ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ «ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ» ΚΑΙ ΤΗΣ 5ης ΑΓΕΛΗΣ ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ

Ευαισθησία για τα αδέσποτα

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2017 15:22

«Νοιάζομαι, σημαίνει φροντίζω» ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης που διοργάνωσαν σε συνεργασία το ζωοφιλικό σωματείο «Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας» και η «5η Αγέλη Λυκόπουλων Λάρισας» την Κυριακή στην πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα.

Η εκδήλωση απευθυνόταν σε παιδιά ηλικίας 7-11 ετών και είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μικρών μας φίλων σε θέματα φροντίδας του κατοικίδιου μας και μέριμνας για τα αδέσποτα ζώα της πόλης μας. Αφορμή ήταν η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων (4 Οκτωβρίου).

Σε σχετικό δελτίου Τύπου αναφέρονται τα εξής: «Δυστυχώς στην πόλη της Λάρισας, αλλά και γενικότερα στη Θεσσαλία και στην Ελλάδα, ο αριθμός από τα κρούσματα κακοποίησης και εγκατάλειψης δεσποζόμενων ζωών συνεχώς αυξάνεται. Οι «Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας» και η «5η Αγέλη Λυκόπουλων» θεωρώντας ότι η ευαισθητοποίηση και η αλλαγή νοοτροπίας πρέπει να ξεκινά από νεαρή ηλικία, ενημέρωσαν τα παιδιά σχετικά με θέματα φροντίδας των κατοικίδιων και των αδέσποτων ζώων μέσα από βιωματικά παιχνίδια, κατασκευές και ευχάριστες δραστηριότητες. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν πρώην αδέσποτα σκυλάκια που βρίσκονται πλέον στη φροντίδα του ζωοφιλικού σωματείου, να παίξουν μαζί τους, να τα συνοδεύσουν με οδηγό και να τους δώσουν λιχουδιές -με το σωστό πάντα τρόπο- αλλά και να συγκινηθούν με την ιστορία του μικρού κουταβιού που εγκαταλείφθηκε όταν δεν το ήθελαν πια, αλλά σώθηκε από τους εθελοντές του σωματείου και δόθηκε για υιοθεσία. Έμαθαν για το μικροτσίπ που είναι απαραίτητο σε κάθε δεσποζόμενο σκυλάκι ή γατάκι και για τη σωστή κτηνιατρική φροντίδα του. Επίσης είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε παιχνίδια, αλλά και να κάνουν πανέμορφες κατασκευές-χειροτεχνίες με θέμα τα ζώα που διοργάνωσαν οι αρχηγοί της 5ης Αγέλης Λυκόπουλων.

Η εκδήλωση είχε επιτυχία, τα παιδιά πέρασαν υπέροχα και η «5η Αγέλη Λυκόπουλων» και οι «Αδέσποτοι Εθελοντές Λάρισας» έδωσαν ραντεβού για νέες δράσεις με στόχο πάντα την ευαισθητοποίηση των παιδιών μέσα από το διαδραστικό παιχνίδι».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass