ΕΙΡΗΝΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Μέσα συνέδριο, έξω διαδηλώσεις…

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2017 23:03
Άνεργοι, αγρότες, φοιτητές και εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία από την πλατεία Αβέρωφ προς το ξενοδοχείο Imperial Άνεργοι, αγρότες, φοιτητές και εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία από την πλατεία Αβέρωφ προς το ξενοδοχείο Imperial

Με συνθήματα όπως "το συνέδριό τους είναι μια απάτη", εκατοντάδες αγρότες και εργάτες με περισσότερα από τριάντα αγροτικά μηχανήματα συγκεντρώθηκαν αρχικά στην πλατεία της συνοικίας Αβέρωφ για να πραγματοποιήσουν στη συνέχεια πορεία προς το ξενοδοχείο Imperial όπου διεξαγόταν το Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας.

Η ισχυρή αστυνομική δύναμη από νωρίς το απόγευμα είχε αποκλείσει την πρόσβαση προς το ξενοδοχείο. Η περιοχή έμοιαζε απόρθητο φρούριο.
Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Αβέρωφ απηύθυναν χαιρετισμό από την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας ο Κώστας Τζέλας, από φοιτητικό σύλλογο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ο Παναγιώτης Ηλιάδης, ενώ την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Τάσος Τσιαπλές. "Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, μαζί με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, δημάρχους της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και τις εργοδοτικές οργανώσεις, υπό την προστασία των ΜΑΤ έχουν στήσει ένα ακόμα συνέδριο – φιέστα για να εξωραΐσουν τη βάρβαρη πολιτική τους, που εξαθλίωσε μαζικά τους εργάτες και τα φτωχά λαϊκά στρώματα και να μοιράσουν ψεύτικες ελπίδες ότι τελειώνουν τα βάσανά μας και η ανάπτυξη που επαγγέλλονται θα είναι δίκαιη, για να υποτάξουν τον λαό στα συμφέροντά τους ξανά. Όσες "ταυτότητες φύλου" και αν αλλάξει η κυβέρνηση, πάντα θα είναι κυβέρνηση του κεφαλαίου και μάλιστα η καλύτερη για τη βρόμικη δουλειά", σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΚΛ.
Εργαζόμενοι και αγρότες με πανό και σημαίες προχώρησαν στη συνέχεια σε πορεία με σκοπό να προσεγγίσουν το ξενοδοχείο όπου διεξαγόταν το Αναπτυξιακό Συνέδριο. Την πορεία ακολουθούσαν τα δεκάδες τρακτέρ. Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε ειρηνικά με την πορεία να ολοκληρώνεται στο κέντρο της πόλης. Τους διαδηλωτές δεν επέτρεψαν να προσεγγίσουν το ξενοδοχείο, όπου διεξαγόταν η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αποκλείσει την πρόσβαση σε αυτό.
Στο σημείο που η αστυνομία απέκλεισε το οδόστρωμα πραγματοποίησαν συγκέντρωση μέλη της «Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία - Ανταρσία για την ανατροπή», της "Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία", της "Συνέλευσης Αναρχικών Λάρισας", Εθελοντές Σαμαρείτες του Ε.Ε.Σ., κάτοικοι του ημιορεινού χωριού του Δήμου Καλαμπάκας Ελάφι, μέλη του συλλόγου ΑΞ.Ι.Α. και άλλοι διαδηλωτές διαμαρτυρόμενοι για "αστυνομοκρατία", φωνάζοντας ότι "μέσα κάνουν φιέστες και έξω ο κόσμος διαμαρτύρεται για ένα καλύτερο αύριο".
Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass