ΗΤΑΝ ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΗΓΓΕΙΛΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Κοκαΐνη από την Κολομβία στον Τύρναβο

* Για 11 κιλά κοκαΐνης συνελήφθησαν 47χρονος και 49χρονη

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2017 22:20
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τους απίστευτους δρόμους εισαγωγής ναρκωτικών στη χώρα μας επιβεβαιώνει η σύλληψη ενός 47χρονου Τυρναβίτη και μιας 49χρονης υπηκόου Αλβανίας, μετά τον εντοπισμό 11 κιλών κοκαΐνης, κρυμμένης σε συσκευασίες μέσα σε μηχάνημα.

Οι συλλήψεις έγιναν το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας στο πλαίσιο ευρύτερης επιχείρησης αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής που ολοκληρώθηκε και αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

Ο 47χρονος Τυρναβίτης επιχειρηματίας συνελήφθη, καθώς ήταν ο παραλήπτης μηχανήματος στο οποίο ήταν κρυμμένα περίπου 11 κιλά κοκαΐνης και απομένει από την αστυνομική έρευνα να αποδειχθεί αν γνώριζε για το πραγματικό περιεχόμενο της παραγγελίας ή αν τον αξιοποίησε το δίκτυο παράνομης εισαγωγής κοκαΐνης στην Ελλάδα.

Ο 47χρονος επιχειρηματίας είχε παραγγείλει μηχάνημα για την αναβάθμιση των υπηρεσιών στην επιχείρησή του που εδρεύει σε χωριό του Δήμου Τυρνάβου. Το μηχάνημα θα ερχόταν στην Ελλάδα από την Κολομβία, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες της «ΕτΔ», έπεσε στα δίχτυα της αστυνομίας στη Γερμανία κατά τον έλεγχο, με τις διωκτικές αρχές να ενημερώνουν τις αντίστοιχες ελληνικές.

Ετσι ξεκίνησε η παρακολούθηση για τον εντοπισμό του Ελληνα παραλήπτη του ογκωδέστατου μηχανήματος. Όταν αυτό έφθασε στον Τύρναβο με μεταφορική εταιρία, τότε οι αστυνομικοί των Τμημάτων Ναρκωτικών προχώρησαν σε συλλήψεις αλλά και προσαγωγές μετά από έρευνα και σε οικίες.

Ετσι συνελήφθη ο 47χρονος επιχειρηματίας, καθώς και η 49χρονη Αλβανή υπήκοος και υπάλληλος της επιχείρησης, που, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να μεσολάβησε για την απόκτηση του μηχανήματος από την Κολομβία σε χαμηλότερη τιμή απ’ ό,τι σε ευρωπαϊκή χώρα.

Σύμφωνα με άλλες πηγές, ο τελικός προορισμός της κοκαΐνης ήταν όντως η Ελλάδα αλλά θα κατέληγε σε άλλη πόλη και όχι στον Τύρναβο, με το δίκτυο εισαγωγής ναρκωτικών στη χώρα μας να εκμεταλλεύεται την παραγγελία εξοπλισμού για την τοπική επιχείρηση. Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. έχει ολοκληρωθεί οπότε και αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις για σύλληψη ή συλλήψεις που έχουν γίνει και σε άλλη πόλη.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass