Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ:

Κριτική στη δημοτική αρχή για τη σύμβαση του Φυσικού Αερίου

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2017 15:30

Ερωτήματα για τον τρόπο που χειρίστηκε η δημοτική αρχή Τυρνάβου το ζήτημα της συνεργασίας του Δήμου με την εταιρία Φυσικού Αερίου σε ό,τι αφορά στην εγκατάσταση δικτύου Φ.Α. στον Τύρναβο, θέτει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Τυρνάβου, με επικεφαλής τον κ. Στέλιο Χατζηκράχτη, την οποία συνυπογράφουν και τα μέλη στο Δημοτικό Συμβούλιο Νίκος Μπαντόγιας και Γιώργος Σακοράφας.


Επίσης η παράταξη θέτει ερωτήματα για την παραχώρηση άνευ ανταλλάγματος δημοτικής έκτασης στην εταιρία και για την παραχώρηση γραφείου της Τεχνικής Υπηρεσίας. Επίσης η «Λ.Σ.» σημειώνει ότι
«σε πελάγη ευτυχίας πλέει η δημοτική αρχή Τυρνάβου, μετά από την επιτυχία της, όπως λέει, να μπει ο Τύρναβος σε τροχιά ενεργειακού πολιτισμού, με την έναρξη των εργασιών κατασκευής του δικτύου φυσικού αερίου και μάλιστα μετά από μεθοδική και αποτελεσματική προσπάθεια τριών ετών».
Και συνεχίζει: «Δηλαδή, θέλει να μας πει η Δημοτική Αρχή ότι μέσα στον μεγάλο οργασμό έργων και υποδομών που δημιούργησε από την αρχή της θητείας της, κατάφερε επί πλέον και έπεισε την Ανώνυμη Εταιρία Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας (ΕΔΑ – ΘΕΣΣ) να δραστηριοποιηθεί στην περιοχή μας, όπως και σε άλλες 11 περιοχές της Θεσσαλίας χωρίς να λάβει υπ’ όψιν της την κερδοφορία της επένδυσης.
Μάλλον θα απογοητεύτηκε η Δημοτική Αρχή από τις μέχρι τώρα επιδόσεις της και προσπαθεί με ξένα κόλλυβα, μια ιδιωτική επένδυση, να βρει ένα έργο δικό της για να πιαστεί.
Όσον αφορά στην ΕΔΑ – ΘΕΣΣ είναι Ανώνυμη Εταιρία που στο μετοχικό της κεφάλαιο συμμετέχει με 51% η Δημόσια Επιχείρηση Αέριο ΔΕΠΑ, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ θέλει να ξεπουλήσει και με 49% ο ξένος στρατηγικός επενδυτής η Ιταλική ΕΝΙ που ασκεί και τη διοίκηση της εταιρίας.
Για να δούμε τώρα, με πόση «συνέπεια και επιμονή εργάστηκε η Δημοτική Αρχή προκειμένου να υπερασπιστεί σε κάθε επίπεδο τα συμφέροντα των δημοτών» όπως αναφέρει επί λέξει ο δήμαρχος κ. Σαρχώσης.
-Παραχώρησε άνευ ανταλλάγματος, για 30 έτη στην ΕΔΑ ΘΕΣΣ δημοτικό χώρο τουλάχιστον 2,5 στρεμμάτων, με σκοπό την εγκατάσταση Σταθμού Αποσυμπίεσης και Διανομής Φυσικού Αερίου.
-Παραχώρησε γραφείο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, για την παροχή πληροφοριών και υποβολή αιτήσεων για τη σύνδεση με το δίκτυο παροχής φυσικού αερίου.
Εδώ τώρα προκύπτουν ορισμένα ερωτήματα:
Μήπως η ΕΔΑ ΘΕΣΣ δεν έχει την οικονομική δυνατότητα αγοράς ή ενοικίασης ακινήτου καθώς και την οργάνωση ενός γραφείου για την εξυπηρέτηση των μελλοντικών πελατών της;
Ή μήπως θέλει να προωθήσει το κοινωνικό της πρόσωπο με τις πλάτες του Δήμου και με σύμμαχο τη σημερινή Δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ;
Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, που συζητήθηκε το θέμα, όπου η «Λαϊκή Συσπείρωση» έθεσε όλα τα παραπάνω ζητήματα, η απάντηση της Δημοτική Αρχής, μετά από πολύ ώριμη σκέψη όπως φάνηκε ήταν, ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν θέλει το φυσικό αέριο στον Δήμο. Αυτό που δεν θέλουμε είναι να εκχωρεί δράσεις και την περιουσία του Δήμου σε ιδιωτικά συμφέροντα, που είναι και πάγια τακτική από την αρχή της θητείας της.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» του Δήμου Τυρνάβου απαιτεί να μειωθούν δραστικά τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου για τη λαϊκή κατανάλωση, να μην κόβεται το ρεύμα και το φυσικό αέριο σε νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν, να καταργηθούν τα πράσινα τέλη και οι έμμεσοι φόροι στα καύσιμα και να παλέψουμε να μην παραδοθούν τα λιγνιτικά αποθέματα, το υδάτινο και αιολικό δυναμικό στους ιδιωτικούς ομίλους».ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Σχετικά Άρθρα