγιναν παρεμβάσεις από την Τεχνική Υπηρεσία και θα συνεχιστούν και σ’ αυτή τη σχολική χρονιά. Στο Γυμνάσιο και Λύκειο αντικαταστάθηκε εξ ολοκλήρου το υπόγειο σύστημα ποτίσματος και έγιναν τα απαραίτητα βαψίματα.

Όσον αφορά τώρα το κέντρο του Αμπελώνα, αντικαταστάθηκαν αμέσως μετά το πρώτο τρίμηνο της θητείας μας οι χαλασμένες πλάκες από το Δημαρχείο μέχρι τα ΚΑΠΗ. Αντικαταστάθηκαν οι επιστήλιοι κάδοι απορριμμάτων με νέους και επισκευάσθηκαν τα μεταλλικά παγκάκια. Πριν από λίγες ημέρες βάφτηκαν όλα τα παρτέρια. Λειτουργούν πλέον τα σιντριβάνια, απομένει ένα μπροστά στο Δημαρχείο το οποίο είναι δρομολογημένο να γίνει σύντομα και θα επανατοποθετηθεί το άγαλμα της Αμπελωνίτισσας Αγρότισσας, όπως αναφέρθηκε και από τον αντιδήμαρχο Αμπελώνα κ. Γιώργο Κουτσοδήμο στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Όσο για το Ρολόι αποτελεί πια κόσμημα της πόλης μας!

Λίγο πιο πέρα στο Περιφερειακό Ιατρείο η εξωτερική εμφάνιση του κτιρίου δεν θυμίζει καθόλου την "άθλια" εικόνα που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε τα τελευταία χρόνια, όταν περνούσαμε απ' έξω ή αν για κάποιο λόγο μπαίναμε μέσα, καθώς επίσης και στη Βιβλιοθήκη. Με πρωτοβουλία του Δήμου Τυρνάβου και με την επίβλεψη του αρμόδιου αντιδημάρχου Κώστα Κουλιού, επισκευάστηκαν οι πολλές φθορές που υπήρχαν περιμετρικά του κτιρίου και υδροελαιοχρωματίστηκαν εξωτερικά οι τοίχοι και τα ξύλινα κουφώματα με κατάλληλους συνδυασμούς χρωμάτων, που κυριολεκτικά άλλαξαν προς το καλύτερο την εμφάνιση του Ιατρείου και της Βιβλιοθήκης Αμπελώνα.

 Και λίγο πιο πίσω στο πάρκο του Αγίου Γεωργίου:

* Εχουν κοπεί και έχουν ξεριζωθεί όλα τα ξερά και επικίνδυνα δέντρα

* Εχουν βαφεί οι εξέδρες.

* Λειτουργούν όλα τα σιντριβάνια όταν τα χρειαζόμαστε στις εκδηλώσεις.

* Εχει εγκατασταθεί σύγχρονο υπόγειο σύστημα ποτίσματος.

* Εχει γίνει υπογείωση των ηλεκτρικών καλωδίων και θα συμπληρωθεί και στον υπόλοιπο χώρο.

* Εχουν γίνει νέα καμαρίνια στον συναυλιακό χώρο.

* Εχουν φυτευτεί περιμετρικά λουλούδια και φυτά τα οποία θα συμπληρωθούν και στον υπόλοιπο αυλόγυρο και λάστιχο ποτίσματος.

* Και κυρίως για αυτό τον χώρο του πάρκου θα γίνει μελέτη.

Δεν θέλουμε να επεκταθούμε περισσότερο, απλά αναφερθήκαμε επιγραμματικά σε κάποιες παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης του Αμπελώνα, πρέπει όμως να επισημάνουμε πως είναι πολλές και επαναλαμβανόμενες οι πράξεις βανδαλισμού όπως, στο πάρκο του Αγίου Γεωργίου, στο Γυμνάσιο, στα αρδευτικά συστήματα, ακόμη και στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη. Παρά ταύτα ο Δήμος, οφείλει να δημιουργεί, να επισκευάζει και να ανανεώνει υπηρετώντας με σεβασμό το δημόσιο συμφέρον».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass