Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Λύση από Σωκρ. Φάμελλο για τα καστανοπερίβολα

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2017 22:39

Λύση στο χρόνιο πρόβλημα που απασχολούσε ιδιοκτήτες καστανοπερίβολων και άλλων δενδροκαλλιεργητών σε ορεινές κυρίως περιοχές δίνει διευκρινιστική εγκύκλιος που υπέγραψε ο υπουργός Σ. Φάμελλος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παπαδόπουλος, «υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλο, διευκρινιστική εγκύκλιος με την οποία αποσαφηνίζεται ότι είναι δυνατή η δενδροκομική εκμετάλλευση και επιδότηση εκτάσεων που στον δασικό χάρτη εμφανίζονται με τον χαρακτήρα Δ Δ. Με την εγκύκλιο αυτή δίνεται λύση σε ένα χρόνια πρόβλημα που αφορούσε τις εκτάσεις που εκμεταλλεύονται δενδροκομικά με είδη όπως οι καστανιές, οι αγριελιές, οι καρυδιές ή άλλα δασικά είδη και οι οποίες ανήκουν σε νόμιμους κατόχους με παραχωρητήρια. Εφόσον λοιπόν, υπάρχει νόμιμη χρήση αυτών των εκτάσεων και είναι ενταγμένες στο ΟΣΔΕ, δίνεται η δυνατότητα στους κατοίκους ορεινών κυρίως περιοχών, να λαμβάνουν επιδοτήσεις για εκμετάλλευση δασικών ειδών, εξασφαλίζοντας έτσι ένα βασικό εισόδημα για τις οικογένειές τους.
Σημειώνεται τέλος ότι η εγκύκλιος αποστέλλεται στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας και κοινοποιείται μεταξύ άλλων, στον ΟΠΕΚΕΠΕ ενώ ο δικαιούχος μπορεί να αιτείται τη βεβαίωση από την Υπηρεσία για τη νομιμότητα του υφιστάμενου καθεστώτος χρήσης της έκτασης, ώστε να μπορεί να τη χρησιμοποιήσει ενώπιον οποιασδήποτε αρχής».